Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 261
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 080
  • Пловдив
Хоуп, благодаря...и в Пловдив има един добър, но има час чак за 24.09. Записах все пак като вариант. Първо обаче трябва диска да искам...никой не му е дал.

# 4 081
Глийсън скор при рака на простатата определя нивото на диференциране на туморните клетки. Колкото по-висок е той, толкова по нискодиференциран( т.е. злокачествен) е тумора. Не зная каква е била биопсията при бащата на Борбена, дали пробите са взети от един участък или от различни, но във всички проби описват туморни клетки за съжаление.
Борбена, за да се стадира като разпространение вече са необходими образни изследвания. С резултата от тях е хубаво да се обсъди с онколог, за да е цялостна картината. Успех в лечението.

# 4 082
Боряна ами и аз не знам точно от къде пише, че са взели 14 проби от двата дяла, но точно откъде няма описание.
Лош е резултата за съжаление от хистологията, но се надявам да имаме успех в лечението и да обърнем процеса и разбира се след образното изследване да не получим много лоши новини.
Благодаря за пожеланията и наистина се надявам да му се случат нещата по най - добрият начин. Но там вече е божа работа и на лекарите....Много съм се отчаяла и по цял ден плача, направо дойде като гръм...

# 4 083
Хоуп, благодаря...и в Пловдив има един добър...
Може ли да споделите повече информация, може и на съобщение.
Благодаря Ви предварително!

# 4 084
Борбена, всички сме отчаяни като чуем диагнозата. Аз 6 месеца не знаех къде съм. Даже и сега, когато видяхме добър резултат не мога да се отпусна. Опитай се обаче да не се товариш много психически. Това няма да помогне нито на теб, нито на баща ти. Каквото има да става, то ще стане. Дано е с добър край.

# 4 085
  • Пловдив
Хоуп, благодаря...и в Пловдив има един добър...
Може ли да споделите повече информация, може и на съобщение.
Благодаря Ви предварително!
д-р Коев и отделението по неврохирургия на Пещерско, Хирургиите.
Не знам повече.  Те първа ше търся.

# 4 086
  • Пловдив

Дано да е не само за рак на белия дроб, а и за всички видове рак. Ваксината е различна за различните видове ракови клетки, но принципът на действие е един и същ. Изработва се индивидуална ваксина и ще бъде много скъпа. Започнали са изпитания с рак на белия дроб.
Със сигурност не е само за рак на белия дроб.Революцията с ваксините срещу рака започват с ваксина срещу меланома. Ваксината вече е в 3-ти етап на изпитания.Вече се прилага в Австралия и Англия масово. Очаква се през 2025г да се пусне за масова употреба и в други страни. Резултатите са впечатляващи!Отново е на база РНК ваксините /започвам да си мисля,че Ковид-а беше изкуствено създаден, за да се тестват РНК ваксините върху голям процент хора/
РНК ваксини за грип в изпитание има от поне 10 опреди Ковид.Технологията е позната ,а съвременните методи за генетичен анализ ,позволяват много бързо да се изготви РНК базирана ваксина.Затова и толкова бързо се появиха ваксините на Пфайзер и Модерна.

mystic woman,
И според мен сте за неврохирург.В Пловдив пробвайте при Иво  Кехайов и Даварски в св.Георги.
Всеки ден след 13 часа на последния етаж в "хирургиите" на пещерско(Клиниката по неврохирургия), като излезе от операции дава консултации Кехайов,Даварски също.
И двамата ще ви насочат към оринтирън към спиналната неврохирургия хирург(те се занимават предимно с мозъчни операции,макар и Кехайов да прави и спинални).А и Кехайов е началник на клиниката.

Борбена,
Питайте за дата за PET/CT с ga68-PSMA в св.Марина-Варна.Там става доста по-бързо отколкото в Софийските болници.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 14:22 от whitefang

# 4 087
За съжаление за Варна ми дадоха още по-дслечни срокове за ПЕТ, защото и там нямат изотоп . Но утре като имам всички документи ще звъня пак,защото за да запазя час ми трябва целият набор документи плюс направлението, което баща ми ще вземе утре.
Но  все пак ще пробвам.
Благодаря много!

# 4 088
  • Пловдив
То направлението ще изтече .Преди даваха направлние на зеления талон номер 9 ,с което се запазва час(дата) и като наближи се вади тогава направлението. Аз последния път като правих PET(с F18-FDG), на два пъти вадих ново направление :1-ния беше изтекло, 2-рия -бях болен на датата и го отложих с 2 седмици и пак изтече.
Явно "ембаргото" към Руската Федерация удря и по доставките на Германии и радиоактивен Цинк,които са суровините за синтез на Галий. И това засяга всички болници.

# 4 089
Да те ми казаха да подам сега с направление и после като изтече ново като дойде датата. Или пък Безсрочно, но не знам да има такива направления.

# 4 090
Ние чакахве повече от месец и не са ни искали ново направление.

# 4 091
  • Пловдив
Зависи къде е.Преди си правеха вътрешна комисия ,която разглежда
документите и седмица преди самия скенер(обикновено веднъж седмично се правят тези комисии), в самото отделение по нуклаерна медицина в съответната болница издават ново (вътрешно) направление ,с което се отчитат пред НЗОК. Но поседните два пъти в УСБАЛО в "Дървеница" ,не правеха комисии ,а си искаха направление с неизтекъл 1 месечен период.Няма такова нещо като "безсрочно направление".Трябва да издаде онколога ново малко преди датата за скенера.
Ако не ви се чака толкова много за PET за завършване на стадирането може да направите целотелесен CT+ЯМР на пелвис(малък таз) с контраст и двете изследвания.

# 4 092
  • Пловдив
Уайт, благодаря! Утре следобед съм при Даварски.
Ще пиша какво ще каже.

# 4 093
Whitefang мисля, че точно такъв скенер и ямр ще правят утре в болницата в Бургас. Дано съм разбрала правилно. Но нещо такова каза доктора. Стискайте палци. След това няколко дни е разчитането и ще имаме инфо.
Много благодаря на всички за информацията. Аз съм като в ступор още и такава помощ ми беше изключително нужна. Да не говорим за психологическата част от споделянето. Защото вкъщи не мога въобще нищо да говоря пред децата и имам чувството, че ще се пръсна.

# 4 094
В Александровска даваш направлението и после те се оправят, не искат ново.

Общи условия

Активация на акаунт