Дългото чакане след трансфер – тема 104

• 50 420
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Момиче помагайте. Днес ми е 8ми ден след ЗЕТ на 2 пет дневни ембриончета и пуснах кръвен. Но нищо не разбирам .

# 181
Не съм правила ПИД, доколкото съм чела не променя особено % успеваемост, но при мен имаше стигнали до 5ти ден. Мисля си дали да не направя този ЕРА тест за овулационен прозорорец. Вие правили ли сте го и според вас има ли смисъл? не е много евтин все пак.. Иначе съм на 39 почти, мъжът ми е на 42.

Казвате възрастта... вие на каква възраст сте? И при мен обяснението е възрастта и лошото качество на Я.
Правили ли сте ПИД?
Аз досега нямам ембриони, стигнали до 5-ти ден Cry
Питах преди тук, дали има някоя забременяла от Летрозол като имах предвид стимулация с него и след това СЕТ, а не подготовка за ЗЕТ с Летрозол!?

Аз съм при д-р Баев, минах през Щерев и Вита преди това набързо. Доволна съм от доктора, направили сме много изследвания, включително генетични, кариотип, лапороскопия и още много други. Имаме отклонения по различни различни фактори, но нищо категорично като проблем. Основното е възрастта и качеството на яйцеклетките .. Ембриончетата не се развиват по някаква причина. Сега правихме ИМСИ и се надявам качеството на замразените да е по-добро за следващия път Simple Smile

# 182
Меги, за съжаление е много ниско ЧХГ. Все пак има леко завишение - поставян ли е прегнил?

# 183
Меги, за съжаление и според мен е нисък, но все пак си на 8ми ден.. Можеш в понеделник пак да пуснеш тест. Изпрати го на лекаря най-добре и той ще те посъветва как да действате. Бъди силна и не се предавай, всичко ще бъде наред!

# 184
Меги, за съжаление е много ниско ЧХГ. Все пак има леко завишение - поставян ли е прегнил?

Не пролютекс, циклогест, естрофем, дуфастон, асперин.

# 185
Меги, ниско е , но пусни след два дни пак .

Лъки, съжалявам за неуспеха . Бях сигурна,че като нямаш болки и никакви други усещания ще е успешен

Някой питаше за стимулация с Летрозол . Аз съм стимулирана много пъти с него защото съм ИЯР и не правя яйцеклетки дори и със силни стимулации,  но с Летрозола ги докарват до 2-3 , а имало е и случаи да вадя и по 4 Я

# 186
Момичета, още го мисля първия трансфер от ноември месец - на 7ми ден след трансфер прогестеронът беше 26, чхг 90. На 12тия ден прокървих... възможно ли е да е било от ниския прогестерон?

Наистина е важна мерната единица за прогестерона, ако е ng/ml е добре като стойност и не би трябвало това да е проблемът.

Извинявайте, бил е 18.53 nmol/l на 7ми ден след трансфер. Май е нисък?

# 187
  • София
Момичета, само аз ли след трансфера съм на естрофем, циклогест и нищо друго? Започвам да си мисля, че нисък прогестерон е причината за неуспеха. Все още не съм ги спряла, лекарят иска във Вторник пак тест, но с моето 0.100 от Понеделник…. няма какво да стане.

# 188
Момичета, само аз ли след трансфера съм на естрофем, циклогест и нищо друго? Започвам да си мисля, че нисък прогестерон е причината за неуспеха. Все още не съм ги спряла, лекарят иска във Вторник пак тест, но с моето 0.100 от Понеделник…. няма какво да стане.

И аз бях по същия начин естрофем и циклогест плюс фолиева

# 189
  • София
Iv4EnCeTO Пускан ли е прогестерон преди това?
Аз бях на циглогест, естрофем, преднизолон, зарзио, аспирин, фолиева киселина.
Даже се чудя защо толкова много?

# 190
  • София
По време на стимулацията, по моя инициатива пуснах и беше под 1. Но във Вторник ще пусна, със следващия отрицателен тест. Надявам се поне ЗЕТ, да се получи.

# 191
  • София
Преди ЗЕТа попитайте все пак може ли да приемате прогестеронов препарат, а преди него на ваше място ще си пусна кръвни и ако е нисък ще кажа, че се притеснявам от потенциален неуспех (примерно). От нещата, които чета във форума, практика и преди ЗЕТ да се изписва прогестерон. Ето примерно тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=1453510

# 192
Преди ЗЕТа попитайте все пак може ли да приемате прогестеронов препарат, а преди него на ваше място ще си пусна кръвни и ако е нисък ще кажа, че се притеснявам от потенциален неуспех (примерно). От нещата, които чета във форума, практика и преди ЗЕТ да се изписва прогестерон. Ето примерно тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=1453510

Аз бях на кринон 5 дни преди трансфер и след това продължим само на Кринон и естрофем. На 7ми ден след трансфер беше 18.53 nmol/l ... а четох, че трябва да е над 20 в деня на трансфера.  От там мисля, че моя е бил нисък и затова и прокървих на 12ти ден ..

# 193
  • София
Все още не ми е дошъл цикъла, иначе ми се подуха гърдите. Възможно ли е да е от Естрофем и Циклогест, тъй като до Вторник ще хи пия? Или може би се “намествам” след стимулацията?

# 194
В различните клиники изписват различни лекарства. Като бях при Калчев в Адела ми е изписван само Естрофем и Утрогестан/Кринон. Сега съм в Надежда и съм с една торба лекарства. Grinning
След фиаското ми през септември 2022, когато ЧХГ стигна 6500, а прогестерона беше паднал до критичното 9ng/mL с доктора ми сме взели мерки предварително - Циклогест 2х1 и Пролутекс 2х1. Съветвам да си го пускате контролно с ЧХГ-то. Сега като обърнах внимание на док за това, което се случи септември и го попитах дали пък нямам проблем с прогестерона, той каза, че определено има проблем и вече ще вземаме мерки превантивно. Blush
Пожелавам успех на всички, които са в очакване на добрата вест. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт