Термин Юни 2023 - Тема 3

• 49 044
  • 506
  •   1
Отговори
# 105
Аз във Вторник съм на преглед, ще съм 29+6. Доста време ми се стори от предишния, ама го направихме така заради болничните. Нямам големи очаквания за теглото, явно ще са ми кльощавки децата (първия се роди 2730, 51см - дълъг и слаб).
С покупките съм започнала отдавна и като изключим нещата, които имам от първото (креватче, количка, шезлонг/люлка, дрехи и играчки цял куп), нови съм си взела помпа електрическа, шишета стъклени един комплект, че нашите бяха пластмасови старите и ги изхвърлих, крем за зърна, кърпички за гърди на Чико, които ми бяха удобни с първото дете като кърмех навън, памперси взех на памперс хармъни да пробваме (по-скъпи са от другите и ги дебнах на промоция). Козметиката мисля да пробвам този път на Хип. С това ги мажеха в болницата преди 5г и много ми харесваше как миришеше малкия. Тогава бях взела на Себамед, които са с много лек аромат, но ми се иска този път да сменя. Иначе детето ми не е проявявало реакции към нищо до сега - нито памперси, нито козметика (пробвали сме различни като беше малък), дано и това да е така, но две бебета еднакви няма… ще видим.
Купих 1-2 дрешки да има нещо новичко и сега гледам 20% в H&M на детски дрешки та се чудя дали да взема още нещо или да изчакам като се роди. Комплекта за изписване също се чудя кога да го взема. С първото го бях взела доста по-рано, пък реално от тук нататък може всеки момент да ни изненада (дано задържи разбира се). Вие кога мислите да подготвите дрешки за изписване и нещата за болницата?

# 106
Ааа, няма да ни изненадва! До средата на май не давам! Смятам тепърва да пътувам Grinning
За изписване и болница ще е сигурно края на май. То голямото изписване де - от болницата след 10 мин вкъщи Joy Ще сме си само ние с таткото.

Тази нощ в 4:30 се ококорих и няма заспиване. Започнах да си мисля колко малко време остава всъщност до момента, в който вкъщи ще има бебе, и чак ми стана страшно. Още ми трябва време да осъзная какво се случва.

# 107
Мене редовно ми става като камък корема последните няколко дни и е дискомфортно.
Мисля да стягам багажа за болницата скоро за всеки случай 🤪

# 108
Ааа, няма да ни изненадва! До средата на май не давам! Смятам тепърва да пътувам Grinning
За изписване и болница ще е сигурно края на май. То голямото изписване де - от болницата след 10 мин вкъщи Joy Ще сме си само ние с таткото.

Тази нощ в 4:30 се ококорих и няма заспиване. Започнах да си мисля колко малко време остава всъщност до момента, в който вкъщи ще има бебе, и чак ми стана страшно. Още ми трябва време да осъзная какво се случва.
И аз съм , събудя се , мисля мисля чак не ми се вярва .

# 109
Оххх майчета, говорете ми... Аз нещо започвам много да изпитвам страх, паникьосвам се, почнах и да се депресирам, а не ми се е алучвало с близнаците. На 2 май ще ми е операцията и много ме е страх от пълната упойка ( много трудно излизам от пълна упойка) от това колко ще е голям малчо ( защото искам да е при мен) , а ако ви кажа колко пари ще ми е всичко общо ще паднете.   ( 6 800 лева ). И най - вече малчо ще го извадят точно 34 седмица, а неискам да стои далече от мен, много ми се плаче...
Еее пооплаках ви се, извинявайте за което.. 😭😭😭

# 110
Имайте предвид, че ако бебето остане в неонатология се плаща още около 150лв на няколко дни в токуда. Успех!
Ако сте разделени и вас ви изпишат, ще имате видео връзка по вайбър, а преди изписването на бебето може да нощувате в семейна стая на неонатология и да се опознаете срещу 280лв на ден.

# 111
Имайте предвид, че ако бебето остане в неонатология се плаща още около 150лв на няколко дни в токуда. Успех!
Ако сте разделени и вас ви изпишат, ще имате видео връзка по вайбър, а преди изписването на бебето може да нощувате в семейна стая на неонатология и да се опознаете срещу 280лв на ден.
Операцията ми е 1870,неанотологичния пакет ми е 890 лева, там не влизат ли нощувките на бебето?, единична стая 280 лв, двойна 175 лева. Обаче престоя в реанимация допълнително се заплаща..
Искат ми дрешки за бебето, памперси, мляко и т.н

# 112
Аз съм много изненадана, че на тези суми искат и мляко и памперси и дрехи. Ок, може би защото е недоносено.. но все пак.. иначе по спомени всичко след 5те дни пътека се плащаше…

# 113
Неонаталния пакет е грижите и изследванията за бебето, включва измерване на слуха и тн., но това е стандартния пакет при престой 5 дни, толкова е ако сте родили секцио и бебето е напълно здраво.
Ако има жълтеница, ако е недоносено или друг проблем, то се заплаща допълнително извън пакета, цените за грижите се начисляват от неонатолозите.

# 114
Горното е причината някои бебенца, ако се налага по-дълъг престой да ги прехвърлят в Майчин дом. За бебенцето на приятели се наложи да остане така в Токуда, но обмисляха и прехвърляне в държавната болница. Размина се и го изписаха след 12 дни престой. Знам, че платиха някаква сума, но не си спомням каква точно.

Доколкота знам от частните болници само в Надежда не се доплаща допълнителен престой в неонатология. Но и като цяло не е голям изборът, когато става въпрос за такова отделение с най-висока степен - та говорим за Токуда, Надежда и естествено Майчин дом.

# 115
Майчета приеха ме тази кортикостероидна терапия, даже ми сложиха магнезии венозно, а нямам контракции🤨. Малкия в 31 седмица е 1800 гр

# 116
Майчета приеха ме тази кортикостероидна терапия, даже ми сложиха магнезии венозно, а нямам контракции🤨. Малкия в 31 седмица е 1800 гр

Според мен ти е много добре за 31 седмица да е 1800гр. Аз ще разбере след 2 седмици колко е воята

# 117
Здравейте, момичета!
Преди малко бях на преглед и малката в 30+7 е 1600гр. Gift Heart
Но това , което ме притесни е , че аз в момента съм на инжекции клексан 0,4 всеки ден и АГ-то каза, че иска до началото на май месец да почвам да ги раздеждам като прием през ден през два-три и последните 45 дни да не си слагам инжекции.... Аз малко се притеснявам, защото предната бременност приключи точно, защото не знаех, че имам тромбофилия и се налага да съм на инжекции. Споделете на тези от вас, които сте на инжекции какво ви съветват вашите лекари. То е ясно , че ще правя още консултации, но все пак да почерпя опит и от вас.

И в духа на празничното настроение Ви пожелавам едни прекрасни Великденски празници Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 118
И аз се връщам от трета фетална. 28+6 е към 1500г. Спеше, но се наложи да я събудим. Явно ми се ядоса и сега ме рита бясно Grinning

# 119
Naneto, лекарят ви пускал ли е изследвания за коагулация изобщо? В края на бременността обичайно има нужда да се увеличи разреждането на кръвта, не са се намали. Моят лекар ми пусна изследвания, беше предположил, че трябва да мина от 0,4 на 0,6 клексан и се оказа съвършено прав. НМХ действат 24 часа и не се слагат през ден, няма полза. Ако нямате изследвания, направете, може и консултация с хематолог. Преди раждане аспиринът се спира, не НМХ. Успех!
Пусках си изследванията в лабораторията на проф. Паскалева в Национална кардиологична болница, може и при нея да запишете час, отличен специалист е.

Общи условия

Активация на акаунт