Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 719
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 425
То няма как, ама нали уж онколожката е казала, че ще има повече яснота след пет скенера, което най-вероятно пак няма да стане, та да си плануват биопсията.

# 4 426
  • на20 километра от Бургас
Boryana noope, така е, четох за лазерното изпаряване, но нали все ме гложди. Не ми взеха пари за втората хистология, и това пак ме усъмнява, а и бяха взели листа с епикризата. ЯМР писах, че няма да може, не търпи затворено тясно пространство и шум. Гастроентероложката каза, че петскена щял да им е в помощ при биопсията. Отделно след всяка упойка мъжа ми е все по-объркан, не му действат добре.

# 4 427
Ами не, всъщност ПЕТ скенера няма как да им помогне за биопсията. Ако се прави чернодробна биопсия, тя е под ехографски контрол и се използва контраст. То и за друг вид биопсия няма да помогне много образа от ПЕТ скенера. Просто са различен тип изображения. Да не казвам, че ако все пак е простата( колкото и да е малка вероятността) не зная дали ще има смисъл от ПЕТ скенера. Така че общо взето се въртите в един омагьосан кръг. Не зная вие ли попадате на толкова незнаещи лекари, от стрес ли не ги разбирате какво ви казват, не желаят ли да ви обясняват. Но нямате дотук и крачка напредък.

# 4 428
Боряна, от всичко което казваш има, но това ми казаха, аз не разбирам от биопсии. Но наистина, най-голямо е нежеланието да обясняват, гледат да се отърват, и после как да им довериш живот.

# 4 429
Здравейте,
Има ли някой правил трето мнение? Имам две коренно противоположни мнения, като второто е положителното, но не знам къде да се насоча за трето. В онкологията е второто мнение…

# 4 430
JoySS, Надежда, Сити клиник, Токуда, Иван Рилски, Сердика, онкодиспансера в Младост.

# 4 431
Здравейте, това е изследване на туморни маркери на киста на яйчника. Не разбирам дали е злокачествена или не? Ако може някой да помогне в разчитането ще съм благодарна. Става въпрос за жена под 40г.

# 4 432
  • софия
Госипс, маркерите не определят вида карцином.
Доколкото се ориентирам, изследването е ок. Няма нищо притеснително. Маркерът е в границите.
Не съм запозната какво точно отчита тази "оценка на...." Само той е леко завишен.

По принцип, доколкото знам, маркерите не са особено уважавани от лекарите. Те са някакъв знак, но типичните изследвания са това, което е важното. Правени ли са/препоръчано ли е да се правят допълнителни манипулации?

# 4 433
Нищо не е правено, вчера при генекологичен преглед ми откриха киста на яйчника. Гинеколожката каза, че ще ми предпише контрацептиви за 3 месеца и ако не помогне ще трябва да я махна оперативно, уж каза, че според нея е доброкачествена, така 'изглеждала', прати ме да изследвам тези юаркери и този индекс. Преди малко видях резултатите и това третото е повишено. Незнам какво означава. Утре сутрин съм при нея..но се притесних за това третото.

# 4 434
  • софия
Не се притеснявай. Маркерът е в норма.
Все пак, ако имаш възможност, отиди за второ мнение при друг гинеколог. От опит мога да препоръчам д-р Ани Начева, д-р Ваня Атанасова, доц. Танчев.

# 4 435
Ще отида и на второ мнение, утре сутринта ще видя какво ще каже лекарката и ще запазя час и при друг. Аз съм от Пловдив, препоръчаните предполагам са от София.

# 4 436
  • софия
Да. Сигурно има и в Пловдив. Дано някой препоръча.

# 4 437
Аз в Пловдив ги знам, няма проблем. Както и да е утре сутрин ще разбера, как са нещата....

# 4 438
Днес пуснахме кръвните, за ПЕТскенера,обаче малко е завишена серумната глюкоза. До какви граници е допустим скенера. И асат също...                                     .                                                  Какво ще кажете за алтернативните методи, някой ползвал ли е нещо, което наистина е помогнало. Чета за лечения с газ, с  извара и ленено масло, джинджифил и мед, сода и други. Но  тук никой не е споделил за полза или вреда от такова лечение.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 20:51 от катеринка

# 4 439
Моето мнение е, че такива "лечения" са шарлатании, що се отнася до онкологични заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт