Термин Юни 2023 - Тема 3

• 49 065
  • 506
  •   1
Отговори
# 135
Наталия, нвма да се плашиш! Бебенцето е с всички шансове за оцеляване след 28 г.с. Какво говорим пък за 32 г.с.... Всичко ще е наред. Дори и да трябва да поседи в кувьоз, пак ще се гушкате накрая Simple Smile Вярвам в добрите развръзки!

Ревфти, да не е коластра?

# 136
Нямам никаква идея, за първи път ми е 😊

# 137
Стискаме палци, Наталия! Довери се на лекарите и ще изберете най - подходящия момент да се появи бебчо! Сили и търпение!

# 138
Здравейте, какви /на коя марка/ омега-3 приемате?

# 139
Абсолютно е коластра това и си е нормално, няма страшно.
Наталия, всичко ще бъде наред, спри да се тревожиш, защото и нервите оказват влияние. Разбирам те, но се опитай да си максимално спокойна.
Омега 3 имам във витамините за бременни (Прегнакеър Макс), но ми свършиха и трябва да се заредя пак, че пропускам вече седмица.
Работата (активната) я спрях отдавна, но в момента водя курс на една мацка и се надявам да го приключим до юни, че направо не знам как ще стане ако не сме приключили до раждането на малкия. То трябва и изпити да се уговарят с изпитващата, която не е от София иии мъка….
Да ви се похваля, поръчах си комплекта за изписване, че имаше промоции по Великден, така че още едно перо е отметнато 😄. Мислех да изчакам още малко, но намалението беше голямо и направо поръчах, а днес дойде и е супер сладък.

# 140
Здравейте, какви /на коя марка/ омега-3 приемате?
Аз съм си взела на NOW DHA-500 Double Strength.

# 141
Докато се обяснявам за коластрата и ето че и при мен тръгна... Не знам защо реших след баня да стисна леко и то взе, че потече. Имам питане обаче - нормално ли е да е леко солена на вкус?

# 142
  • София
Здравейте,
Омега 3 пия от витамините на Прегнакеър Макс. Лекарят ми каза още 10дни и да спирам всички витамини,  за да направим кръвни изследвания.
Малко остана, а вече ми тежи.
Започнах да купувам някои дрешки. Ще трябва да купя кошара, шезлонг , шишета ,козметика. А доста неща имам и от първото си дете. Не ми се чака последния момент. С първото ми дете започнах края на 8 месец и ми беше трудно да подготвя всичко.

# 143
Не съм се замисляла какъв е вкуса на коластрата 🤔. За кърмата знам, че е сладникава.
Аз с подготовките с първото дете бях готова доста по-рано. Сега започнах горе-долу по същото време, но доста неща съм оставила за на края и някак ме гложди. Кошарата е при родителите ми уж да я перат, ама те не бързат хората. (Не сме били с дървено легло и реших и този път да сме по същия начин). Количката си седи в едно мазе и изобщо не знам става ли още или не… Каквото съм купила ново си е при мен. Със сигурност знам, че имам с какво да го облека, защото малките дрешки си ги взех, изпрах и подредих в скрина. Пък другото… здраве да е 😄

# 144
Момичета, приемате ли холин? Ако да, на коя марка и в каква доза?

# 145
Идвам конкретно за да мрънкам. Бебето ми така хубаво и правилно се беше завъртяло предния път. Сега му е хрумнало на ново да застане седалищно... Хвана ме яд като чух на прегледа днес!

Иначе вече е 2100гр (33гс), всичко е наред с него. Върви си както винаги с 5 дни на пред. Вече уговорихме дата за секцио през Юни и стискаме палци да изчака до тогава. Нямам индикации за ранно раждане. Обаче ми е много нервно и напрегнато - как ще изчакам още месец и половина не знам. Пазарувам вече и дрехи и всичко, сак за родилното си приготви. Не ме свърта вкъщи сама по цял ден.

За Пловдив някой знае ли актуалните цени в болниците? В Торакс вече е 1600лв. А в Селена колко е? Ако е държавна или някоя друга болница колко би излязло?

# 146
Какво значение има, че е седалищно щом ще раждате секцио?

# 147
Идвам конкретно за да мрънкам. Бебето ми така хубаво и правилно се беше завъртяло предния път. Сега му е хрумнало на ново да застане седалищно... Хвана ме яд като чух на прегледа днес!

Иначе вече е 2100гр (33гс), всичко е наред с него. Върви си както винаги с 5 дни на пред. Вече уговорихме дата за секцио през Юни и стискаме палци да изчака до тогава. Нямам индикации за ранно раждане. Обаче ми е много нервно и напрегнато - как ще изчакам още месец и половина не знам. Пазарувам вече и дрехи и всичко, сак за родилното си приготви. Не ме свърта вкъщи сама по цял ден.

За Пловдив някой знае ли актуалните цени в болниците? В Торакс вече е 1600лв. А в Селена колко е? Ако е държавна или някоя друга болница колко би излязло?
В Селена е 1950 и нормално и секцио Blush

# 148
Момичета, колко ви е шийката в 33та седмица ?

# 149

За хирургиите знам, че е е безплатно, стига да искаш нормално раждане. Единствено може да си доплатиш за самостоятелна стая и евентуално ако таткото иска да присъства на раждането , около 200лв. Иначе ако искаш планувано секцио с избор на екип, мисля че беше към 800лв.  Скоро имаха ден на отворените врати и реших да ги посетя. Останах с добри впечатления от отделението.

Аз друго искам да попитам тези , които вече излезнаха в 45 дневният болничен преди термин - следящият Ви АГ  даде ли ви досието с всички прегледи и изследвания до момента и пуснахте ли отново Васерман, хепатит B, HIV тъй като са със срок от 6 месеца ?

Общи условия

Активация на акаунт