Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 385 790
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 250
Прочетох разни мнения.
Всеки е прав за своето.
Не знам защо решихте, че баша ми е в терминален стадий. Да, не е в добра фаза. Но колко му остава ние не знаем.
Това, което искам от началото е, да няма болки и да е с разсъдъка си. Да може да се обслужва сам до колкото може. За щастие, има хора край себе си, които няма да го оставят.
Аз може да съм скептично настроена за развитието на болестаа, но това не ми пречи ако мога с нещо да го облекча, да опитам. Било то с гъби, водорасли и др.под.
За съжаление има много хора минали по пътя на болестта и стигнали до края.
Други сме някъде по този път.
Не искам да ме лъжете. Но всяка истина може да се каже различно. И се възприема различно.
Нека имаме правото да напишем какво ни тревожи. Дори и да съм "...нов прелетял" потребител.

Ще благодаря на всички, които ме разбират и подкрепят.

Бъдете здрави.

С това приключвам темата.

П.П. "...след думите на лекарите, че вече няма какво да се направи (които и Ranella вече е чула), купувах само обезболяващи..." -- това никога не съм го чувала.

# 5 251
Зиги винаги е помагала, чета я отдавна.
Но този път коментарът й беше не точно груб, а направо ненужно жесток. Само , че го редактира и вече не може да го прочетете.
Едно е да кажеш, че алое не помага, а друго е , че нищо не може вече да му помогне. И то поднесено така хладно и рязко.
 При майка й  може да й е станало така, след метастазите  в мозъка  и да говори от опит, но доколкото си спомням Уайт, който споменава Малечка също е имал “ нещо” в мозъка и то още при поставянето на диагнозата и е в ремисия или се лекува вече 5 г / съжалявам ако нещо не точно/.
Та не знам как ние решаваме кога е края за хора, които дори не познаваме.
Значи на Ноли й казали 2 ма доктора, че няма никакво  лечение й , но тук всички й казват -ще намериш изход и лечение, на Ранела -зиги й казва “няма  какво повече да се направи, това е края” и всички скачат да я защитават, че е права…
Има начин да се каже всичко деликатно като Норе, но и дори той не би си позволил да прави прогнози, за които само Господ решава.
Затова много хора вече не пишат, а само четат…

# 5 252
  • Ланкър, планините Овнерог
.....
Герисан препоръчва ли се да се приема по време на терапията....

Точно лъчетерапевтът ми го препоръча на мен да го пия по време на лъчето. Добре ми бяха изследванията, мисля, че върши работа.

# 5 253
Явно всички сте здрави и близките ви са добре, щом имате нерви и време да се джафкате тук!
Радвам се ако е така!

Аз пиша и тук, и в другата тема от 6г.
Та от двете страни на барикадата съм.
На кого точно помагате, като сте се хванали за гушите? Нито на вас, нито на близките си.
Всеки има право на мнение и нямам спомен да е ограничавано.
Ако някой има претенции от изказа на друг, има бутон - Информирай модератор.
Аз лично си го използвам, без да влизам в полемика с отсрещния. Е... случва се и това, но...
В другата тема си даваме кураж и си казваме, че винаги има шанс!
И тук ще кажа- Борете се, винаги има надежда!
Но когато положението е в последен стадий, давайте надежда на болния, но бъдете реалисти!
Аз вървя по стъпките на Зиги с майка ми. С метастази в мозъка е и т.н.  
Само тя си знае, какво е преживяла!
Не можем да съдим другите, че са здраво стъпили на земята и казват истината в очите.

Желая на вас и близките ви празници без болка и страдание! Усмихнете се и прекарайте време с тях, не тук в безмислен спор!

# 5 254
Благодаря Гита ,каква доза приемахте на ден Герисан ,преди или след процедурата по лъчетерапия?

# 5 255
Sandra3, майка ми приемаше Герисан повреме на предните химии и на лъчето. Пиеше ги в комплект с Маоло и бирена мая. Всеки ден в продължение на 2г. Сегащната й терапия е по-щадяща и е изключила Герисана, но останалите две ги пие.
И от трите в максималната доза, която пише на опаковката (не си спомням). Така закрипихме показателите доста време. Преди тази комбинация й преливаха кръв.

# 5 256
  • Ланкър, планините Овнерог
3 х 1 всеки ден по време на лъчетерапията пиех.

# 5 257
За съжаление татко няма да се оправи. Така са казали. Всичко е от главата.
Сега говорих с него. Нервен. Нямало кой да му сложи система в 4 през нощта. В 2 е звънял на сестра ми да ходи да го вземе. Загубил е ориентация за времето ...
Майка му се кара Sad
Ох .. не знам ...
Препоръчали са да взима Alufood. Ще я търся днес.
Според вас може ли да взима нещо за сън?
Преди този пост ти написах други, в които ти обяснявах защо се дава дексаметазон и антиконвулсанти. Не мога да помня на 100човека в детайли историите и дали лекарите са казали, че няма какво да се направи или потребителят е написал, че болният няма да се оправи.
При белодробен рак в тази фаза с метастази в мозъка явно лекарите смятат,че не може да се направи това, която е направено на white.
Ноли е в началото на борбата и всички линии лечение са пред нея.
Много хора не пишат в темата, а само на лични. Това го разбрах, когато поисках помощ за неврохирург и за крайните фази. Десетки хора ми писаха на лични. Нямате представа колко хора си правят нови профили тук, след като тази болест се настани в домовете им.
Да, малко са тези, които сядат да изчетат поне една тема назад, преди да почнат да питат. И това е от шок.
На Ranella ще й кажа да не ходи да чете в темата за Глиобластом, откъдето аз също получих информация и подкрепа. Защото там истината е още по-груба и натуралистична.
Груб ми бил коментара, но пък и проблем, че съм го редактирала! Значи аз сама се коригирам, но пак си остава драмата!
Не видях никой да успокоява потребителката и да й дава надежда как има смисъл от тези добавки. Никой не й пречи да ги купи и да ги дава.
Всяка година по 1-2 пъти се намира някой свръхчувствителен в темата. И да, вероятно ще спра да пиша в някакъв момент. Всичките ми приятели ме карат да спра (и тук и в реалния живот да помагам на онкоболни), защото виждат, че това ме връща непрекъснато към болката и че няма как да се съвзема, няма да си оправя моите здравословни проблеми, ако непрекъснато съм в тези казуси отново и отново. Но този момент не е днес.

# 5 258
Наистина нямам какво повече да кажа- в единия случай лекарите явно са преценили,  че не може нищо да се направи за метастазите в главата и им вярваме , но в другия случай вече не им вярваме, че нищо не може да се направи и им предстоят много линии лечения и възможности, защото ние знаем повече.
Чудя се само как решаваме кой да подкрепим и да му дадем по тоя начин сила да се бори и кой да приземим, сломим и да му кажем, че няма шанс?!
Все си мисля, че ако не можем да подкрепим някой и насърчим, поне не трябва да го сломяваме.
Понякога едно извинявай е достатъчно и по-добро отколко редактиране и писане на 1000 довода да убедим самите себе си, че сме прави.
И да -пишат на лични, защото казват, че не искат вече във форума , че срещат обидно отношение.

И ps : съжалявам Зиги , знам че точно ти не си го направила с лоши чувства, както казах отдавна те чета, но точно тоя път за мен  не беше права. Може би си имала и грешна представа за ситуацията като гледам. Реагирах най-вече заради другите коментари, според които да се казва всичко лошо директно е правилно. Правилно е ако сме лекуващите му лекари, иначе не. Най-малкото ни делят един тон книги с тях. Но и тогава не трябва да спираме да се борим, защото понякога стават чудеса.
Съжалявам ако с нещо съм те обидила.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 11:43 от Gabriel bd

# 5 259
Извинявайте всички, които сте се почувствали засегнати от моя изказ!

Ноли няма метастази в главата и наистина й предстоят всички линии лечение, и нейният случай няма нищо общо с този на Ranella. Нито тoзи на white.

Не съм имала грешна представа за ситуацията й, просто написах, че тя вече е чула от лекарите, че нищо не може да се направи, пък то се оказа, че тя всъщност не го е чула лично, защото е написала:  "За съжаление татко няма да се оправи. Така са казали. Всичко е от главата."

# 5 260
Добър да е денят ви,и светли празниците..топлина в душите и домовете ви!
Наскоро прочетох ...ако може да избереш,да си прав или добър,избери да си добър ..а избор винаги има...

# 5 261
  • софия
Аман от клишета!
Доп. И невинаги има избор. Понякога се налага да приемем реалността и да направим възможното спрямо нея. Дори и най-добрите лекари не са Бог.

Доброто за всеки е различно.
Може ли да се спре с хокането? Хем пожелавате хубави неща, хем го правите по начин, който корите.
Друг е този, който ще ни съди!

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 13:41 от zvаnchе

# 5 262
Аз пък мисля, че много потребители тук бъркат темата, и за какво е тя. Темата е в медицинския подфорум, пишат се доста неприятни(меко казано) неща, но никой не ни е обещавал живот само с цветя, еднорози и балони. А за сме си полезни, може би е нужна и истина, а не само розови очила. Аз лично много пъти съм писала и съм се повтаряща, че при някой болни е настъпил момента, от който връщане назад няма. И аз съм минала за съжаление по този път. И тогава човек има различни варианти-да си заравя главата в пясъка като щраус и да отрича всичко случващо се, да вярва във вълшебно изцерение, или да се опита да помогне на близкия си. Да е до него, да го подкрепи, да му покаже колко го обича и цени, защото след това е късно. Да хората сме различни, няма как всички да постъпят по един и същи начин. То и живота не протича еднакво. Но един да си е казал "обичам те"с умиращите си близки, под влияние на тези постове, да е намерил време и сили да си прости с други, пак е нещо. 
Много често към давала и съвети как да се подходи стъпка по стъпка, има ли смисъл от дадено лечение, давала съм съвети за лекари в темата. Вече дали е полезно на някой, аз не мога да кажа. Имало е сърдити на моите постове и за лечение, сърдити и на постове, че няма смисъл от лечение. Не можеш да се хареса ш на всички, а и не целя това.

# 5 263
Полемиката настрана - сигурен съм, че zigi има много какво да даде на темата, както го прави 8+ години, а Ranella какво да получи от темата, защото, по различни начини, този път е вървян и извървяван от много хора тук.

Вчера тръгнах да пиша, но ми изскочиха неща и не можах да довърша…Ranella, вие близките и човекът какво желаете да постигнете в момента? Идеята ми беше да не скачате на добавки директно, а да споделите каква е целта и евентуално тук да ви насочим към нещо, което е целесъобразно. Това нещо могат да бъдат и лекарства, които за разлика от добавките, са минали през сито и цедка, за да стигнат до пазара и често са на много по-разумни цени.

Предлагам да започнете по обратния ред - не дали някой е чувал за глицерол, алое и гъби, а, например, желаем да задържи килограми/да подсилим имунитет, за да не боледува в сезона на инфекциите/да го обезболим/т.н. За всички тези цели има нещо, което е издържало теста на времето и може някой тук да се сети и сподели от опит.

Светли празници пожелавам на всички в темата. Същината ѝ поне мен ме научи, че нито една следваща Коледа или Нова Година с любимите хора не е право, а привилегия, и, колкото и далеч да съм от религиите, да ценя всеки споделен миг с тези любими хора, отвъд забързаното ежедневие, многократно повече. И най-важното…здраве, на вас и всички около вас. 🙂

# 5 264
Аз не познавам никой,и не укорявам никой ..всеки чете и вижда,това което иска да види...т.е. съзнателно ,или не...прави своя избор....и не ми казвайте,че нямам избор,на мен,една майка,чиято 28 г дъщеря води тежката битка...имам избор и го правя,и никой няма право да оспорва избора ми да вярвам в чудеса...

Общи условия

Активация на акаунт