С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 336
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Жилището беше твое, нали?
Ти определяш правилата. Гостите, ако не им харесват, да не гостуват.

# 421
Така е, мое е. Аз нямам против гости за два дни, а имам против такова за седмица, поне за мен това е много време. Всичко е в количеството.

# 422
  • София
Така е, мое е. Аз нямам против гости за два дни, а имам против такова за седмица, поне за мен това е много време. Всичко е в количеството.
Значи й казваш точно това.

# 423
А за гледане на дете никога не е и ставало дума, жена на възраст е, никой няма да я и търси да гледа детето, той се е пошегувал, ама явно тя съвсем не е разбрала шегата, а наистина вярва, че ще й даде да го гледа.
Предлагам и друга гледна точка
Не виждам нежелание да гледа детето, а желание да помогне с таксите. Това, че се е пошегувал, че ще й го даде да го гледа, а тя е предложила финансова помощ за частната ясла не води до тя не иска да гледа детето, а до извода че ви подкрепят в решението ви детето да посещава ясла и ви помагат да осъществите решението си.

# 424
Никой не казва, че не ни подкрепят, това е ясно. Въпросът е, че това предложение не е дошло преди, когато са разбрали, а след изрично споменаване от ММ да й остави детето, за да го гледа.
В крайна сметка всичко е наред с нашите си отношения и не търся съвети от никой тук. Чувствайте се свободни да коментирате вашите си истории, понеже моята е ясна. Както обичате да се хвалите, така и аз да кажа, че противно на всеобщото мислене тук, моята свекърва винаги ме подкрепя и се държи добре с мен, пък това, че не е по децата ще го преживея. В този живот никой нищо не ти дължи все пак.

# 425
По- важното е, че те подкрепя, разбира се.

# 426
  • France
Снаха съм. И като такава ти дадох съвет. И то добър, но явно си още твърде млада (на ум) за да го усвоиш. Аз проблем с това нямам, намерила съм си баланса с моите свекъри и не си правя бръчки за нищо. И избягвам да доскучавам на хората около мен с банални битовизми.
Преди доста време казах същото на Шерилин - че на отношенията майка и син не трябва да дава оценка. Това е хлъзгава плоскост, на която рядко снаха се справя добре. Най-вероятно не се е съгласила с мен, но реагира интелигентно и като възрастен. Приятно се общува така.

# 427
Изтрих две страници спам как съм изтрила обидни и за двете страни постове преди това. Моля придържайте се към темата.

# 428
Римона,казваш, че  жената те подкрепя и се държи добре с теб.  Защо тогава търсиш дребнави поводи да се оплакваш? Или така за  спорта  ѝ търсиш кусури.

# 429
Римона,казваш, че  жената те подкрепя и се държи добре с теб.  Защо тогава търсиш дребнави поводи да се оплакваш? Или така за  спорта  ѝ търсиш кусури.
Точно така, двете сме в много добри отношения. Тогава, когато съм имала проблем, тук съм споделила и то е, когато идва на гости за по седмица. Няма други кусури към мен, вече към сина си как се отнася - те си знаят, изобщо не съм им се бъркала никога.

# 430
😃 Голяма цензура в тази група…

Римона, как да не се бъркаш, като от няколко страници ( половината изтрити вече), се коментира отношението на свекърва ти към детето и внучето й.. Нещо не схващам.

# 431
Модерацията не е предмет на темата и всички подобни постове ще бъдат премахвани.
Дразгите между потребители са в нарушение на правилата на форума. Подобни постове също ще бъдат премахвани.
Темата е "С какво ви дразнят свекървите?".

# 432
  • Варна
Добре, коментираме свекървата. Ето моето мнение - жената е права да идва на гости без да си мръдне пръста да свърши нещо; права е да не иска да гледа внуче. И сега, без да прави нищо, е от грешна по-грешна, а ако опита да е по-активна, сигурно ще бъде заклеймена тотално. Така че напълно я разбирам.

# 433
  • при късмета
Добре, коментираме свекървата. Ето моето мнение - жената е права да идва на гости без да си мръдне пръста да свърши нещо; права е да не иска да гледа внуче. И сега, без да прави нищо, е от грешна по-грешна, а ако опита да е по-активна, сигурно ще бъде заклеймена тотално. Така че напълно я разбирам.
Тук не си права. Първоначалното влизане в темата на Рамона беше, че свекървата идва за седмица, уж да видела внучето. Обаче не се занимава с внучето, чете си книга, подпира дивана и на вечеря ги занимава с турски сериал, който гледа, а те нямат навик да гледат телевизия по това време. Че на всичко отгоре трябва и да мълчат.
Естествено, че ще те дразни с всичко такава свекърва. Ако на мен ми се изтърсват роднини за по седмица, независимо чии родители, ще очаквам да вършат нещо в вкъщи, не да са на олинклузив. И да, независимо дали поемат част от домакинството или детето, ще очаквам да става по моите правила.
Не е длъжна да гледа внуче, пренебрегва го в разговорите със сина си (тук съм съгласна, че е досадно), но поне да не дава противоречиви сигнали. Не била по децата, има по-важна работа от внучето като говори по телефона със сина си, но пък се натриса за много време със същия този мотив. Мъжа ѝ я е отсвирил, тя няма какво да прави и като ѝ скимне, айде по цял ден на главата на снахата. Разбира се, че ще я дразни, дори за това, че диша.
Проблема е, че сина е пренебрегван като дете и сега се опитва да компенсира по някакъв начин. Тя като се натресе той е по цял ден на работа, така или иначе независимо дали е там или не, те си контактуват само вечерно време и той много иска тя да се привърже към внучето. Няма изгледи това да стане, въпроса е кога ще прогледне мъжа на Рамона. Тогава обаче почивката веднъж месечно ще ѝ отиде на кино и тя върти и суче да заблуждава сина си. На Рамона е ясна

# 434
  • София
Стига да е канена. Но, ако помня правилно, тя се самопоканва под претекст да помага с внучето.
Иначе съм напълно съгласна, че не е работа на бабите да гледат внучетата. Но иначе. За мен е напълно неприемливо и дразнещо, някой да ми се натриса редовно в моя дом за по-дълго време и да очаква олинклузив.

Общи условия

Активация на акаунт