Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 43 664
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
От natural factors се сдобих с акне, което не отшумя 2-3месеца. И подозирам, че скоро ще трябва пак да приемам Б12, но направо ме хваща страх като се сетя как се пъпчасах, че и още имам белези. Където аз в живота си досега не знам какво е туй нещо акне…

# 556
Аз пък не успях да кача особено нивото на Б 12 с Natural factors, а се сдобих и с поднормен феритин и ужасен железен панел...Дълго време след това бях спряла всякакъв Б 12 (докато оправя желязото). Покачих нивата на Б 12 с Webber naturals. Но успоредно приемах и фолиева киселина (неметилирана, но при мутации е по-добре фолат), Сорбифер за желязото. А от март досега и доста често ям сардини и може и те да са допринесли.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 18:08 от dolce miele

# 557
Доколкото съм чела, при хранителните добавки, не всеки препарат покачва нивата на съответния витамин или минерал при отделните индивиди. Може би най-добре е започваш даден продукт, след три месеца и 20 дневна почивка правиш контрола и ако не действа или покачването е минимално, сменяш. Аз така съм сменяла витамин Д. На втория път си улучих моето.

# 558
А, имаше някакво (макар и недостатъчно) покачване на нивата на Б 12, но железният ми панел беше просто ужасен...

# 559
Аз от подезичния Б12 на Natural Factors много добре се повлиях.

Долче, откъде взимаш сардините?

# 560
Може би и аз щях да се повлияя по-добре от подезичния Б 12 на Natural factors, ако нямах голямата сага с железния панел и го бях продължила...🙂🤔 Докато не оправих железния панел до голяма степен  не посмях повече да пия Б 12 на която и да е марка...

# 561
Здравейте,
Може  ли да коментирате моите резултати? Феритинът какво да го правя? Щитовидните ме изненадаха приятно, но може и да греша. Едните антитела са влезли в норма може би защото извадих проблемен зъб. ... За вит Д колко капки да взимам. Имам течен на Солгар?

# 562
Вълничке, жалко че няма изследван и ЖСК...Хематокрит към горна граница може да означава сгъстена кръв (което предполагам е възможно да се отразява и на железния панел). Феритинът може и да е фалшиво завишен (може и да не е  разбира се, но не може да е фалшиво нисък примерно). Феритинът се повишава и при инфекции, възпаление...Не ми харесва гликираният ти хемоглобин...Мисля, че една идея можеш да повишиш и Б 12 (възможно е железните показатели от Б 12 да се понижат). Щитовидноте ми се струват прилични (макар да може и още малко по-добре).🙂

# 563
Здравейте!

Писах преди около месец. С отстранена жлеза съм от около 2 години, последната година бях на Ел тироксин 75 мкг, но тази пролет ТСХ падна на 0.26 и минах на 5 дни х 75 и 2 дни х 50.
С тази доза резултатите бяха:
Април
ТСХ 1.36
ФТ4 16.16
ФТ3  4.12

Май
ТСХ   3.2
ФТ4  15.2
ФТ3  3.8

В края на май се върнах пак само на 75 мкг, резултат:
Юни
ТСХ 0.919
ФТ4  17.89
ФТ3.  4.47
Доста бързо е паднало ТСХ и се притеснявам, че ако продължи така пак ще се окажа под нормата. Хормонът се "разигра" откакто се стопли навън.

Планирам бременност, която не идва (най-вероятно заради възрастта ми 40+).
Имам въпрос относно ТАТ и МАТ, чела съм разни неща, че уж могат да се променят, но ендокринолозите при които съм ходила, не ги смятат за важни. Само ги отбелязват като статистика и казват, че няма да се намалят. Дали обаче наистина е така?
Преди операцията ми бяха:
ТАТ 734
МАТ 572
След операцията не са изследвани и се чудя дали да ги направя и има ли смисъл като лекарите не им обръщат внимание?

# 564
Добре са ти хормоните (т3 и т4), не се впечатлявай толкова от ТСХ.

# 565

Момичета, как са тези резултати? Да искам ли пак направление за ендо? С Хашимото съм, пия по 25 мг еутирокс на ден.

# 566
Мари, отлични са ти резултатите!

Деница13, какви антитела с отстранена жлеза? Много е вероятно въобще да ги няма. Та те няма с кого вече да се борят, за да го унищожат. При положение, че нямаш жлеза, антителата не ги мисли. Резултатите са ти чудесни. Аз не бих пипала доза, особено при цел бременност. С такова неравномерно редуване на т4 през април и май е напълно възможно резултатите да са така колебливи.

# 567
Чувала съм, че понякога въпреки, че я няма жлезата антитела все още има...но наистина нямат значение в случая.

# 568
може ли и за мен коментар Hands Pray

# 569
С хипофункция си, без Хашимото (само на база ТАТ и МАТ)

Общи условия

Активация на акаунт