С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 341
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Добре, коментираме свекървата. Ето моето мнение - жената е права да идва на гости без да си мръдне пръста да свърши нещо; права е да не иска да гледа внуче. И сега, без да прави нищо, е от грешна по-грешна, а ако опита да е по-активна, сигурно ще бъде заклеймена тотално. Така че напълно я разбирам.
Стига да е канена. Но, ако помня правилно, тя се самопоканва под претекст да помага с внучето.

“Благодарим за предложението, но не е удобно в момента…”

# 436
  • при късмета
Добре, коментираме свекървата. Ето моето мнение - жената е права да идва на гости без да си мръдне пръста да свърши нещо; права е да не иска да гледа внуче. И сега, без да прави нищо, е от грешна по-грешна, а ако опита да е по-активна, сигурно ще бъде заклеймена тотално. Така че напълно я разбирам.
Стига да е канена. Но, ако помня правилно, тя се самопоканва под претекст да помага с внучето.

Да, обаче сина още има някакви надежди майка му да е нормална баба и наистина да се интересува от внучето. Няма да откаже с този мотив или с който и да е друг

# 437
И моят коментар за въпросната свекърва: Дразни снаха си с това, че идва на гости за седмица, понеже е от далече. Да предположим, че е от Варна, 500 км разстояние. С автобус се пътува около 7 часа, видно от разписанията на автобусните фирми. Т. е. два дни преминават в път. И през останалите 5 не седи със скръстени ръце явно, снахата се оплака, че готви, но прави сърмите по-големи. И спомена някъде назад, че все пак явно й оставя бебето, и излиза с приятелки. Оплака се, че понякога гледа сериал. Колкото и да съм върл противник на сапунките, една жена на 65-70 г. има нужда от почивка. Сега, дали ще полегне, или ще гледа филм, си е неин избор. И абсолютно не е длъжна да гледа едногодишно, пък и едва ли е по силите й.
Интересно, тъщата дали е предложила да гледа бебето?

# 438
  • при късмета
Ама така или иначе вижда внучето всеки ден, защото сина ѝ звъни именно с тази цел. Защо ѝ е да го бие този път, ако реално не иска да се занимава с него? Стои си вкъщи, вижда го на видео, почива си със сериалите на дивана и всички са доволни. А за да идва редовно, надали е в другия край на страната. Ако ще ходи другаде да си почива и да я обслужват, да се бръкне за хотел

# 439
Дайте някоя друга свекърва.За тази вече се изказахме.Или да почакаме за случки след утрешните софри?

# 440
Самата Рамона писа, че свекърите са от далече. И не идва бабата всеки месец. И не личи от писаното да я обслужват, по-скоро тя готви, снахата я надзирава относно големината на сърмите. Това е толкова дребнаво, че...
И считам, че самата Р. дава противоречиви сигнали, нищо не пречи да каже на мъжа си, че е по-удобно майка му да гостува, когато и той е у дома. Т. е. да са включени и почивните дни. Пред него явно се мълчи.
А, след празниците очаквам да има продължение. Размерът на порциите, например...

# 441
  • Бургас
Тя свекървата най-вероятно и представа няма, че не е желана. След последните обяснения на авторката такива изводи си правя.
Какво излиза - нашата героиня не може да говори с мъжа си за гостуването на майка му, че ѝ било неудобно. Не може и на свекърва си да каже, че не е желана по седмица да си гледа сериалите в тях, че сърмите ѝ били големи и манджите солени... От друга страна мъжа ѝ всяка вечер държи да се чува и вижда с майка си. И едва ли предполага какви терзания има жена му.
Ами явно така ще си карат, защото на Римона не ѝ стиска да проведе един елементарен разговор с мъжа си. Ще си мрънка тук в темата и ще си трае в собствената си къща.

# 442
  • София
Скрит текст:

Да, обаче сина още има някакви надежди майка му да е нормална баба и наистина да се интересува от внучето. Няма да откаже с този мотив или с който и да е друг
Не е нужно той да отказва. Авторката не е дете, че мъжът ѝ да я държи за ръчичката.

# 443
  • при късмета

И считам, че самата Р. дава противоречиви сигнали, нищо не пречи да каже на мъжа си, че е по-удобно майка му да гостува, когато и той е у дома. Т. е. да са включени и почивните дни. Пред него явно се мълчи.
А, след празниците очаквам да има продължение. Размерът на порциите, например...
Това беше един от първите съвети, които ѝ дадох лично.
А за готвенето, беше казано, че не готви постоянно, а само като е помолена изрично. И нарочно го прави така, че повече да не я молят. Иначе критики има и от нейна страна за готвенето на снахата, ама не хваща тенджерата на самоинициатива.
Така е, Миленака, обаче не знаем като се самопоканва, с кого говори. Предполагам, че е сина ѝ заради ежедневните видеообаждания, а не уточнява с Рамона кога ще се натресе

# 444
Доколкото си спомням от написаното от Римона, свекървата е била поканена на гости, не е дошла по нейна си инициатива.
Проблемът на авторката беше, че мъжа й самостоятелно / без да се консултира с жена си и да й поиска съгласието/ е поканил майка си да ИМ гостува за седмица.
Беше споменато, че поводът за гостуването на свекървата е да " види" внучето , не да го отглежда и обслужва по време на престоя си там.
Реално щом денонощно е там на гости, няма как само да стои и да гледа , какво прави внучето, естествено е да си почине следобед, все пак е възрастна жена/ пенсионерка/, а това предполага възраст поне 65 г.

# 445
Аз оставам с впечатление, че всъщност се разбират в семейството и имат хубава връзка. И ми е абсолютно непонятно защо една млада жена рискува да си развали отношенията в семейството с една непредизвикана неприязън!? Е, ясно е, че това не е твоята майка, но сама твърдиш, че те подкрепя. Не се оплакваш, че настройват мъжа ти срещу теб, не ви искат пари, не ви създават проблеми. Даже са предложили да помагат с таксата за частна ясла. Сега... Предвид това, че в една друга твма се обсъжда покупка на чанта Furla (надявам се да не бъркам ника), би трябвало да не е проблем да си я плащат сами, без участието на свекъри пенсионери.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 15:12 от Djaky

# 446
  • София
Скрит текст:

Това беше един от първите съвети, които ѝ дадох лично.
А за готвенето, беше казано, че не готви постоянно, а само като е помолена изрично. И нарочно го прави така, че повече да не я молят. Иначе критики има и от нейна страна за готвенето на снахата, ама не хваща тенджерата на самоинициатива.
Така е, Миленака, обаче не знаем като се самопоканва, с кого говори. Предполагам, че е сина ѝ заради ежедневните видеообаждания, а не уточнява с Рамона кога ще се натресе
Е, да, и това е така. Ако той кани я редовно, без да се е разбрал с жена си преди това, за мен ситуацията в този вариант е "който кани гости, да си ги посреща, аз нямам общо". Тук вината е изцяло негова, не на свекървата.

# 447
Сега... Предвид това, че в една друга твма се обсъжда покупка на чанта Futla (надявам се да не бъркам ника), би трябвало да не е проблем да си я плащат сами, без участието на свекъри пенсионери.
Точно така, финансово сме си супер, никъде не съм казала, че сме търсили помощ.
Не живее във Варна, а на два часа път.
Да, не говори с мен, а направо се самопоканва на ММ, когато тя реши, че й е удобно. ММ е виновен в случая, че не ме пита дали е удобно, това го уточнихме.
Темата наистина е обсъдена и изчерпана, не знам защо дълбаете в нея.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 18:45 от Rimmona

# 448
Когато човек пише в публичен форум, се предполага известно дълбаене... Или не?

# 449
  • при късмета
Когато човек пише в публичен форум, се предполага известно дълбаене... Или не?
Така дъвчем едно и също, вече обсъждано още преди 2 теми

Е, да, и това е така. Ако той кани я редовно, без да се е разбрал с жена си преди това, за мен ситуацията в този вариант е "който кани гости, да си ги посреща, аз нямам общо". Тук вината е изцяло негова, не на свекървата.

Рамона от началото прие, че голяма част от вината е в мъжа ѝ. Обсъждането на ежедневните разговори, лично на мен ми обясниха причините за това. Според мен свекървата е доста виновна. Пренебрегвала е собственото си дете, то вече пораснало продължава да прави опити за сближаване, вече чрез детето си, а тя продължава да го заблуждава и само пред снаха си подмята, че не по децата. Не го приемам за нормално. Като не си по децата не раждаш дори свои, защото автоматически ставаш отровен родител.
А, ако се самопоканва, не сина ѝ да я кани, то тогава той няма да откаже, по същите причини. А като искаш просто почивка на гости на сина и семейството му, не казваш, че идваш да видиш внучето, а точните си мотиви за гостуването. Тогава нещата можеше да стоят и по друг начин и със сина си да говори

Общи условия

Активация на акаунт