Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 020
  • 843
  •   1
Отговори
# 765
  • Замък сред облаците
При язва не се пие, противопоказен е. С какви мутации беше ти?
Да, от както съм с язви и рефлукс не пия аспирин, както и ибупрофен и разни други такива противопоказни. Но не съм видяла дали не е с някакво друго съдържание или подобрено, че да е подходящо и в моя случай.
Гледам масово го изписват при трансфер и след трансфер, затова се чудех. Иначе мутациите ми се водят нискорискови фактор 7, pai, mthfr, mtrr, mtr. С предната бременност преди 10г никой не гледаше тромбофилия, тогава не беше популярна, нито са ми следили коагулация. Цяла бременност бях с прееклампсия и намален кръвоток към матката. Искаха да вадят по спешност детето в 7ми месец заради кръвотока. Но това се установи като дойдох на фетална в Сф, в Бургас никой не ми обръщаше внимание и всичко за тях беше ок. А аз бях с такова вдигнато кръвно и отоци, че не е истина. Затова сега предварително съм записала час да се консултирам.

И все пак, с какви мутации си? Като изброиш факторите не става ясно - конкретизирай хетерозигот ли е, хомозигот ли е, има значение за профилактиката. И аз съм с нискорискови, но това значи че е нисък рискът за теб (примерно е нищожен шансът за емболия или ДВТ уж), иначе рискът от аборт не е малък.

# 766
  • Бургас
Да, от както съм с язви и рефлукс не пия аспирин, както и ибупрофен и разни други такива противопоказни. Но не съм видяла дали не е с някакво друго съдържание или подобрено, че да е подходящо и в моя случай.
Гледам масово го изписват при трансфер и след трансфер, затова се чудех. Иначе мутациите ми се водят нискорискови фактор 7, pai, mthfr, mtrr, mtr. С предната бременност преди 10г никой не гледаше тромбофилия, тогава не беше популярна, нито са ми следили коагулация. Цяла бременност бях с прееклампсия и намален кръвоток към матката. Искаха да вадят по спешност детето в 7ми месец заради кръвотока. Но това се установи като дойдох на фетална в Сф, в Бургас никой не ми обръщаше внимание и всичко за тях беше ок. А аз бях с такова вдигнато кръвно и отоци, че не е истина. Затова сега предварително съм записала час да се консултирам.

И все пак, с какви мутации си? Като изброиш факторите не става ясно - конкретизирай хетерозигот ли е, хомозигот ли е, има значение за профилактиката. И аз съм с нискорискови, но това значи че е нисък рискът за теб (примерно е нищожен шансът за емболия или ДВТ уж), иначе рискът от аборт не е малък.
Ох, да, изтървала съм да напиша, хетерозигот са всичките.

# 767
Таничка, аспирин протект си е аспирин, само по-малка доза.

eyeswideopen, хубаво че се уточниха нещата, хайде сега до финал. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 07:41 от Одри ♡

# 768

Качвам ви и снимка от днес, има по-видима черта, но определено на ден 14 трябваше да е супер ясна според мен. Нещо не е наред май, май.

ПС Ползвам Клиър чойс, не знам дали е от тестовете , аз лично на това се надявам, ама...

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 08:16 от Golden stone

# 769
  • Замък сред облаците
Скрит текст:

Ох, да, изтървала съм да напиша, хетерозигот са всичките.

Ами с историята с прееклампсия значи аспирин, освен ако не изпишат натаспин в началото, но ме съмнява. Тоя фактор 7 бута нещата, уж хетерото е проблем за това…

# 770
Golden_stone На мен ми розовеят чертичките ти 😊 Направи кръвен, за да знаеш със сигурност. Стискам ти палци!

Моят тест от днес сутринта май си беше чисто отрицателен, за момент си въобразих, че има нещо, ама се виждаше само под определен ъгъл. Мисля и аз да направя един кръвен и да се приключва сагата 🙂

# 771
Стоунче, стискам палци. Сещам се, че беше казала че нямаш възможност за кръвен, така че не ти остава друга възможност освен да стоиш и чакаш.
Стискам и на двете ви да се похвалите и тези срамежлив чертички да са бъдещи здрави бебоци.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 10:00 от m-angel

# 772
  • София
Таничка,консултирай се,реално Аспирин изписват като профилактика,да.
Макар че на мен терапията в началото само ми е на АП ,от овулация до + тест,после съм само на инжекции,но пък те нещата са динамични и се променят в хода независимо от мутациите.
По мутации имам една от най- рисковите мутации  ,но имам и една безоблачна в това отношение бременност,избутахме я само с НМХ 0.4 (бях на косъм накрая да отида на 0.6 ) ,но се разминаха нещата,а за АП не е и ставало дума.
.  Viki_gs ,  Golden_stone ,успех и на двете ви!
  eyeswideopen ,безгрижно да е от тук нататък!
.  Reginasr и всичко е от едната му киста,която не са видели ли 😳
Ами дано да е малкия дявол и да се приключва скоро с този ужас около теб!

# 773
  • Замък сред облаците
Оф, Бъбъл, не е лично, ама това “аспирин изписват за профилактика” не е точно така. НМХ 0.4 също е профилактика. Дозата и необходимостта дали са нужни допълнителни медикаменти като такива за кръвно  определят дали назначените лекарства са профилактични или терапевтични. зависи дали конкретната мутация има нужда от антиагреганти, фибринолитици или други агенти.
Уточнявам го само защото някоя ще го прочете като “аспирина е единствената профилактика.”

Ние разговорно пишем във форума “изписана ми е терапия”, но реално най-често ни е изписана профилактика.

# 774
  • Бургас
Така или иначе прегледа ми е чак средата на май месец, до тогава нищо няма да приемам сигурно.
Просто се чудих за този аспирин да не ми дразни.

# 775
Viki_gs, Golden_stone, успех и на двете ви, стискам палци чертичките да се превърнат в здрави бебоци!

Reginasr надявам се скоро да се оправиш!

Относно аспирина - не се препоръчва при хора с гастрит, колит, язви, както и Нурофен и Ибупрофен

# 776
Viki_gs, Golden_stone Успех и от мен. Дано всичко по тръгне в положителна посока и скоро да се похвалите с туптящи сърчица. Heart

*Bubble* Стискам палци всичко да е наред при теб.

И на мен ми дават АП след инсеминация. За жалост при мен яйчниците ги е хванал мързеливият период. И този месец само един фоликул въпреки стимулацията с Кломифен. Миналият месец същият резултат с Фемара. Запразнили са. Утре е съм на преглед и ще видим дали ще успеем този месец да отметнем един опит.

# 777
  • София
Пълнолуние, хайде да ви е на късмет единия фоликул!

# 778
Таничка,консултирай се,реално Аспирин изписват като профилактика,да.
Макар че на мен терапията в началото само ми е на АП ,от овулация до + тест,после съм само на инжекции,но пък те нещата са динамични и се променят в хода независимо от мутациите.
По мутации имам една от най- рисковите мутации  ,но имам и една безоблачна в това отношение бременност,избутахме я само с НМХ 0.4 (бях на косъм накрая да отида на 0.6 ) ,но се разминаха нещата,а за АП не е и ставало дума.
.  Viki_gs ,  Golden_stone ,успех и на двете ви!
  eyeswideopen ,безгрижно да е от тук нататък!
.  Reginasr и всичко е от едната му киста,която не са видели ли 😳
Ами дано да е малкия дявол и да се приключва скоро с този ужас около теб!

Честно казано не знам дали една киста би дала тази болка и то в противоположния крак,ама пък знам ли
Кофтито е че отново трябва да търся аг,на които да се доверя и да ми казва и търси причината. Междувременно цикъла ми е на 20 дни закъснение и е нормално предвид кистата,обаче аз не съм имала кисти в последните 2 г и сега не знам да пия или да не пия пак някви хапове, тъъкмо бях ооравила положението, наораво не асимилирам как се стигна дотук
Междувпрочем запазих час за физиотерапевт чак за 25ти април поне да правя нещо и да решавам сама проблемите си или поне да ги облекчавам. Пък тая киста голяма ли е нямам спомен преди за такива размери киста и това още повече ме влудява
С въпросната аг при която бях последните година и половина не ми вдига тел нз как да процедирам но със сигурност ще търся нова

# 779
Моят кръвен е отрицателен и този месец не е нашия.. Явно и тези тестове дават изпарителни Simple Smile
Записвам се в списъчето за следващия месец 🙂

Общи условия

Активация на акаунт