Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 201
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 3 915
Наскоро имаме поставена диагноза рак в семейството. Още се правят разни изследвания, които ние сами трябва да организираме с много зор, и да ги носим насам-натам. Все още няма план за лечение, и е доста стресово.
Въпросът ми свързан с организирането и всичко в началото. Основният човек, който се е заел в момента да движи нещата, казва че се сблъсква с много неуредици в болниците и организацията. И че всички по веригата, лекари, сестри и други очакват някакви пари, и той им ги дава, или поне ги черпи разни кафета и бонбони. Иначе нямало да стане и нищо не ставало без такива неща.
Вярно ли е това?

Аз също имам такива впечатления, но това е в държавните болници, особено провинциалните.За да ,,върви" лечението"се налага и е по-лесно, поне в нашия случай.В момента правим 6 -та химия горе долу така, както описвате.Хемоглобин под 100 по този начин не е проблем.На пациента също не е проблем явно е свикнал с ниската стойност.И подобрение има осезаемо, ще видим другия месец на контролата до къде сме го докарали.Наложи се да подходим така, след като подадоха папката със съвет-близките да се примирим и човека да си уреди земните дела...Беше отвратително, но заради локацията останахме там.
Иначе в частните болници са забранени такива действия, дори да искаш от сърце да благодариш, дори и с шоколад(от опит), не приемат,следят ги явно.

# 3 916
Привет,
А тези манипулации за белия дроб в Аспарухово ли ви ги направиха или някъде другаде?

Татко е в Аспарухово. При последната ХТ не му пристигна лекарството, защото болницата подписвала нов договор и му направиха ИТ само. Докато чака лекарството да дойде му излиза целия дрен от белия дроб и с бърза помощ влезе в болница на операция. Стоя една седмица за провирка на белия дроб, биене венозно на антибиотик и източване на гной :-/ ( общо 300мл ) , накрая талкиране за запушване на микропукнатините в дроба. Прибра се в нас без болки, без засегнат нерв на ръаката. Вече не го боли, става самостоятелно без помощ, върши всичко сам. Минаха едва 4 дни, но вече е бодър и свеж.
Трябва ли да чакаме болницата сама са се обади за нова ХТ или сам да отиде да му я сложат ?

# 3 917
  • Варна
Привет,
А тези манипулации за белия дроб в Аспарухово ли ви ги направиха или някъде другаде?

Татко е в Аспарухово. При последната ХТ не му пристигна лекарството, защото болницата подписвала нов договор и му направиха ИТ само. Докато чака лекарството да дойде му излиза целия дрен от белия дроб и с бърза помощ влезе в болница на операция. Стоя една седмица за провирка на белия дроб, биене венозно на антибиотик и източване на гной :-/ ( общо 300мл ) , накрая талкиране за запушване на микропукнатините в дроба. Прибра се в нас без болки, без засегнат нерв на ръаката. Вече не го боли, става самостоятелно без помощ, върши всичко сам. Минаха едва 4 дни, но вече е бодър и свеж.
Трябва ли да чакаме болницата сама са се обади за нова ХТ или сам да отиде да му я сложат ?

Процедурите направиха в МБАЛ "Св.Анна", гръдна хирургия, главно от Д-р Михаил Моцов , защото той постави дрена на татко и засече рака и Д-р Стефан Корновски .

# 3 918
Въобще не съм съгласна, че в частните болници не приемат благодарност! И пликчета приемат и подаръчни торбички, кой каквото има желание да даде.
Друг е въпросът, че като плати всички такси, човек губи мотивация за още подаръци.

# 3 919
А аз се чудя, драги ми Анонимен, това ли е най-важното в момента и всъщност какво те интересува - дали нищо не става без почерпки, дали този, който ги дава те лъже или? Интересно е да задаваш само този въпрос вместо обичайните:
Какво да правим, къде да търсим второ мнение и пропускаме ли нещо?

# 3 920
Не искат почерпки, искат пари. Казват ,,, ама моля ви се, нямаше нужда" и бързат да прибират парите и нещата стават по-бързо.Не те лъжи, казва ти го, защото наистина сумата става голяма, като се дава почти навсякъде. И за всяко нещо като платиш и за второ мнение и допълнителни изследвания и си става сериозна сума.

# 3 921
На мен нищо не са ми искали неофициално. Съвсем официално каквото трябваше да се плати, си платих, там избор на екип, такива неща.
При изписването давах от тия обичайните торбички с някое уиски.
Но да ми искат, не, нито веднъж. Бях във Военна болница няколко пъти и в Дървеница за химията няколко месеца.

# 3 922
А аз се чудя, драги ми Анонимен, това ли е най-важното в момента и всъщност какво те интересува - дали нищо не става без почерпки, дали този, който ги дава те лъже или? Интересно е да задаваш само този въпрос вместо обичайните:
Какво да правим, къде да търсим второ мнение и пропускаме ли нещо?

В момента това ме тормози, да. Най-вече защото ми се струва, че всичко става много бавно, особено предвид диагнозата. Също разни изследвания, дискове се оказва че не били изпратени еди къде-си за разчитане, защото трябвало да платим някаква символична такса. Обаче никой не ни е казал, че трябва да се плати такса за да се придвижат нещата. Ако не се бяхме обадили да питаме какво става, нямаше и да разберем че изследването още не е разчетено и ни чакат да платим първо. Ние все пак не се разболяваме от рак всяка седмица и не ги знаем процедурите, ако никой не ни каже това. И други разни забавяния стават с изследванията, та затова се чудя дали не чакат някакви пари, подаръци или специално отношение за да свършат работата си. Да, пропускаме такива неща, най-вече защото никой не ни обяснява и казва какво как става.

За колко време горе-долу излизат имунологичните изследвания, които определят от какъв вид рак са метастазите?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:31 от Анонимен

# 3 923
Баща ми се лекува от рак на дебелото черво във ВМА и Света София, никъде не са го бавили с такава цел, нито са му искали пари.
За детето изобщо не коментирам, в исул работят хора с такава любов към децата.

# 3 924
Виж, Анонимен, едва ли искат нещо, по-скоро не искат.Само, че като навсякъде хората намират познати лекари, търсят връзки и техните изследвания стават по-бързо. Обаче, бързият резултат от скенера, примерно, не значи по-добър резултат, за жалост. Едни болни се повлияват, други не, въпреки бързината на резултатите.😢

# 3 925
  • Другата България
Не искат почерпки, искат пари. Казват ,,, ама моля ви се, нямаше нужда" и бързат да прибират парите и нещата стават по-бързо.Не те лъжи, казва ти го, защото наистина сумата става голяма, като се дава почти навсякъде. И за всяко нещо като платиш и за второ мнение и допълнителни изследвания и си става сериозна сума.
На теб не ти ли омръзна да пишеш глупости и лъжи?
Редовно, навсякъде, не само в тази тема.
Толкова хора се изредиха да казват, че нищо не са доплатили, твоята неприязън към лекарското съсловие е отблъскваща. Извинявам се за тона, всъщност не, не се извинявам.
Дори и да се доплаща, някъде, някой, това далеч не е “почти навсякъде“ и обобщенията, поне в тази тема не помагат на никого. Разбира се, не мисля, че ти си имала такава цел - да помогнеш. Целта е ясна - всички лекари са “маскари“ и искат пари.

# 3 926
Целта е да знаят хората какво да правят. И аз като се сблъсках за първи път, не знаех и ме подмятаха за утре, за следващата смяна, като ми казаха и ми отвориха очите, нещата започнаха да се случват много бързо.

# 3 927
Баща ми се лекува от рак на дебелото черво във ВМА и Света София, никъде не са го бавили с такава цел, нито са му искали пари.

Аз се лекувам в болница Света София при д-р Марчела Колева и екипа и’. За всяка химиотерапия доплащам 60 лв. - това включва, кръвни изследвания, лекарства и 3 дневен престой в отделението. Сигурно и други неща, в момента не се сещам. Платеният преглед при доктор също беше 60 лв..

# 3 928
  • Другата България
Това е тема за взаимопомощ.
Всеки споделя личен опит.
Това, че на теб някога някъде нещо ти се е случило далеч не означава, че същото нещо се случва навсякъде.
В тази тема всеки влиза с надежда, и отчаяние на моменти.
Ако не можеш да помогнеш с адекватен съвет за конкретния случай, обобщенията от рода на “всички са маскари“ са напълно излишни.
Преценила си да си плащаш - направила си го.
Така си решила ти, за себе си.
Но не представяй твоя пример и твоя опит за единствения релевантен. Не е.
И с това приключвам.

# 3 929

Аз се лекувам в болница Света София при д-р Марчела Колева и екипа и’. За всяка химиотерапия доплащам 60 лв. - това включва, кръвни изследвания, лекарства и 3 дневен престой в отделението. Сигурно и други неща, в момента не се сещам. Платеният преглед при доктор също беше 60 лв..
Да, той също беше при нея. Имам предвид, че не са му искали пари под масата, за да се случват нещата бързо или да се държат добре с него. Мисля, че тези суми са част от ценоразписа на болницата.

Общи условия

Активация на акаунт