Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 687
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 3 795
От 2 години съм в темата, чета я и отпреди това. Добре знам кой е най-компетентен тук, никъде не съм се дръвчила, просто не искам да повтарям информацията да не стане спам. Няма нужда да помните нищо. Питаме всякакви лекари и вече са изпробвани много обезболяващи, но като цяло въобще не се интересуват и гледат по-бързо да я изпратят, и личния лекар също е слабо заинтересован от състоянието ѝ, онкологът също.. За оксикодона никой не е споменавал от тях, но трябва да се проучи дали е подходящ, защото майка има придружаващи заболявания.
 Здраве и кураж на всички в борбата с болестта!

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 12:26 от Kabile12

# 3 796
Кабиле,
Зиги е права, държиш се заядливо и неуважително.
Много съжалявам за майка ти, но след химиотерапия и лъчетерапия понякога, уви, остават трайни поражения.
След като лекарите са незаинтересовани, уви такива са, особено претоварените, изпробвайте комбинациите, които Хоуп спомена. Може би ще помогнат. Най-важното е обезболяването в случая, придружаващите болести са на заден план. Всички имат придружаващи, освен нас, най-младите! Ние си имаме *само* рак. Blush

# 3 797
Кабиле, доказан ли е цистит или е ваша диагноза? Има ли някакви други оплаквания? Обикновена радиационния цистите свързан с хематурия, дължи се на увреждане на лигавицата на пикочния мехур. Та въпроса е сигурни ли сте, че това е диагнозата? Възможно ли е тези оплаквания да се дължат на неврологични проблеми?

# 3 798
  • Варна
Пак съм с въпрос.Сестра ми има сутрешна скованост и болки в мускулите,като последната седмица са много силни.Лечение с Рибоциклиб,летрозол,ексджива и резелиго.Днес ходихме до онкото,да занесе разчета и да мине комисия.Смениха летрозола с анастрозол.Може ли да е от него.Ние мислехме,че е от ексдживата.

# 3 799
  • софия
Най-накрая е готова хистологията на майка. Не знам да се радвам ли или да се притеснявам, че е написано нищо повече, освен наблюдение, да се прави.
Скрит текст:
Какво следва да правим сега?
В момента не съм при нея. Докторът ѝ бил казал да се запише в онкодиспансера за наблюдение. След втората операция на гърдата  ходеше в Ив. Рилски. Къде да ходим? Какви изследвания да ѝ пускат?

# 3 800
Alatea, от Xgeva е най-вероятно. Но не трябва да търпи, а да пие аналгетици, за да не я боли. За съжаление, това е много често срещана НЛР, а Xgeva няма алтернатива - единствен RANKL инхибитор е.

Zvanche, честито за много хубавия резултат. При този стадий и този грейд единственото препоръчително лечение е операция. Ако грейдът беше по-висок (тоест, туморът по-агресивен), дори в този стадий се прилага лъчелечение, но при вас е най-ниският възможен - G1. В случая няма показания за нищо повече, освен да се следи редовно. Трябва да ходи на преглед със спекулум на всеки 3-6 месеца през първите 3 години, а след това да се разредят на 6-12 месеца (ако има уголемени лимфни възли, да се видят навреме). Може да се пуска и CA-125, но това не е задължително и може да ви създаде излишен стрес, защото се влияе от множество неща и не е достатъчно специфичен маркер. Ако има някакви съмнения при прегледите - чак тогава се правят УЗ/КТ. С други думи - можете да си отдъхнете и браво, че сте хванали проблема толкова рано.

# 3 801
  • софия
Хоуп, няма по-подходящо име от това, което имаш!
Благодаря.
Сега трябва да намеря добър онколог-гинеколог, който да я следи.

# 3 802
Минах вчера скенерче. Всичко е наред слава на Бога. Като цяло от миналата година не спазвам кой знае какви диети, освен намаляне на захарта до минимум. Дори от 94кг. съм вече 108кг. Махнах енергийните напитки на 100% под всякаква форма. Пия повече вода, преди не пиех въобще, сега наблягам на нея по поне две бутилки дневно по литър и половина. Месата си ги хапвам също, но задължително вече ми е да има салата преди основното. Риба 2 пъти седмично в менюто включих. Та така в общи линии. Живейте си живота дето се вика. Доста неща преосмислих от тогава. Смених работата най-вече, защото в старата имах много моменти, в които се ядосвах и всичко рефлектираше върху мен. Цигарите още не ги пуша- 2 години и половина Blush

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 07:10 от Бо Борисов 706601

# 3 803
Браво, Бо!
Все такива резултати да имаш!
Хубаво е, че от лошото си извлякъл доброто и си направил положителни промени, които повишават качеството ти на живот!

# 3 804
Благодаря.

Много се радвам, че взехте решение за операция. Съвсем навреме е било. Бяхте ли изследвали CA125 преди операцията?

# 3 805
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Браво, Бо! Прекрасни новини!

# 3 806
Благодаря Ви мили хора.

# 3 807
  • софия
Благодаря.

Много се радвам, че взехте решение за операция. Съвсем навреме е било. Бяхте ли изследвали CA125 преди операцията?
🤗
Не, изобщо не е пускан.
За мен беше безапелационна операцията. Проблемите бяха 2: първоначална неедназначна диагноза и възрастта със съпътстващите здравословни проблеми.
С риск да досадя на хората, които помнят, проблемът беше установен след ПЕТ скенер.
(Надявам се, ако се случи, тази информация да е малко полезна).

Надявам се и пожелавам вяра, сила на духа и здраве! За съжаление, веднъж като се прояви тази гадост, спокойствие и сигурност няма.

# 3 808
Според мен го пускайте контролно и него. Щеше да е добре да знаете дали е чувствителен, но сега най-важното е, че нещата са хванати в началото.

# 3 809
Бo, поздравления и от мен! И само хубав живот от тук нататък!

Общи условия

Активация на акаунт