С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 349
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Едно е всяко бебе на приятелка или роднина, друго е собственото ти внуче.

# 361
Защо да е друго? Аз не съм по децата. Свекървата на римона също. Жената не се натиска с нищо. Те й звънят да й показват внучето. Длъжна ли е да иска да седи на видеовръзка с тях? Длъжна ли е да иска да го гледа и да се занимава с него?

# 362
Ама аз никога не съм я притеснявала изобщо да й звъня, но ММ всяка вечер казва на детето “хайде да се обадим на баба”, че даже като види телефон вече и вика “баба, баба”. Аз отстрани виждам нейното нежелание да говори, като даже му казвам да не я притеснява всеки ден, но той си знае неговото.
Ами не е длъжна, ама пък поне да се преструва пред него, защото си личи с каква радост й звъни и като го отреже така му става тъпо.
Като толкова не иска да ги чува да каже да не я притесняват всяка вечер и предполагам тогава вече да схване и той намека..

# 363
Ами не иска да се преструва.
Ние не искаме да се преструваме пред свекървите. Защо те да искат?

# 364
Защо да се преструва? Моята свекърва пък много иска да се виждаме, да си говорим да си правим маникюри и да си пием кафе по женски. Аз обаче не искам? И сега да се преструвам ли? Насила да го правя и да създавам грешно впечатление, защото трябва ей така? Ми сори, не е моето, нямам желание. Като отклониш 1-2-3 покани и отсрещната страна разбира. Просто разредете звъненето, нужно ли е всяка вечер???

# 365
Ама това не са отношения между снаха и свекърва, а между син и майка. Толкова ли не може да е искрена с него и да му каже, че не иска да бъде притеснявана всяка вечер или я е страх да не я намрази или да не започне да не я харесва, заради това?
Явно той не се усеща, но аз няма какво да им се мешам в техните отношения, просто бяхте на тази тема и се сетих.

# 366
Да не я харесва? Тя е майка, сигурно няма как да спре да я харесва? Може да й е неудобно да ви каже и да очаква да се присетите.

Отношенията с майка ми не са по-различни, как ли няма да й звъня всяка вечер за тъпотии…

# 367
Е, за него връзката й с детето не е тъпотия, явно. Всеки си има гледната точка. И аз имам приятелка, която не беше по децата докато нямаше нейно собствено, а сега се лигави с всяко дете, така че децата променят хората. Е, явно не всички, но все пак.

# 368
Опитвам се да ти обясня, че не можете да изисквате от нея нищо. Тя нейните деца си е отгледала. Точка. Вие как гледате вашето си е ваша работа.

# 369
Сигурно по принцип си права, но в случая след като тя каже чао, той седи и говори още време и се прави сякаш не я е чул, демек не иска да затвори и явно му е приятно да го слуша, обаче на нея не.
Така че и аз знам по принцип как е, но нещата не седят така при него, за съжаление.
Даже сега се сетих, че като й каза, че места в яслите няма и ще записваме на частно, я избъзика, че ще трябва да дойде тя да гледа детето. Тя явно не го беше разбрала като шега, понеже още на следващия ден му предложи да плащали те таксата, на което ние, разбира се, няма как да се съгласим, ама пак би трябвало да му показва, че тя не иска особено да се занимава.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 17:24 от Rimmona

# 370
Това са си работи между него и майка му, да се оправят.

Относно това, което си дописала, да гледаш основно дете, вместо ясла, това е много сериозен ангажимент, не опира до това дали ти се занимава, или не. Предложението да плащат таксата е голяма помощ за доста семейства.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 17:31 от Iris04

# 371
  • Пловдив
Ох, тази свекърва звучи като мен след 20-30 години...Grin
Тогава не знам на какъв акъл ще съм, но тъй като гледам 3-годишното си дете почти постоянно, тъй като често отсъства от градина, ми е досадно някой да ме занимава с други деца и не успявам да се прехласна по това, което правят. Деца като деца.

# 372
Това са си работи между него и майка му, да се оправят.

Относно това, което си дописала, да гледаш основно дете, вместо ясла, това е много сериозен ангажимент, не опира до това дали ти се занимава, или не. Предложението да плащат таксата е голяма помощ за доста семейства.
То е ясно, че си е между тях, просто ме е яд, че той се разочарова вътрешно, което му личи.
А за гледане на дете никога не е и ставало дума, жена на възраст е, никой няма да я и търси да гледа детето, той се е пошегувал, ама явно тя съвсем не е разбрала шегата, а наистина вярва, че ще й даде да го гледа.

# 373
Щом продължава да ѝ звъни всеки ден, за да я чуе и покаже детето, драма между майка и син няма. Ако имаше разочарование, нямаше да има обаждания!

# 374
Дано да съм разбрала неправилно, но някак си останах с впечатлението, че всяка вечер мъжът ти звъни на майка си, точно по времето, когато си гледа сериала, за да гледа внучето как ака. Сериозно?
Поговори с мъжа си и го накарай да пробва да звънне по друго време – когато майка му не гледа сериали и когато детето не ака. Ако бабата продължи да се държи така, значи проблемът наистина е в нея. Но ако се окаже, че няма нищо против да общува с внучето извън физиологичните му нужди, проблемът е в мъжа ти. Да се опита сам да занимава детето, вместо да го пробутва на баба му.

Общи условия

Активация на акаунт