Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

• 28 825
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Ууу, ти пък клекове, кротни се малко сега Grinning То от една страна добре звучи че ти идват такива мераци, не си съвсем увяхнала явно. Ама не му е сега времето. Сега спокойствие и силна храна че да се оправиш.
Лукчетата помагат ама не мога да ги понасям аз, ужаааасно са ми сладки чак до гадно усещане. Умирисвах с етерични масла от мента и евкалипт стаята и това беше. Плюс чаено дърво, то е антисептично. Но това за носа основно, аз с гърлото обикновено нямам много ядове откакто навремето ми извадиха сливиците.
Пробвай сода бикарбонат в топличка вода да гаргараш, облекчава доста гърлото. Това ако проблемът е достатъчно високо че гаргара да го повлияе де. Ако е пресушено гърлото може парченце масло да посмучеш, добре смазва и помага също.
Дано ти се размине с косата, моята не толкова окапа колкото се накъса точно което беше расло тогава. Сега като че ли е каквато си беше, като израсна. Има да се отреже още малко ама ще чака още че искам да мога да я връзвам.

# 646
Спринг, редовно го пия.
Лекар няма да помогне.

# 647
Аз нито един от двата пъти не карах ковид като грип. Нито гърло ме е боляло, нито мускули, нито сополи, нито кашлици,или температура.
Първият път карах с главоболие, разстройство /единия ден/ и отвратително гадене 🤮. Всеки ден беше различен...
Вторият път добре, че ме заболя главата и то зверски, та разбрах, че съм болна. Нямаше и да разбера иначе, толкова нямах симптоми никакви. 😒 След главоболието после нито един симптом.,😁
Имам чувството, че сега мога да го хвана и даже да не разбера вече.
Нямам нито една ваксина.

И аз днеска нямах големи успехи в тоалетната. Ще си чакам😁

# 648
Аз и двата пъти като грип, но сега даже повече
настинка.Днес ми е 6-ти ден и мк е малко уморено, но вече се чувствам почти здрава.Та спрямо първият път сега е песен.

# 649
Един път го карах и силно се надявам това да ми е. Не съм се чувствала брутално зле но си бях сериозно болна със седмици и се възстановявах сума време. И изобщо не съм убедена че всичките пробиотици дето изядох и изпих са неутрализирали вредата от антибиотиците напълно, а микробиомът се отразява на кажи-речи всичко останало.
Да не говорим че се разболях точно в момент когато бях си развалила храненето за някакъв период, колежката ми беше в дълъг болничен за същото и другите две изнемогвахме и на моменти ядах каквото сваря. Ей за това вече съм убедена че спомогна да клекна така. Работех в аптека все още тогава и можете да си представите колко болни са влизали, две години пандемия не ме хвана, че тогава точно като вече беше взела да се кротва пандемията...
Дано да ви минава по-бързо тая гадост.
Аз днеска и следващите дни ще ям с напомняне на телефона, поне първия път... никакъв шанс да огладнея и да си прекъсна фаста иначе, пък се правя уж на примерна Grinning На 14тия час прекъснах де, да не помисли някой че сън не съм спала да почна да ям в ранни зори Grinning

# 650
А кое приложение ползвате на телефона за фаста?

# 651
Аз ползвам този, базов е, но има и интереснио статии: https://apps.apple.com/us/app/life-fasting-timer-tracker/id1319306064 Харесва ми, не ми досажда с излишни напомняния. Аз тъкмо прекъснах 22-часовия фаст с печено прясно зеле и таратор. Напоследък само това ям и нямам наяждане. Animal Pig

# 652
Аз и двата пъти като грип, но сега даже повече
настинка.Днес ми е 6-ти ден и мк е малко уморено, но вече се чувствам почти здрава.Та спрямо първият път сега е песен.
Аз пък първия път въобще не съм разбрала, после като почнаха сърдечните проблеми се установи. (Да си призная честно, съмнявала съм се, че и ваксините може да са причина за това)
Този път обаче, направо брутално ме повали.

# 653
nani_net88, благодаря!

Аз получих перикарден излив на сърцето от Ковид 19, който за две години вече почти се е резорбирал, а бях и с бустерна доза, от поставянето на която бяха минали 7 месеца. Поне два пъти го карах средно тежко, а заради антибиотиците нямам грам имунитет.

sharpy, бързо оздравяване!

# 654
А кое приложение ползвате на телефона за фаста?
LIFE сложих и аз за фастовете, има го и за Андроид. То по-скоро от любопитство да следя какви ги върша, ама файда като забравям да стартирам таймера Grinning Добре че може и когато се сетиш и пак да зададеш правилния час за начало или край, иначе да съм го изтрила на третия ден макс Grinning
Може и да има и някое по-хубаво, ама на мен ми е просто един вид записки по въпроса, та не виждам какво повече може да направи за мен.

# 655
Шарпи, по време на боледуване не се тренира.
Става още по-зле.
Сливите след ядене не мога да ги ям, става ми тежко. И ме е страх да не ме прокарат на работа. Там не искам такива неща да правя.
Сутрин. И без това тогава са ми плодовете.

Спринг, откакто го взех както казах съм редовна, но забелязвам проблем, ако съм само на инулина. 7 дни го пия. Видях бройките на прахчетата.
Позиви имам, става обаче трудно изхождане, запек и трябва напъване, после хемороиди, болки, кръв и тн.
Явно при мен няма такъв хубав ефект. Но все пак е пребиотик и  мисля да продължа да взимам. Няма да отказвам килото инулин. Взела съм и витамин с на прах от тях - половин кг за 30 лв.
Обаче ми е странно какви фибри са този инулин. То е прахче, разтваря се в топла вода и си става леко подсладена вода за пиене. Е, то може фибрита да са микроскопични.

Росита, за фаста ползвам лунен календар. Иначе не се съобразявам само с него, а и като ми скимне.
Всеки сам си решава дали 24, 48 или кратки 18-20 часа с изпускане на едно хранене.
На мен ми е супер да закуся нещо малко, да обядвам режимно и да не вечерям.Много добре ми действа. Вечер са и изчистващи процеси и знам, че вечерята трябва да е лека и така ми е добре. А като я изпускам имам често хубави резултати. Ето, 2кг последния път. Всеки път различно. Не знам защо, може да зависи от луната, от Меркурий, Марс, какво съм яла предишните дни Joy
А сега в неделя нямаше нещо с луната, просто често в неделя ми е удобно. В четвъртък е пълнолуние и ще пропусна вечерята.

# 656
Не знам Елора, аз не съм пила прахчета, а капсулите, дето ми изписа доктора - два пъти на ден по две след хранене. И не знам те от какво растение са направени. И пак, искаше си време и търпение. Пребиотиците всъчност са вид фибри, мисля, че тези фибри, с които се храним не ние, а микробиома, се класифицират като пребиотик, не всички фибри са пребиотик... навлизам още.
Позивите със затруднение или фалшивите позиви на мен поне док ми каза, че са симптом на възпаление...
но как да знаем, всеки случай е толкова уникален... не смея повече да се бъркам аз Sad
Харесах си аз електрическа тенджера под налягане и си купих книгата на др Гундри, чакам я да дойде от амазон - ще се храня без лектини. Всъщност много ми харесва колко е умерен, и реално ако помните, бабите колко манджи джуркаха с часове на тенджерата под налягане, а ние се мислим за бронирани стомаси...
Защото прочетох, че ако няма установен паразит/вирус, който и да е вид колит - крон, язвен или микро, е на автоимунна основа...

# 657
Вечерята- патладжан, червен лук, нарязани домати и селъри- запържено в уока и после метнах на фурна.🥰 Сега ще го хапна, после ще ъпдейтна със снимка в готов вид:

Салатата (изядена) беше ранно зеле, домат, парче краставица с дресинг от извара, заквасена сметана, зехтин, оцет, сол, горчица с хрян и сусам.🥰

Шарпи, моята пилешка супа по бърза процедура е да сложа да се варят в гореща вода пилешки фенери (или пък друго пилешко) във вода с малко оцет и със сол, отпенвам и после настройвам таймера на 40 минути. Като минат минутите, вадя от фризера пакет със зеленчуци за супа (само режимни има вътре) и добавям, колкото преценя, ако ще слагам подправки, слагам. Настройвам таймера за още 15-20 минути и супата е готова.😁

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 19:57 от dolce miele

# 658
Аз усъвършенствах соленото режимно кокосово мъфинче с козе сирене на микровълнова и стана пухкаво - на 2-3 лъжички кокосово брашно и хуск, това са 2 яйца, козе сирене и масло реално преобладават.
Скрит текст:
Иначе пак същата манджа, този път с малко морков: гъби, селъри, лук и пилешко, с куркума и освен разтопено масло, сипах доста от готовия бульон от чифлик ливади, пекох го на фурна на захлупен капак сигурно 2.5 часа. Като го извадя от хладилника, става на гъсто хубаво желе соса.
Скрит текст:
Елора, ето това ми изписа миналата година док, то е освен инулин, и бутилива киселина, която помагала на червата, долу и други потребители пишат, че са доволни. Ама време си трябва, това не е кортикостероид или слабително... Продава се без рецепта, но и тук съветват дозата да се определи от лекар
https://apteka.framar.bg/30055963/%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%80 … 83%D0%BB%D0%B8-90

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 20:15 от Анонимен

# 659
Елора, благодаря, аз съм правила фастове много,  но не покрай луната, както си ти, най-удобни ми са по 24 часа - от  13 ч. до 13 ч., или 30 часа - до 19 ч., преди болница и в болница и до 60 часа се е стигало (два пълни дни и 3 нощи), но пък като ти вливат отрови, не се получава толкова ефикасно.
Правила съм и сухо гладуване веднъж за 30 часа без храна и вода, още преди години, обонянието ми беше станало като на вълк, една жена мина покрай мен с фреш от портокал, направо ми идеше да я ограбя, невероятен аромат, няма да го забравя този момент Laughing.
Яйченият фаст с масло и твърди сирена не ми се получи, направих го за 2 дни, но задържах много вода и се отказах да продължавам.
Ще правя лунен и аз, ще подсетиш ли в темата, ако се сетиш? То и аз ще погледна календара всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт