🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 371
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Имам впредвид вкарването на бг лекарства там за лично ползване....

няма проблеми

# 526
Здравейте!
Прочетох назад в коментарите, че старите карти от 2018 са с лимит 2750лири.
Ние имаме такава (прикачила съм снимка) от 2018г предполагам, че говорите за тези с големия лимит?

Скрит текст:

# 527
  • sofia
Здравейте, някой може ли да ми даде актуална информация или препоръка за предплатена карта за интернет?

# 528
Здравейте,  в Истанбул сме и искаме да посетим програма с дервиши, но не намерих никъде информация за заведения, който имат такава. Моля за съдействие!

# 529
Ето адреса:Hoca Paşa, Hoca Paşa Mahallesi Ankara Caddesi, Hocapaşa Hamamı Sk. No:3 D:B, 34110 Fatih/İstanbul, Турция
Уточнявам това не е заведение. Само представление е , няма храна , напитки и се пази тишина, не е разрешено да се снима.
Прилагам снимка как изглежда входа.
Здравейте,  в Истанбул сме и искаме да посетим програма с дервиши, но не намерих никъде информация за заведения, който имат такава. Моля за съдействие!

# 530
Здравейте!
Краят на този месец ни предстои семейно пътуване с влака до Истанбул, до гара Халкали. Как се случва придвижването към туристическия център на града? Къде ще е удобно да отседнем, за да можем хем да се разходим из забележителностите, хем да ни е близко транспорта? Ще се радвам и ще съм много благодарна за напътствия от тези, които са тествали този вид посещение на космополитният град.
Слизате от влака на Халкалъ.
Изкачвате се с ескалатора на горния перон и срещу Вас виждате автоматите за закупуване на Истанбулкарт. Купувате една карта за 50лири, зареждате поне още 100-150лири в нея и обратно с ескалатора слизате на долния перон, и се качвате на Мармарай / вид метро/ . Слизате на станция Сиркеджи, и като излезете от станцията срещу Вас е хотела, който трябва да сте резервирали предварително от Букинг. Това е Cetin Port Hotel.
Отсядате в Сиркеджи, защото в Сиркеджи всичко ти е на пешеходно разстояние и имаш трамвай 1, който минава покрай най-големите забележителности на Султан Ахмет, Капаль чарши, Каракьой, където имаш фуникуляр до кулата Галата и Истиклял, Галата порт и стига чак до Кабаташ, откъдето имаш фуникуляр до Таксим и съвсем наблизо е Долмабахче. Имаш спирка на Мармарая и фериботен пристан Еминьоню, откъдето тръгват и всички разходки по Босфора и фериботи.
Резервирате Cetin Port Hotel, защото е  отличен нов, реновиран хотел на изключително комуникативно за отсядане място в Истанбул. Точно до изхода от гара Сиркеджи и Мармарая. Като излезете от Мармарая и погледнете наляво и го виждате на 5 метра.
С денонощна рецепция. Много топло и сърдечно посрещане от персонала.
Добра комуникация преди настаняването.
Изключително чисти стаи с ново обзавеждане, отлични матраци и отлично спално бельо, мини бар, сейф, козметични продукти в чудесната баня. 
Един от най-добрите хотели, в които сме отсядали в Истанбул (а те са повече от 20). Препоръчвам да изберете Делукс стая с добри размери, стандартната стая е по малка и е подходяща само за краткотрайно настаняване, но със същите удобства.
И внимавайте, защото има два хотела с това име.
Това е хотела: https://www.booking.com/hotel/tr/cetin-port-fatih.bg.html?aid=35 … ucfs=1&#hotelTmpl

Благодаря, Роже!
За всички жокери и напътствия.
Сега ще ми е от полза някакво инфо за сутрешно хапване в близост до хотела, който ми препоръча и в който ще отседнем и ние. Разбрах, че по принцип има заведения, в които срещу определено заплащане може да си закусиш предоволно. Отново благодаря предварително за любезното виртуално информационно обгрижване!

# 531
Здравейте,
Т1 пътува ли отново до Долмабахче? Моля който има актуална информация да сподели!

# 532
  • Димитровград
ДА. Само гледайте на самия трамвай отпред да пише Кабаташ, че има и такива само до Еминьоню. Grinning

# 533
  • София

Благодаря, Роже!
За всички жокери и напътствия.
Сега ще ми е от полза някакво инфо за сутрешно хапване в близост до хотела, който ми препоръча и в който ще отседнем и ние. Разбрах, че по принцип има заведения, в които срещу определено заплащане може да си закусиш предоволно. Отново благодаря предварително за любезното виртуално информационно обгрижване!
Петя, ами в този район сигурно има поне 30 заведения, в които можете да седнете и да закусвате.
Просто минавате покрай тях, гледате менюто или асортимента и сядате като Ви хареса.
То повече от заведения в Сиркеджи май няма. Истанбул е толкова богат откъм аромати и храна град, че за мен няма никакъв смисъл предварително да си набелязвате къде да хапвате. Хубаво е да има и малко свобода в търсенето из града, а не всичко да е предварително програмирано и разграфено.
Със сигурност няма да бъдете разочаровани Simple Smile

# 534
  • Варна и...духом на Босфора
Петя Костадинова,
Баш на пъпа на махлата си,джанъм,на центъра😃
Сега,долу под хотела има заведение,но не препоръчвам.
Garden mezze.А,аз 😃😋 черпня си натъманих,тамън два пъти оттам,един път чай,един път Негрони,тъй де,амчи как,и той вика / собственика/ ,мадам Ема 😊, довечера за теб специално Карнъярък,ама,нищо де другият път.
Излизаш от хотела и си на Мармарай,наляво то се вижда.Прекосявате,и машината за карти ще видиш/ Истанбул кард/.
Излизаш и си на омайната глъч на Сиркеджи трам стейшън.😃
Пред теб е "Мерхаба"- готини сладорийки и други галещи небцето изкушения.
Пресичаш светофара и тръгваш посока ЕгипетскияОт двете страни на улицата има заведения,в пресечните улички също,сега цените са туристически там.
За Кахвалтъту специално ,закуската
Там също се предлага ,и късна - след 12.30.
Обаче може и да избереш Серпме Кахвалтъ,за двама,ако е до 380-400 лири,това ще е добре
Понеже закуско- обяд ще е.
Да не е Кахвалтъ табаъ,в чиния.
Иначе много за хапване и пийване,и нагоре по трамвайната да тръгнете,и в улиците над Египетския, манджаре - дал Бог!!😃
Пиша това,щото моят хотел точно до Роже е,
Нали, майка ❤️

Има и бюрекчийници,и кебапчийници 😋

А,майка ,ти даде нишан ,хубу 😘 майка,жив да си❤️

# 535
Ехоо, банда ❤ ДодъхмИ дет се вика. Дъжд из ведро. Добре че кацнахме. Тъмнина от облаци на вън нищо не можах да снимам на кацане.  Вече
 взехме куфарите толкоз вътре Simple Smile

Айде Пепелче, хукнахме на там. Намерихме го, съвсем до хотела се оказа. Ние сменихме с такъв Сиркеджи.

От тук, на мола с метро (Истание мола). Голям главобол и нерви ми образува придвижването. УжасТ. Като пиле в калчища. Ха на ляво, ха на дясно, Ха на горе, ха на долу….

# 536
  • Варна и...духом на Босфора
Ехоо, банда ❤ ДодъхмИ дет се вика. Дъжд из ведро. Добре че кацнахме. Тъмнина от облаци на вън нищо не можах да снимам на кацане.  Вече
 взехме куфарите толкоз вътре Simple Smile

Айде Пепелче, хукнахме на там. Намерихме го, съвсем до хотела се оказа. Ние сменихме с такъв Сиркеджи.

От тук, на мола с метро (Истание мола). Голям главобол и нерви ми образува придвижването. УжасТ. Като пиле в калчища. Ха на ляво, ха на дясно, Ха на горе, ха на долу….

Вичето75 ❤️,Vici 75
Какъъъъв кадър!
Кико Миланоооооо!
Една от Топ любимите ми козметични марки!
Ейййй,добре че кацнафти,💜,че утидахти в тоз Мол,юхуууууу,вечека знам къдя да гледам и да одя!😃😃😃

Ади Ош Гельдиниз 🍀,да спира дъжда
И по баири ,тараби и кули!😊
Хер гюн тука цваймал докладна!- къде,какво,и по колко😋
Целувки на дъждовен Истанбул 😘😘😘😘

# 537
Еххх, Вичиту😍 да си жива и здрава и да спира дъждът! ❤️
Радвам се все едно, че аз съм в Истанбул. 😂
И да знаеш много още ще разказваш и пак отначало ще започнеш - от летището, ресторанта и Мола 😉 😜.
Хайде хубаво да е всичко, което ви предстои! ❤️
Стискаме палци 🤞 и чакаме...

И не спират да валят предложенията от ИГ - можеш да си избереш нещо. 😂
https://www.instagram.com/reel/Cri68igP24j/?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 20:38 от pepel_ot_rozi

# 538
Този път нямахме драми и перипетии по летището. Предния път нали помните дето пратих мъжо да зарежда Истанбул картата и дето стана той на вън, аз вътре и се прецакахме. Сега вече ни е обица на ухото, обаче карта само там успяхме с кредит карта да заредим. Сега патила че решихме в града ще заредим все някъде, ама ницки. Автоматите не приемат повече от 50 лири. А ние не винаги имаме по 50. И докато заредим, и ги прахосваме като се изредим всички с една карта. Мигрос няма наоколо та там да заредя. Абе голям куцуз с тез карти и зареждания. Не съм предполагала.

Завърнахме се в 4 след обяд мокри, гладни, изморени. Чадъри имахме, но то вали из ведро. Отделно това метро спира доста далеч от мола и от там 12 мин пеш и в дъжда. И от там се намокрихме. Но вътре се стоплихме и пихме кафенце. Моткахме се 2-3 часа, и на обратно. Дремнахме малко и къде към 8 вечерта излязохме по наще сокаци. Намерихме агне на чеверме. Седнахме там. Много вкусно беше. Че ни донесоха едно нещо което от вас очаквам да ми кажете как се казва - аз помислих че е хумус. На вид така изглеждаше. Но човека каза настъргано пиле, ориЗ и булгур ли или нещо друго. Много хубаво беше. С пърленка рече да топим и ядем. Агнешка супичка хапнах  аз, и ребърца. За това платихме 1400лири.

Тук алкохол нямаха. Та след чевермето се изместихме на Roof Meze 350. Там по едно коктейлче пихме.

Мартинито мойто;

Пепелче, това другото заведение от сутринта - малко изглежда на живо. На снимка ще речеш че е кой знае какво. Само с резервации по телефон или интернет. 700 лири турска закуска. Ама не можело за един само. Трябвало двама. Ама ние не искаме за двама.  Че чукна две закуски пък донесоха една, но на мястото на втората някакви други гозби 😂 абе шменди капели малко, но на нас ни хареса, ако да сме си платили за снимката само.

Утре Нишанташи сме предвидили. Дано не вали и да заредим картата, че голям проблем се оказа.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 23:35 от vici75

# 539
Е, Вичи, хич да не те мислим значи щом си ударила и  коктейла. 😂

Ето и един магазин в Нишанташъ, дето ми изскочи около джамията Тешвикие.

https://instagram.com/aski.nisantasi?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==
Гледам, че има дрешки по - евтини от една закуска в "моя" хан. 😂
Иначе в Нишанташъ е раят на големите марки, ама... 😟
Утре много да снимаш и пак да докладваш тук! ❤️

А аз сега ще обуя истанбулските чепици, че да направя едно заклинание против дъжд. 😉 😜

Ей на, готово - утре ☀

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 00:01 от pepel_ot_rozi

Общи условия

Активация на акаунт