🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 485
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Аз за първо посещение бих избрала "Света София", "Капалъ Чарши", някой от дворците ("Топкапъ" или "Долмабахче"), разходка с корабче по Босфора. Разходки из уличките на града и опитването на турска кухня биха допринесли за преживяването Ви и биха Ви накарали да почувствате атмосферата на Истанбул.

# 466
Вичи😍, както и Сиена ти е писала, първо трябва да минете край любимия ви Супер Марио 😍 (вече като напиша "супер" автоматично ми излиза "Марио" 😂), да се качите на метрото от моста и да слезете на сп. Османбей.
И сте в Нишанташъ.
Мисля, че за вашето семейство това е добър ориентир, нали? 😉 😜

Точно днес си мислех за  Нишанташъ и за едни обеци, които отдавна следя тук, с надеждата някой да ми ги подари.
Струват 80 лв (днес пак ги нагледах 😊),  а там бяха 200 евро.
Ама така е - квартал за богатите дами.
Обаче пък при едно ходене пак там, преди пандемията, направих удар с обувки за 30-тина лв.
Като ме питат откъде са само загадъчно се усмихвам и казвам "от много скъпо място". 😀 😂 😀

# 467
Ще пиша като отида до там Пепелче, Laughing Ама първо да прелетя 12 хил км. Ще пусна снимков репортаж от мястото на събитието и ценоразписи. Тъкмо си харесах ресторант по гледка, то пък се оказа баш тоз дет съм се зарекла да не му повтарям манжата (Wolfgang Puck). В друга държава бях сядала в неговата обител и ми сервира картофено пюре с варено пилешко бутче по Мишелински. Още зеленея от яд за най-зле похарчените 200$ в живота ми. Сина ми по-хубава рецепта има от мен за подобно блюдо. Та няма да сядам там. ГЛедки да искаш из Истанбул....На друго място ще диря.

# 468
Вичи, специално за тебе един филмов ресторант (сега снимат и излъчват сериала "Семейство").
Намира се на лесно място, някъде близо до гара Сиркеджи, но не съм го търсила, защото го оставям за някое следващо ходене, пък и не гледам сериала. 😂

https://www.instagram.com/reel/CqYEK6TKhbp/?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==  

И една ен гюзел сладкарница 😊 в Кадъкьой ...

https://www.instagram.com/reel/CnmkD0dBLyI/?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==  

Ако ги посетиш, ще кажеш дали е вярно. 😂

# 469
Въй, въй, въй. Много шукаритетни бе 👍. Ще видим до къде ще стигнем. Записвам си ги.

Пепелче ❤,  това първото не мога да го намеря. Как му е името точно?

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 04:56 от vici75

# 470
Вичи, 😍 ресторантът- хан.

Mimar Vedat Sk. No:3

https://maps.app.goo.gl/oUoxeqSGHPBd7ib19

# 471
  • София
Въй, въй, въй. Много шукаритетни бе 👍. Ще видим до къде ще стигнем. Записвам си ги.

Пепелче ❤,  това първото не мога да го намеря. Как му е името точно?
Не съм Пепелчето ама да обесня. Това е точния адрес https://goo.gl/maps/tmJtg1yWmiMP9N8X6
Намира се на много лесно място - уличката срещу пощата в Сиркеджи.
Иначе мястото е 250 годишно и по-рано е било Muhsinzade Han, а след 14 годишната му реновация сега е Han 1772 Hotel. Има няколко вида стаи за спане. като най-ниската цена започва от 250€ на вечер.
Ресторантът, за който говори Пепелчето е един от най-модерните в момента в Истанбул, може би и заради филма с Къванч Татлъту, който в момента върви.
Казва се Оlden1772 и в него можете да влезете само с предварителна резервация от сайта.
Времето за престой на всяка резервация в зависимост от времето през деня е от 2 часа/за закуска/ до 4 часа за вечеря. Цените в него са си високи. Турска закуска за двама примерно е 720 ТЛ. Чаша вино 200Тл, но за като супер модерно в момента място си е добре.
Като го посетя през лятото ще разкажа повече

# 472
Роже, 😍 значи го оставям на вас с Вичи.
Пък като разказвате, ще преглъщам и ще се тъпча с бьореци от мъка. 😂

# 473
  • София
Да се похваля и аз с пътуване по 24ти май, живот и здраве. Вчера ММ купил билети, нощес вече бях на опашката за билети на Долмабахче и тъкмо взех аудиогайдове и се карах на моите, че много се мотат и 3 часа до затварянето му за кое по-напред и алармата звънна Laughing Та в този ред на мисли:
- дали свършиха ремонтите там - нещо за харема ми се върти? Някой ходи ли - дали всичко може да се види вече?
- И Момината кула развиха ли я?
- Синята джамия на какво дередже е? Въпреки че не очаквам там реставрацията да приключи скоро...

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 09:50 от roasted_pumpkin

# 474
  • Варна
Здравейте.
Може да ви се стори глупав въпроса ми, ама аз да си попитам. За Гюлхане парк има ли вход откъм трамвайната спирка. Къде да търся вход.
   Има.  То потокът от хората ще покаже-

Написах, но може би не сте прочели. В момента входът откъмтрамвайната сп. Гюлхане е затворен. Или поне беше преди десетина дни. И от двете страни го видяхме. Работи главният вход, който по идея също е до трамвайната, но е между спирките.

П.П. След обсъждане на впечатленията на пътувалите наскоро и снимки от мястото, направени от любезен съфорумник, се установи, че вероятно входът работи денем, когато е отворено и заведението отвътре.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 21:14 от beljata

# 475
  • Русе
Да се похваля и аз с пътуване по 24ти май, живот и здраве. Вчера ММ купил билети, нощес вече бях на опашката за билети на Долмабахче и тъкмо взех аудиогайдове и се карах на моите, че много се мотат и 3 часа до затварянето му за кое по-напред и алармата звънна Laughing Та в този ред на мисли:
- дали свършиха ремонтите там - нещо за харема ми се върти? Някой ходи ли - дали всичко може да се види вече?
- И Момината кула развиха ли я?
- Синята джамия на какво дередже е? Въпреки че не очаквам там реставрацията да приключи скоро...

Долмабахче - едно мраморно стълбище имаше само опаковано. Харемът за мен хич не си заслужава. Тип "манастирско обзавеждане" беше. Определено си личи, че навремето там жените са били обслужващ персонал Simple Smile

Кулата: от далеко изглеждаше развита, но със скеле.

Синята: затворена.

# 476
Здравейте,
Дали в Истанбул има детски увеселителен парк, който да е подходящ за 5 годишно?
Разглеждах Виаленд, но ми се струва, че е за по-големи.
Моля и за информация за паркирането и зоните в Истанбул, както и за охраняем паркинг в района на Сиркеджи. Балат, Еминюню.
Благодаря предварително Simple Smile
Ако някой е ходил в зоологическа градина моля да сподели заслужава ли си.
Интересувам се от всякакви забавления за деца.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 10:45 от Kameliya11

# 477
  • Димитровград
Хоп и ние в Стамбул 😀
Трамвая пак ходи само до Еминьоню. Сега търся алтернатива за Долмабахче. 😅

# 478
Хоп и ние в Стамбул 😀
Трамвая пак ходи само до Еминьоню. Сега търся алтернатива за Долмабахче. 😅

Метро: Везнеджилер - Таксим (ако сте някъде в този район, де).
Фуникуляр : Таксим - Кабаташ

Макар че аз бих минала пеш по целия Истиклял от фуникуляра в Каракьой до Таксим, защото този маршрут ми е любимият за всички времена. 😂
Със съответния шопинг. 😉 😜

# 479
  • Димитровград
Дойде трамвай до Кабаташ, не съм гледал табелите🤣

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 11:55 от papaone

Общи условия

Активация на акаунт