Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 034
  • 843
  •   1
Отговори
# 735
Одри, бях на преглед в Надежда, би трябвало да им е добра техниката там.

Иначе кървенето си е като при цикъл, не е ръждиво, болки - от време на време усещам някакви придърпвания отпред на бедрото и на сгъвката на левия крак, ама не знам дали не са самовнушение или пък просто не съм разтегнала някой мускул докато подскачах с малкия. На прегледа доста си ме боля отляво, но заради поликистозата при мен винаги са болезнени прегледите, особено от тази страна, сигурно и заради разположението на яйчника.
Иначе за съжаление и този АГ потвърди, че с това движение на стойностите няма как да става дума за нормално развиваща се бременност, пък и като си смятам г.с.спрямо датата на трансфера съм точно в 6г.с. и ако имаше нещо в матката щеше да се види.

Не ми остава друго освен да си ходя на прегледи и да следя ЧХГ-то. Няма да ви спамя след всеки преглед, ще кажа като имам някаква яснота (или намаляваща стойност или намерена някъде бременност).

# 736
  • Замък сред облаците
Ама то не беше ли ЗЕТ? Тогава пак ли може да се навре в тръбите?!?

# 737

За съжаление статистиката сочи,че повечето ИМБ са именно след ин витро процедури. Те могат да го поставят в матката и от там ембриона си търси място за закрепване. Бях чела доста информация на английски, кога, защо и как става ИМБ, ама за съжаление няма гаранции.

# 738
  • Замък сред облаците
Еххх, че късмет.

# 739
  • София
от моят опит с ИБ ще кажа, че при мен си ми дойде цикъл след 10 дневно закъснение, с тази разлика, че чхг-то беше над 200 и до 6г.с стигна 2000+ ... Болките при ИБ се усещат когато ембриона заема голяма част в тръбата и тя започва да се разширява, при мен в недя на операцията започна да ме боли, демек в 7 г.с. Над 1000 единици трябва да е чхг-то, за да се види къде е, а може и да не се стигне до там - едно от момичетата в болницата беше с чхг 400 в деня на приема и след два дена започна да пада - казаха й, че е тубарен аборт. Та ... не знам какъв акъл да ти дам - определено не е нермално развиваща се бременност, но според мен не е и ИБ.

# 740
За съжаление може.
На мен менструацията след свежия трансфер ми дойде преди датата за тест с много силни болки. От клиниката държаха на кръвен и акушерката с облекчение въздъхна като видя, че няма ЧХГ. Тогава разбрах какви са били притесненията им.
Ембриончето се връща, но докато се имплантира не се знае къде може да мръдне.
2402, надявам се на най-малкото зло. Ще се моля за теб.
Шанталче, хайде под ръчичка тогава с теб в тема Термин Януари 2024 Heart

# 741
За съжаление има доста ИМБ след трансфер.

# 742
Успех на всички момичета с положителни тестчета, дано всичко е наред до край!
Извинявам се, ама как точно при трансфер става ИМБ....не съм много наясно, но все си мислех че няма как да стане. Нали не минава през тръбите!

# 743
Успех на всички момичета с положителни тестчета, дано всичко е наред до край!
Извинявам се, ама как точно при трансфер става ИМБ....не съм много наясно, но все си мислех че няма как да стане. Нали не минава през тръбите!

Те го "пускат" в матката, но емцриончето пътува, за да намери къде да си захване и се случва да попадне на "входа" на тръбите, понякога е в тях и т.н . То не се слага на определено място и да седи там. Пътува си един вид. А естествения път на ембриона е от тръбите и те подобно на перисталтиката на червата го избутват към матката, за това при нормално зачеване и нормални тръби риска от ИМБ е по-малък. Не знам дали го обясних правилно. Има милиони страници с информация на английски по темата. Дано не се налага на никой да се запознава с тях.. Аз се бях обсебила да разбера защо така стана, но уви, просто мал шанс било при нас.

# 744
Ембриончето след трансфер си търси местенце, където да се вгнезди. За съжаление има доста случаи, в които отива в някоя от тръбите. Аз поне махнах и двете тръби, защото съм и с тубарен фактор.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 14:49 от Kactus

# 745
Момичета, от моята втора микробиология излиза, че съм изчистила от самосебе си гъбите, които имах на първата.
Въпросът ми е, мъжът ми какво изследване трябва да пусне, да видим при него как е положението, защото сме на 99 % сигурни, че той ми ги е предал ? ( Започна тренировки по плуване и най-вероятно е хванал нещо от басейна) Изследване на урина, сперма или какво?

# 746
Някъде към двойно е при инвитро, от колкото може да се случи спонтанно, като в последните години намалява, явно самите клиники взимат повече мерки.
При тубарен фактор, ако седят тръбите, повече от двойно.

Ей това вадя като рискови фактори:

От страна на жената (историята на инфертилитета)
    Тубарен фактор
    Тазова възпалителна болест
    Оперативни процедури по маточните тръби
    Предходна ИБ
    Тютюнопушене
    Ендометриоза
    Патология на маточното тяло
    Възраст на жената

От страна на ин витро процедурата
    Неправилна техника на ЕТ
    Степен на напълненост на пикочния мехур
    По-голямо количество среда при ЕТ
    По-голям брой върнати ембриони
    Хормонални промени в резултат на яйчниковата стимулацията
    Поддръжка на лутеалната фаза

# 747
Здравейте всички, след като получих хубавата новина за двуплодова бременност и се видяха две ембриончета със сърдечна дейност - днес 6г.с. и 4 дни новините не са толкова добри. Едното ембрионче с размер 7,8мм.(вече без сърдечна дейност) другото 4,1мм. има сърдечна дейност. Това, което ме притеснява е твърде малкия размер. Питах докторката не е ли малко 4мм. за този период и тя нищо не отговори-само каза да изчакаме и ще видим. На преглед съм след две седмици. Моля да ми кажете дали сте имали такъв случай с несъответващ размер на ембрион и след това той да е успял да навакса? Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но съм много притеснена и уплашена и не знам какво да очаквам. Ако споделите вашият опит и познания ще съм много благодарна.

# 748
Здравейте всички, след като получих хубавата новина за двуплодова бременност и се видяха две ембриончета със сърдечна дейност - днес 6г.с. и 4 дни новините не са толкова добри. Едното ембрионче с размер 7,8мм.(вече без сърдечна дейност) другото 4,1мм. има сърдечна дейност. Това, което ме притеснява е твърде малкия размер. Питах докторката не е ли малко 4мм. за този период и тя нищо не отговори-само каза да изчакаме и ще видим. На преглед съм след две седмици. Моля да ми кажете дали сте имали такъв случай с несъответващ размер на ембрион и след това той да е успял да навакса? Извинявам се предварително за глупавия въпрос, но съм много притеснена и уплашена и не знам какво да очаквам. Ако споделите вашият опит и познания ще съм много благодарна.

Да не би да се е объркала докторката и да е искала да каже, че този 4мм е със спряла сърдечна дейност? Няма логика да са с такава разлика и по-развития ембрион да е спрял развитие. Миналия път в коя г.с. сте били и какъв е бил размера и на двата ембриона?

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 17:44 от Salsera

# 749
Това е от днес

Това е от миналия петък

Общи условия

Активация на акаунт