Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 480
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 440
  • София
катеринка, не съм от най-знаещите в темата, има потребители с много голям капацитет и те вече ви посъветваха. В началото всички, които се сблъскваме с болестта, сме в шок, започваме от нулата, влагаме повече емоции и сме отчаяни. Но в един момент започваме да четем и да влизаме в час. Да, понякога пак задаваме по някой глупав или емоционален въпрос, но не и поредица абсурдни… Не знам на колко сте години и с какво се занимавате и това няма значение. Но лечение на рак с газ, мед и сода… Или помогнете на човечеца до вас, който явно страда, или позволете на друг да му помогне. Не искам да се връщам назад от колко време получавате насоки, а реално нищо не правите. Не ви се карам, но губите ценно време!

# 4 441
Абе жена, не вярвай на шарлатани, моя съседка ходи да лежи на напечен от слънцето асфалт не знам колко градуса, на извънградско кръстовище, вместо да прави химиотерапия, не и помогна и някакви билки от някакъв от фейсбук пи. По-добре иди се помоли и чети някоя молитва в църква и слушай лекарите, отколкото да мъчиш човека и да си даваш парите на мошеници, които се възползват от мъката на хората.

# 4 442
За чернодробните на мен много ми помагаше СИЛИМАРИН БЯЛ ТРЪН по време на химиотерапията, докато не разбрах че не се препоръчва по време на ХТ защото смекчава и блокира действието на отровата в химията.
Никога не си мия зъбите преди кръвна картина, защото пастата за зъби съдържа подсладители, личен опит.

# 4 443
Мъжът на Катеринка не иска система Рингер. Само си представям как се съгласява да пие по 1с.л. пречистена газ сутрин и вечер, от която потта му мирише на газстанция и получава позиви за повръщане, ако въобще може да я погълне. Да не говорим колко е трудно човек да се сдобие с точно тази газ, а не с нещо, което се представя за нея...

Катеринка, ти твоя рак що не го лекува със сода и газ?
Въпросите ти вече са абсурдни.

# 4 444
  • на20 километра от Бургас
Е, не ме бийте, глупав беше въпроса, но цели клиники има с алтернативни методи. Естествено, че няма да му дам нищо от това, просто исках да разбера какво мислите за тези неща. А и кой ще отрече, че би направил всичко което  допълнително би помогнало. Давам му витамин Д+К, и Полимакс. Той и  лекарствата не иска да пие,мъчила съм го, много били. По-важно е дали с тия стойности на серумна глюкоза ще ни пуснат да минем скенера. Сутринта ще се обадя да питам за по сигурно.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 22:39 от катеринка

# 4 445
Аз не искам да съм от тези, които ти се карат, но до колкото разбирам си се сблъсквала вече с диагноза и то за себе си. Наистина опитай да се събереш, говори с децата си, защото наистина тъпчеш на едно място, а нямате време. Нали знаеш, че за да започнете лечение са ви нужни изследвания, които отнемат време. Чака се за часове, за хистологии.. Тук ти дадоха много ценни съвети, седни и помисли какво ще правите, защото човека има нужда от помощ. И се доверете първо на медицината, не чети разни измислени истории кой с какво се бил излекувал.
На нас ни носиха син скорпион от Куба, взимахме козе мляко, вода със зеолит и т.н. Ами пълни глупости, но когато човек е отчаян се хваща за всичко.

# 4 446
Катеринка, вече започвам да си мисля, че си трол.
Не е възможно да тъпчеш на едно място толкова време и да задаваш въпроси само, за да видиш какво мислим ние.

# 4 447
Зиги, не бъди така язвителна,обидно е. Благодарна съм на всички ви.
  Съжалявам за тъпия въпрос.На какво място тъпча. И на прегледи бяхме, в болница бяхме,гастроскопия, колоноскопия, скенери.. Доверих се на лекарите, и какво, само ни препращат, бавят.Ние в средата на септември случайно разбрахме за лезиите в прешлените, и то по моя инициатива, платихме скенера. Мислехме, че има дископатия. И на невролог ходихме няколко пъти. Невроложката не искаше да даде направление,затовва реших да видим, защо все го болят кръста и гърба.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 23:15 от катеринка

# 4 448
Катеринка, недей така. Сега пък лекарите са виновни. Някой от тях може и да имат своята вина, НО за миналата седмица май имахте час за биопсия и сами я отказахте. Сега след ПЕТ скенера ако пак излезе, че трябва чернодробна биопсия ще сте загубили 2( ДВЕ) седмици. Тоест време в което щеше да е излязъл резултата.
Обикновено давам съвет да не се бърза и да се проверява всичко по два пъти, защото точната диагноза е началото на успешното лечение. Но при състоянието на мъжа изчакването и протакането не са ви от полза.

# 4 449
Катеринка, вече започвам да си мисля, че си трол.
Не е възможно да тъпчеш на едно място толкова време и да задаваш въпроси само, за да видиш какво мислим ние.
Абсолютно същото си помислих и аз.

# 4 450
Диспансеризирайте го в най- близката онкология и почвайте. Ако сте в провинцията, ориентирайте се към един лекар, след всяка свършена работа му благодарете с дребна сума и ще потръгнат нещата. Ако положението е неспасяемо, поне ще го обезболяват адекватно и ще го хоспитализират за палиативни грижи, ако пожелаете.

# 4 451
Не разбирам как разбирате какво е състоянието на човека. За мен това продължава да е мистерия. Доколкото схващам от постовете - има и психологическа компонента, която е много трудно/невъзможно да се отдели от реалното физическо състояние. Което, апропо, на хартия/параклиника не е нещо драматично.

Това ме спира да раздавам съвети за бързане - човекът, че се мъчи, мъчи се. Но черен дроб на биохимия изглежда ок; освен това, ако беше чааак толкова зле, щеше да има и асцит, какъвто няма.

Биопсия и ПЕТ/КТ трябват в кратък порядък, това го дъвчем от 10+ страници и 2 седмици. Нищо не се е променило. Ни костенурки, ни скорпиони, ни протеини, газ, мас, оцет, асфалт и прочие екзотични предмети и солюции ще променят нещо. И да, някой от децата/други близки ще е хубавл да се намеси - разбирам, че стресът идва свръх в случая, а той е най-лошият съветник.

# 4 452
Ще опитам да го диспансеризирам. Психически е зле, да. И с тая атрофия в мозъка е дементен. На скенера се виждал лек асцит.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 23:25 от катеринка

# 4 453
Ще опитам да го диспансеризирам
Къде и с каква цел? Само това ли разбра от толкова постове?
Hope, за съжаление или не, черния дроб има резерви и може да е нормална биохимията и при доста напреднал процес.

# 4 454
Боряна, в КОЦ Бургас. На базата на резултатите от скенерите, има метастатичен процес, макар да не се знае първичния тумор още,има онкология. Поне да го стабилизират, за да издържи биопсията.

Общи условия

Активация на акаунт