Човек на "нашето" ниво

• 9 894
  • 268
  •   1
Отговори
# 240
Чисто инстиктивно всяка жена/мъж си имат някакъв типаж (визуален), който като срещнат дори на подсъзнателно ниво проявяват интрес, отначало без да си дават сметка дори. От там, нататък човека си отваря устата и разбираш дали си се подвел по външността или не. Това, че има жени/мъже, които целенасочено търсят партньор с определена професия, определен социален статус, определена банкова сметка, не значи, че същия/същата отговарят на типажа, който им харесва.

# 241
  • София
Абсолютно. Щото сантиметрите за нищо ги нямаме, бих сложила и още 5. 185 см.

# 242
Харесвах едно време един дългуч. Имаше някакв зарибявка, но в един момент ми каза, че колкото и да ме харесва, си има принципи и не би се загаджил с толкова ниска жена.. щели сме да изглеждаме комично като двойка. После наистина се ожени за една бая висока мадама.

# 243
Аз съм 180. Голямата любов е 185. Неговата голяма любов е нещо между 185 и 190 и носи високи токчета. А най-интересното е, че като се видях последно с него - аз съм с кецове, той с маратонки, аз съм на по-ниско и пак ми се струваше, че го гледам отвисоко някак, все едно се беше смалил.

# 244
  • София
Така е, говори се за обективни качества, по рационален списък, доход, сантиметри, рус и тн, но после се действа по пеперуди и се зачерква списъка.
Все пак, е хубаво да се види тоя списък дали е изобщо реалистичен, защото много обърква хората (особено жените). И си ходят объркани. А след това, само най-обиграните ги карат "да си забравят" списъка, но пък те са после неподходящи обективно, а и ги зарязват или въртят по 5.
Та, не мисля, че е добра идея да се объркваш с нереалистични списъци, които после на всичкото отгоре и не спазваш.
Защото се създава един хаос и мътни води, от което печелят само рибарите.
Така прескачаш именно "нормалните" мъже, които примерно с малко не ти отговарят на списъка, но пък нямат необходимата обиграност да те накарат да го забравиш.
Допълнителен проблем е, че със списъка "пазариш" "материал за брак", а за мурвалък си затваряш очите и прескачаш списъка. Е, това "нормалните" мъже не приемат и ако разберат или дори само ако подозират, могат да отпишат жената.

Та ако ще е гарга, да е рошава. Ако има списък, трябва да е железен и реалистичен. Иначе, какво се получава, двоен стандарт, нарушаваме списъка с "ненормалните мъже" до 40, а после "къде отидоха нормалните".
Разбира се, не всички спадат към горното, има си и щастливо събрани без (или въпреки) списък, но ако си задаваш въпроса "къде отидоха нормалните", е 99% вероятно да се отнася за теб.

Харесвах едно време един дългуч. Имаше някакв зарибявка, но в един момент ми каза, че колкото и да ме харесва, си има принципи и не би се загаджил с толкова ниска жена.. щели сме да изглеждаме комично като двойка. После наистина се ожени за една бая висока мадама.
Искането за височина към дама е едно от нещата, които придобих с годините, като допълнителна "претенция".
И сега има няколко много сладки, мили и интелигентни момичета, които ми обръщат доста внимание, но не се свалям с тях заради височината, за да не ги подлъгвам за нещо кратко. Бихме се чувствали комфортно, а и не ми пречи как ще изглеждаме, но искам децата да са високи. Аз съм 183.

# 245
  • Далечният изток
Хм, а каква е гаранцията, че този, когото не забелязвам, защото не отговаря на "списъка ми", е "нормален"?! Щом не ми пасва, значи за мен не е от "нормалните", пък той себе си както иска така да се определя.

# 246
  • София
Тангра, то ако така продължаваш, децата ще са перфектни, ама въображаеми Wink

Аз съм 180. Голямата любов е 185. Неговата голяма любов е нещо между 185 и 190 и носи високи токчета. А най-интересното е, че като се видях последно с него - аз съм с кецове, той с маратонки, аз съм на по-ниско и пак ми се струваше, че го гледам отвисоко някак, все едно се беше смалил.

Това жена или мъж Joy

Аз съм 168, мъжо - 180. Иначе чисто физически, винаги са ме привличали стройни и тъмнокоси. Не си ходя със списъка, просто към такива имам чисто физическо влечение. Та и тука си паснаха нещата. Само със сините очи не улучих, ама пак, шансът да ги предам е 50/50 Joy

# 247
  • София
В това няма никакъв логически смисъл.
Очевидно ако НИКОЙ не отговаря на списъка ти, всички и нормални и ненормални са извън него.
Но тия, които те карат да "забравиш" списъка са 100% ненормални.

Гаранции няма. Понякога просто трябва да ползваш метод на изключването, а също и метод на по-голямата вероятност.

Ако за теб нещата работят така както са, очевидно си карай по старому. В темата се пита за случай, когато нещата НЕ РАБОТЯТ така, както са в момента.
Твоята логика е, що не си караме по старому. Е, за какво да пишем в темата тогава?

168 ми е достатъчно Wink И тъмни очи, ако може.

# 248
  • Далечният изток
Ти го говориш това - щом не отговаря с малко на критериите ми, моите примерно, значи е нормален, пък аз съм си загубила ума по някой ненормален и нормалните не ги забелязвам, и губя разбира се от този факт. Така се мъчиш да си обясниш липсата на интерес - "аз съм нормален, само леееко се отклонявам от перфектните, които са в списъците на жените, ама на, не ме забелязват. Ако направят само леееко компромисче, ще съм аз..." Така като гледам и ти не си по компромисите...

168 няма ли да е по-висока от теб?!

# 249
  • София
Не, не говоря това.
Говоря, че често нормалните не отговарят на критериите.
Никога не съм казвал, че ВСИЧКИ неотговарящи са нормални.
Абсурд.
Как на човек би му хрумнало такова нещо и как бих го казал това.

# 250
  • София
Или не е по компромисите, или нещо не е баш така, както се опитва да го изкара Wink

# 251
Аз имах точни и ясни критерии - не само физически, но и образователни, социална среда, постижения. Може би съм била късметлийка, че срещнах мъжа, който да ги покрива. Няма да скрия, че и доста жаби целунах преди това.
Съпругът ми е на по-високо ниво от мен, но никога и никъде не го е показал. Аз пък никога не съм била съгласна да сваля изискванията. И да омъжих се на 36.

# 252
  • София
168 ще е по-висока, ако съм седнал, а и тогава ще зависи от стола.
При разлика между средна мъжка и средна женска височина в България 7см по статистика, да искам с 15см или по-малко, по-ниска от мен е изключително скромно изискване.

Аз никога не съм крил, че имам изисквания и са много. Не само не съм го крил, ами и съм доста подиграван за това. Разликата е, че аз си нося отговорността за избора и не отварям теми що никоя не ме е избрала. Т.е., отново шеймене, базирано на никаква и изкривена логика.

# 253
Аз имах точни и ясни критерии - не само физически, но и образователни, социална среда, постижения. Може би съм била късметлийка, че срещнах мъжа, който да ги покрива.
Не си само ти - всички имат. Пеперудите са си пеперуди, ама жените като се запознават с мъж, първия въпрос, който задават (след като си кажат името) е "ти с какво се занимаваш?". Тоест, колко пари изкарваш?
Докато мъжете други работи гледат - може да ги наречете повърхностни, но поне са истински, базирани са на инстинкт: привлича ли те физически или не, мила и добричка ли е с теб или кучка, комфортно ли ти е с нея или ти е неловко, можеш ли да бъдеш себе си с нея или трябва да седиш на тръни и да се напъваш да я впечатлиш.

Допълнителен проблем е, че със списъка "пазариш" "материал за брак", а за мурвалък си затваряш очите и прескачаш списъка. Е, това "нормалните" мъже не приемат и ако разберат или дори само ако подозират, могат да отпишат жената.
Ооо, това си е старо като света. Още като студент съм го наблюдавал, а и след това докато съм ергенувал.
Като са на морето и срещнат някой готин тип, задръжките (и бикините) падат - голяма работа, нали е само за веднъж, то не се брои. Но сериозния колега, който я сваля от месеци - той ще трябва да почака, защото тя "не е такава".

# 254
Височината е важна, за всеки мъж е много важно да е висок. За това, както каза файър, много от ниските мъже са комплексари. Аз съм 1,70. Ами как ще седя до някой 1,70-1,75? Ако сложа и ток? То нито за мен ще е приятно, нито за него.

Бях кума на сватба, но без мм. Кумът беше приятел на младоженеца. Не се познавахме с кума преди това. Влизаме в гражданското, казват ни да се хванем под ръка и да вървим след младоженците. Аз съм сложила и ток. На снимките се гледаме, стърча глава над него… ми няма шанс с такъв мъж.

Не, че няма двойки, в които жената в по-висока, но са рядкост.

Общи условия

Активация на акаунт