Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 231
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 005
  • Пловдив
Zaiche88,
права е сестра ти - в заклюението от SPЕCT/CT-то ясно пише "олигометастатична"(единична) лезия в ляво ребро (отзад) + дененеративни изменения в осталия скелет в обхвата на изследването.

# 4 006
Zaiche88,
права е сестра ти - в заклюението от SPЕCT/CT-то ясно пише "олигометастатична"(единична) лезия в ляво ребро (отзад) + дененеративни изменения в осталия скелет в обхвата на изследването.

Whitefang- Страшно много благодаря.
Успокойх се. Предполагам-дегенеративни изменения,означава от годините на човек (износване),така да кажем.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 16:18 от Zaiche88

# 4 007
Здравейте,
Пак ще напиша какви лекарства ни останаха, ако някой има нужда от тях ще се радвам да помогна.
Дексаметазон - 2 опаковки, Конвулекс, Левабон, лепенки Виктанил, Паратрамол.

# 4 008
Следа,
Авастин e VЕGFR  инхибитир - подтиска рецептора за изгражадане на васкуларни клетки - отттам и чести кръвоизливи ,както и като косвен фактор подтиска еластичносста на съдовете - високо кръвно. .Що не ги четете тея листовки "за пациента" ... не знам.

[/quote]

Чета ги, даже много ги чета, май…та им. Bevacizumab, ужасна отрова е, дано да отравя и раковите клетки. Все още не ми е направил пробив между артерията и хранопровода, да не чуе дявовът. 😳 ужас

# 4 009
Здравейте, чета от много време, буквално прочетох абсолютно всичко за рака на простатата, но не намирам мнения за лъчетерапия при биохимичен рецидив след отстраняване на простатата 2023г
. На галиев пет скенер все още не може да се види къде е проблемът. ПСА-0.2
Един онколог  препоръчва засега само Елигард и ако не падне PSA поне с единица-тогава лъчетерапия. Други двама онколози -само лъче без хормон. В Германия-хормон и лъче, но само Бикалутамид май се казваше/много старо лекарство/, в Анадолу пък предлагат лъчетерапия с Mr Linac и ще решат след изследванията дали да включат и хормон.
Със сигурност ще трябва лъчетерапия, въпросът е дали с този апарат в Турция облъчването ще е по-прецизно (Mr Linac ), тс да има по-малко засягане на околните тъкани.
Къде според вас /болница в Бг или такава в др.държава/ и  с кой апарат заслужава да се прави лъчетерапията, независимо от цената?
Благодаря на отзовалите се.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 02:19 от Gabriel bd

# 4 010
Да, Уайт, така беше, всъщност натоварването при нас идваше от голямата фиксирана доза (татко беше 60 и няколко килограма когато беше на 400 мг на 6 седмици).

# 4 011
  • Германия
Здравейте, лекува ли се някой при доктор Митко Ценов. Днес бяхме неприятно изненадани че е напуснал МБАЛ Сердика (в овча купел ) където се лекуваме 😢. Как да постъпиме ?

# 4 012
Nisilia, били сме на ваше място. Майка избра да остане в болницата, в която се лекуваше и да правим консултации тип 'второ мнение' с лекарката, която се премести другаде.
Вие също може да направите така или да се прехвърлите в болницата, в която е отишъл д-р Ценов.

# 4 013
Ние също постъпихме като Заги. Самата лекарка така ни препоръча. В последствие съдбата отново ни срещна в новата болница.

# 4 014
  • Пловдив
Да, Уайт, така беше, всъщност натоварването при нас идваше от голямата фиксирана доза (татко беше 60 и няколко килограма когато беше на 400 мг на 6 седмици).
Аз също съм под 70кг -м/у 65 и 70 се движа.И дозата трябва да ми е 150мг(по-малко е но най-малката развасофка която купуват болниците е 50мг,иначе има и по 20мг флакони).

Gabriel bd,
"MR Linac" не е конкретен апарат, а техника за лъчетерапия с линеен ускорител ,контролирано с Магнитен резонанс облъчване . Апарати има най-различни които могат да правят Image Guided RT (IGRT).
Някои (повечето) са със CAT ,но има и такива с MRI ,вкл. и в БГ.
Пример за такъв е този модел на  Elekta
https://www.elekta.com/products/radiation-therapy/unity/
Taкъв има например в УМБАЛ "св.Георги"-Пловдив.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 15:00 от whitefang

# 4 015
[url][/url
 Благодаря Ви много за отговора, ето това прочетох за Linac и реших, че е нещо по-ново, понеже се рекламират, че го имат само на 5 места в света.
Наблюдават тумора в реално време, но при него като не се знае къде е точно и се облъчва на сляпо каква ще е ползата, може би да не се засегнат околни тъкани поне. Често тук пише момиче с големи проблеми и болки при майка й след лъче на яйчници и направо не знам къде да ходим. От Сити също чета  много недоволни от лъчето, не знам дали Софиямед не се стараят повече като са още в началото. А знам, че ако и сега не стане, втори шанс вече нямаме.  Един човек с рак на простатата пък ме плаши, че на баща му изгорили и др органи преди години в Бургас и сега и той не смее лъче.
Направо не знам вече къде да ходим…
За София ако може да ми препоръчате ще ни е по-лесно да ходим.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 16:29 от Gabriel bd

# 4 016

На Богородица стават чудеса! Не губете кураж, не лекарите решават кой колко ще живее!
Вярата в изцелението е важна, с помощта на медицината, разбира се!
Първи рунд - победа! Борбата продължава!
Благодаря на всички, подкрепили ме по някакъв начин, на останалите - здраве и пак здраве!

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 19:40 от meagangood

# 4 017
Много се радвам като видя добър резултат, особено в тази тема. Смело напред и успех!

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 21:13 от ravi

# 4 018
За тази кожна лезия на 5 прешлен са казали, че всичко е ок след консултация. Дали е така или може би с диска на друго място да го разчетат за второ мнение?

# 4 019
bonbolini, тази статия за раните от залежаване ми беше доста полезна: https://blocks.care/2021/10/14/ranite-ot-zalezhavane-preventsia-i-lechenie/

В момента борим такава рана при баба ми. Преди няколко седмици беше доста по-зле и тогава ни препоръчаха мазане с лекарство с ензим, който подпомага изчистване на мъртвата тъкан. С него като че ли доста се подобриха нещата. Рана още има, но черната околна тъкан вече я няма. Ако имаш нужда, мога да ти напиша кое точно беше лекарството.

Най-добре е ако имате възможност да се направи консултация с хирург/хирургична сестра.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 12:16 от Bojuri

Общи условия

Активация на акаунт