Постоянно ни искат пари

• 10 781
  • 254
  •   1
Отговори
# 195
Този си е измамник. Авторката да си направи проучване, има много неща, съшити с бели конци.
Проверка и пак проверка и излизане от ситуацията с добър адвокат.

# 196
Този тарикат бих го върнала на родителите му. Не знам защо жените сами си правят живота сложен. Авторката, гониш го, радваш се на живота си, имаш дете, майка и вероятно приятелки.

# 197
Няма да го изгони. Не разбрахте ли, че проблемът са тези, които искат, а не този, който дава. Човекът иначе си е много харен, според нея.

# 198
  • Бургас
Нещо намирисва много в историята на мъжа, ама много.
Значи родителите му имат и други деца, но искат само от него. Аз бих се зачудила колко кредита има той. Да не се окаже, че техните са теглили за него, с уговорката той да си погася вноската. Виждам, че и други са го предположили.
Хубаво си огледай мъжа, да не се окажеш някой ден с дете от комарджия или вечен прахосник, неспособен да се издържа.

# 199
  • София
Най-съмнително за мен е, че той уж е напуснал сигурната си и добре платена работа, за да гони Михаля и да се хвърля на първата попаднала му нискоквалифицирана длъжност и то само от голяма любов към авторката, докато изплаща кредит.
По-скоро или не е работил, или е бил на мижава заплата, за да е готов да хукне в друг град, с почти непозната жена и детето й. Особено при наличие на властни родители, които досега трябваше да са му опищели живота, че "гледа" чуждо дете, вместо тях.
Това, което представя пред авторката и реалният типаж, към който явно принадлежат мъжът и родата му, не съвпадат.
Родителите му как приеха толкова бързо да сключите брак?
Имам усещането, че мъжът яко се гъбарка с авторката и родителите му са в играта, а тя се страхува да не остане сама и затова толкова го жали.
И продължавам да не разбирам причината авторката да сключи брак с него? При наличие на дете и без да е бременна от него или пък той да е имотно и финансово красив.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 22:34 от Fever Ray

# 200
И продължавам да не разбирам причината авторката да сключи брак с него? При наличие на дете и без да е бременна от него или пък той да е имотно и финансово красив.
Мога да ти кажа какви бяха причините на моята позната, за която разказах по-напред в темата: умора от самотата, еуфория, че е намерила "сродна душа", приемлив профил за "баща" на детето, облекчение, че ще има с кого да сподели битовите затруднения. Човешки, и разбираеми неща. Ако беше предложил брак, тя щеше да скочи до небесата и това да ѝ порозови очилата за още дълго. Добре че онзи пън беше "пресметлив" - в последствие стана ясно, че е щял да ѝ предложи брак чак след успешно раждане, за да е сигурно, че няма нейното дете (което уж много обича), да наследи етажа от двуетажния палат в западащ и обезлюден град. Причини и подбуди всякакви - и от двете страни. Тази история ме върна назад във времето, и сега се ядосвам много като се сетя. Даже снощи обсъдих с мъжа ми, и той каза "Аз още не мога да повярвам в какво се беше забъркала тази жена, сякаш беше заслепена, или с временна невменяемост". Дано и при авторката на темата е временно Hands Plus1

# 201
Абе едва ли е толкова черен, колкото се изкарва тук. Просто е наивен и мекушав. Категорично "не",  това е отговорът за отбиване на хрантутниците.
Грозно е да легнеш на гърба на детето си. Чисти използвачи.
Но те очаква тъжен живот. С много изхабени нерви. Не бързай с бременеенето.
Добро утро на всички!
Не го защитавам, но точно това е-наивен е и мекушав.
Усещам, че го манипулират, използвайки чувството му на вина, че е зарязал тях, за да започне нов живот тук, с мен.
Постоянно говорят за болежките си, кой как ще влиза в болница, кой колко е зле и кое колко струва.

Вчера не издържах и проведох с него разговор.
Казах му да ги извести, че ние поемаме кредит, взет преди аз да се появя в техния живот за благото други хора.
Така, че като имат финансови сътресения да не мислят, че вечно ще черпат от една мандра и да се сетят, че имат и други деца.
Обясних му, те са двама и разполагат с по-добър бюджет от нас, тримата, плюс ние сме поели и общия кредит. Нахално е.
Не ме интересува кои за какво и колко харчи, но не мога да лишавам мен и детето си заради някой, който щрака с пръсти през целия месец и чака да вземем заплата за да каже:"Дай!"
Защото е може би по-лесно да набута в лишение моето, чуждо дете, отколкото своя внук .. Sad

Но това, на което му обърнах най-голямо внимание е отношението на майка му.
Не е нормално човек и то-родител, знаещ за положението в което се намираме, при положение на отказ от наша страна, да блъска с юмрук по масата и да иска от моя бюджет при две деца в чужбина.
Отделно му поисках справка от банката за да видя всички детайли около кредита-обеща да ми предостави.
Да видим ще изплува ли нещо, за което не знам...
А най-настрани от това, ще се свържа с адвокат, защото искам да уредя някои неща около моята собственост, в случай на евентуална раздяла с него, или инцидент, недай Боже с мен.
Не искам дъщеря ми да плати за моята наивност и нечия наглост един ден.

# 202
Ами да, като имате брак, при евентуална смърт, той се явява наследник на някаква част от апартамента. Твоя апартамент. И детето ти ще дели с някакъв страничен чичко, че и с откачените му роднини... Ужас Flushed я вземи се разведи, докато е време.

# 203
И аз смятам, че разводът тук е най-логичното решение. Длъжна си да подсигуриш себе си и детето си. А мъжът ти ако е наивник, няма изведнъж да почне да строява родата. Просто няма да се случи - убедена съм.
А в крайна сметка той как реагира като му каза тези неща?

# 204
Ние твоите вэзгледи ги прочетохме.
Не прочетохме той какво мисли по въпроса.
Ти си говориш, той не те слуша...
То на мен ми омръзна да те слушам и не те вземам на сериозно, какво остава за него.
Та..той какво ти каза и отговори?
Нищо ли...

# 205
Най-съмнително за мен е, че той уж е напуснал сигурната си и добре платена работа, за да гони Михаля и да се хвърля на първата попаднала му нискоквалифицирана длъжност и то само от голяма любов към авторката, докато изплаща кредит.
По-скоро или не е работил, или е бил на мижава заплата, за да е готов да хукне в друг град, с почти непозната жена и детето й.
Имам служебна бележка за дохода му 12 месеца назад от предходния работодател, заради детските. Заради високия му доход не взимаме такива.
Бюджета ни е общ и знам, кое за какво отива. За това и формулирах темата, че ни искат пари.
Наистина би-било по-гиздаво и сочно темата да е фалшива и да разтягам локуми от скука, но за жалост не е така.
Излагам ви фактите, защото наистина искам да чуя безпристрастни мнения, не от приятелките ми, които ме обичат и ще искат да не изкарват дявола толкова черен, за да ме успокоят.
Вина в съпруга ми определено намирам. Тоест той е причината те да си позволяват тези волности и лиготии.
За тяхна жалост, аз също съм майка и няма да оставя детето си без уроци, без дрехи и препитание заради двама нахални старци, които гърбят нас за да лустросат другите си две деца.

А той се съгласи (уж) с мен и обеща да им удари лакът. Ще видим до колко ще се случи. Не смея да бъда оптимист.

# 206
Мисля може да се уреди този въпрос за собствеността и без развод. Достатъчно е брачен договор или просто да прехвърли собствеността си на детето, ама там след време не се знае какво ще излезе. Така че консултация с адвокат по имотните казуси е най-добрия вариянт.

# 207
Мисля може да се уреди този въпрос за собствеността и без развод. Достатъчно е брачен договор или просто да прехвърли собствеността си на детето, ама там след време не се знае какво ще излезе. Така че консултация с адвокат по имотните казуси е най-добрия вариянт.
Независимо как ще се развият отношенията между мен и него точно това ще направя.
Консултация с адвокат как бих могла да прехвърля всичко, което притежавам на дъщеря си.

# 208
Ти на приказки не вярвай. Нека първо има действия от негова страна. Но е слабо вероятно да има промяна, не и в дългосрочен план. Ще пробва да удари по масата, нахалната му рода ще се озъби, може да се направи на сърдита и обидена и господинът няма да издържи дълго.

# 209
Ти на приказки не вярвай. Нека първо има действия от негова страна. Но е слабо вероятно да има промяна, не и в дългосрочен план. Ще пробва да удари по масата, нахалната му рода ще се озъби, може да се направи на сърдита и обидена и господинът няма да издържи дълго.
Това ме притеснява. И не само ме притеснява, но съм убедена, че точно и така ще стане.
Както направиха фасон по Коледа, че 300 изпратени лева са им малко и баща му се кри от камерата все седмици, когато звънеше на майка си, така и ще бъдат огорчени и разстроени сигурно за една година напред, ако не им пратим нищо.
От друга страна мъжа ми каза, че ще предложи на брат си и баща си да продадат къщата, да купят на старите някакъв апартамент и с остатъка да погасят каквото е останало от кредита и да им дадат да си покриват старините, и всеки на чиста сметка.
Ето това съм сигурна, че никой няма да приеме и точно това ще доведе до разрив.

Общи условия

Активация на акаунт