Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 6

• 125 112
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 2 535
Аууу, Неделчо и компания как хранят Ергенчо. С големия черпак му сипват. Честно казано този ерген успя да ме накара в сезона да нямам геройка, която да ми е пълен -. За всяка една ми се събужда жалостта в даден момент.
Много ми харесва наименованието им "синхронът на смъртта", в който виждаме Генчо моменти преди да произнесе смъртната присъда и да прати поредната жертва на гилотината.

# 2 536
Внимателно гледах и първа Елена насочва разговора “значи сега ще правиш от тази къща дом, после пак тя казва “да се прибереш с избраницата си”, чак след това той “да, с някой ей така под ръчичка” (какво да й каже, като се разхождат хванати под ръка), после тя пак изрично му пожелава да направи от къщата дом. След това вмъква и в синхроните и пред участничките “стопанка на дома”. Това си е точно опит за маркиране на територията  и да го внуши на другите и си е само в нейната глава тази роля.
Тази ситуация с жени, които живеят при гаджето си, пък се опитват да се разпореждат без брак и намерения от негова страна, е много честа.
Така де, ще видим дали ще е тя избраницата. Аз се съмнявам.

# 2 537
  • София
Аз имам тривиална трактовка на това със стопанката и тя донякъде го каза и в разговора с Айлин. Целта на Елена беше да ги провокира, че Ергени верно си търси жена, сериозен е и ако вие тука, драги конкурентки, сте влезли за слава, пари или мимолетни етюди по телевизора- откажете се! И тук слагам дисклеймър, че се абстрахирам от факта, че това е предаване и всички са маскари!
Днес в метрото се случи да седя до Крис от Молец; чист знак си беше 😄

# 2 538
  • Разпиляна във въображението
Вирна носа Елена. Получи интересна среща, бижу, целува се с Ергена. И си повярва. Ами нормално е. Но да се върне назад и да си припомни какви ги говори за Валерия в почти същата ситуация. Такова "маркиране" от последната не съм видяла.

# 2 539
Елена с това си наставническо поведение си прави супер антиреклама... После не знам кой луд ще си я вземе в къщата за жена. Ама се държи като да не изпусне последния влак...
Накрая сама ще се вкара в патова ситуация и ще си остане с колие на врата...

# 2 540
Други момичета също говореха за брак сега, през последните епизоди. Което е много, много странно.

# 2 541
Ирина беше казала в инстаграма си, че нямала търпение да си смени фамилията. Дали е намек… или просто си говори и тя?

# 2 542
Ами и аз гледам внимателно, намекът че Евгени има предвид точно нея (Елена) бе сериозен. Не че тя не се пуска по пързалката, ама той бая засилка й даде Simple Smile На влюбена жена малко й трябва...

# 2 543
Той и на Валерия даде аванси с писмата, ама бързо ги попари, та Ленка да не бърза да се радва.

# 2 544
Да, на влюбена жена малко й трябва, ама аз от него нито чух “стопанка” нито чух, че сега му е времето да се жени. Все едно Ирина да беше казала, че ще живее с него, само защото се заговориха, че тя има гъвкава работа и няма проблем да живее в Пловдив. Някак напоследък Елена се засили и в протиовоборство срещу Айлин и пак постави тази нейна си теза, че Ергени от там ще излиза със сериозна приятелка, “а не изкусителка”. Как пък си го е навила това на пръста, той самият Ергени сигурно още не е решил какво иска.

# 2 545
  • Варна
Ирина беше казала в инстаграма си, че нямала търпение да си смени фамилията. Дали е намек… или просто си говори и тя?
Много грозно й се смеят заради фамилията ергенките.. Та не е чудно.

# 2 546
Просто е звучна фамилия. Подигравка не виждам.

# 2 547
Мисля че Евгени иска да обикне някоя жена, а дали това ще се случи и дали изобщо е способен, не знам...
Фамилията на Ирина е култова! Simple Smile

# 2 548
Съгласна. Но то от това да обикнеш, до това да си женен или в сериозна връзка има Балкан разлика, за съжаление. Затова казвам, че Елена си ги къдри едни….

# 2 549
Валерия била прелъстена и изоставена - не, не е! На практика отношенията на Ергенчо с нея се свеждат до една скучна среща, писма, които друг човек е писал и не са излезли от сърцето му, и няколко целувки, които са запълнили неловкото мълчание помежду им. Обратното, с Елена той комуникира вербално, което му дава възможност да се сближи с нея. Аз не мисля, че Валерия и Елена са конкурентки - те просто са на съвсем различни нива. Конкуренция има между Айлин, Валерия и Джия, но не мисля, че Евгени би живял с красива и претенциозна куха лейка, защото има нужда от жена, която да го ласкае, а не той нея да обгрижва, дори и да става въпрос за краткотрайна връзка.
Ах, каква благородна задача за победителката - да го ласкае, а той да не обгрижва. Да й е честито.
Да разбираме ли, че вербалната комуникация дава възможност за сближаване изразяващо се в ласкаенето, което Ергенът търси?
ПП. Разбирам, че е схематезирано какво търси Ергенът, но ми се видя не много ласкателно като основно очакване към победителката, независимо дали ще е куха или интелигентна.
Ами, всъщност не е нито ласкателно, ното обидно, защото какво може да търси красиво момче - артист, ако не жена-фенка, която да му се възхищава, боготвори и поддържа крехкото му его?! Едва ли целта му е да обгрижва и задоволява капризите на празноглава моделка или джукеса, докато тя да му харчи парите - все пак  той няма приоритетите на шкембелия чичко-паричко. От друга страна, не е ли точно вербалната комуникация, която сближава хората?! Или греша?!
Ако целта на вербалната комуникация е само за да може момата да ласкае нашия артист, поне за мен не звучи много ласкателна перспектива за победителката. А ако Ергенът си търси непременно жена-фенка, то той си има вече такива от различни националности, които го следват в социални мрежи и по концерти. Предполагам, че дори и българка би могъл да си намери сред тях. Поне дотук не разбрах някоя от момите да му е наистина фенка в артистичното поприще. Освен че Меган беше прочела за артистичните му изяви, май не сме разбрали някоя да е ходила на концертите му (имал е такива в България последните години), нито да е следвала опреди предаването онлайн изпълненията му. Забранено ли им е да го казват?

ladonnae,
Цитат
Само да попитам: В какво намирате "загърбването на моралния компас"?
За мен това беше случката на пейката след нахлуването на Валерия. Там Елена говореше за моралия си компас как е смятала постъпката на Валерия за несправедливост или нещо подобно. Та тя изрази твърдата си позиция, но после когато Евгени я попита дали си е изгладила отношенията с момичетата, тутакси преживя катарзис, извени се, т.е. загърби моралния си компас и се адаптира към ситуацията, за да бъде приета от важния за нея в момента. Това беше наречено от някои потребители тук да бъдеш голям играч, да сменяш тактиката, за да победиш и прочее. За мен това може да е начин на мислене/поведение, изградено отчасти и от/заради това, в каква семейна среда е живяла. Но това е от което виждаме на екран, а както разбираме доста неща могат до се преекспонират, а други замитат.

Общи условия

Активация на акаунт