Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 382 029
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 3 900
Chris съболезнования за загубата! И аз съм от Варна, ако решиш пиши да се запознаем.
Хора, препоръчайте добър онколог за рак на маточната шийка, който да се намира в София, Плевен или Варна. Пак става въпрос за майка ми, която се лекува първо в голямата Токуда лъче и 2 химио, след рецидив отидохме в Шумен брахитерапия...
Била е при някой доктор Славчев, Лъчезар Танчев, Чавдар Цветков, при не знам колко уролога вече..
Не можем да се справим с болките, лекуващия лекар не вдига, друг, който търсихме, е в отпуска... От КОЦ-а искат да я прегледат, за да изпишат лекарства, а тя не може да излезе от тоалетната и казва, че е абсурд да изтърпи отново преглед. Предишния път ми казахте за обезболяващите по-силните, обаче никой не ги изписва... Вече не знам на кого да се моля за това, като не обръщат внимание.
Има ли процедура за смяна на КОЦ, в който е диспансеризиран онкоболен?

# 3 901
  • Варна
Kabile12,вие в Аспарухово ли сте.Проф.Цонев днес слетобед трябва да има платени прегледи в поликлиниката в Терапията.Пробвайте при него.

# 3 902
Аз съм във Варна, но майка е до Велико Търново, ще потърся негови координати. Благодаря!

# 3 903
Взех разчета на ПЕТ скенера най-накрая.
Прилагам и моля разбиращите за коментар. Нямам идея сега какво следва.

# 3 904
  • Другата България
Много, много се радвам за вас.
Резултатите са много добри, ако може да се каже изобщо такова нещо на фона на онкологично заболяване, но /аз съм лаик, въпреки същото заболяване на съпруга ми/ според мен има пълно повлияване от лечението, и то е комплексно, не е само в зоната на простатата. А и на разсейките, които имаше съпруга ти.
Надявам се Хоуп да даде по-подробно разяснение когато може да се включи, но можеш да си отпуснеш душицата. Браво, много добра новина.
Какво следва - вероятно хормоно терапия, продължаваща, но това ще го обсъдите с лекуващия онколог. И проследяване, задължително.

Хоуп, прочетох те, но напоследък ми е много натоварено, нямах време да пиша, а после забравих.....толкова се радвам за резултатите на баща ти, желая още дълги години ремисия, всъщност, сигурна съм, че ще я има с такъв син като теб! Heart
И кучето, не забравяй кучето! Blush

# 3 905
Резултатът от този ПЕТ е много добър.
Лимфните възли около ключица и хилус са с пълно обратно развитие (регресия). Всички лимфни възли в корем - около аорта, илиячна кост и ректум - също са с пълно обратно развитие (регресия). Простатата е със значително намален обем и единични останали огнища. Лезията в семенните мехурчета също е редуцирана. В последните две изречения се касае за частичен отговор, но категорично се движите в правилна посока. В костите положението е драматично подобрено - SUVmax от 42.2 не бях виждал (изключително висок), а в момента е 1.6 (30 пъти по-малко), което е почти физиологична фиксация.

Имате повод за радост. Нещата се развиват силно положително. Убеден съм, че онкологът ще потвърди това. Честито! Simple Smile

# 3 906
Хоуп, благодаря, че се включи. Имаме глътка въздух. По принцип какво би следвало от тук нататък? Хормоналните инжекции, Нубека-та е ясно, че ще останат. XGeva-та? Още химиотерапия или се минава на друго ниво в лечението?

# 3 907
Доцетаксел (ХТ) се влива до 6 цикъла по протокол. Повече химия няма в клиничните насоки за лечение. Нубеката се продължава с андроген-депривационна терапия завинаги. За мен най-логично е да остане на хормонална терапия (ADT+Nubeqa) и Xgeva, след няколко месеца отново образни и, ако има още регресия (каквато подозирам, че ще има), то тогава да обмислят локално консолидиране с лъчетерапия.

Имате много повече от глътка въздух. Предполагам, че ви е страх да се зарадвате, но резултатите са толкова хубави.

# 3 908
  • Другата България
Значи лаишки се оказах права, за което много се радвам, отново.
Признавам си, че не очаквах чак такова положително влияние на химията, именно заради високия SUVmax, но този скенер е...наистина заслужавате не глътка, а много вдишвания на “свеж“ въздух.
Много се измъчихте, знам, но и когато писа за първи път в темата ти казах - този рак е един от най-“благоприятните“ относно развитие и терапия, вярвай в положителните резултати.
И ето - резултатът е налице.
Сега да, хормонотерапията както предполагах, ще остане, вероятно онкологът ще потвърди.
Но първо - позволете си почивка семейно някъде, макар и за кратко, заслужихте си я!

# 3 909
  • Варна
Татко е в Аспарухово. При последната ХТ не му пристигна лекарството, защото болницата подписвала нов договор и му направиха ИТ само. Докато чака лекарството да дойде му излиза целия дрен от белия дроб и с бърза помощ влезе в болница на операция. Стоя една седмица за провирка на белия дроб, биене венозно на антибиотик и източване на гной :-/ ( общо 300мл ) , накрая талкиране за запушване на микропукнатините в дроба. Прибра се в нас без болки, без засегнат нерв на ръаката. Вече не го боли, става самостоятелно без помощ, върши всичко сам. Минаха едва 4 дни, но вече е бодър и свеж.
Трябва ли да чакаме болницата сама са се обади за нова ХТ или сам да отиде да му я сложат ?

# 3 910
Здравейте, търся спешно 1 кутия Виктанил от 50 мг, или 75/100.
Благодаря предварително.

# 3 911
Наскоро имаме поставена диагноза рак в семейството. Още се правят разни изследвания, които ние сами трябва да организираме с много зор, и да ги носим насам-натам. Все още няма план за лечение, и е доста стресово.
Въпросът ми свързан с организирането и всичко в началото. Основният човек, който се е заел в момента да движи нещата, казва че се сблъсква с много неуредици в болниците и организацията. И че всички по веригата, лекари, сестри и други очакват някакви пари, и той им ги дава, или поне ги черпи разни кафета и бонбони. Иначе нямало да стане и нищо не ставало без такива неща.
Вярно ли е това?

# 3 912
Неуредици има.
Но това, че нищо не става без пари и почерпки е силно преувеличено.
За кой град става дума?

# 3 913
София. Александровска болница и онкологичната болница.

# 3 914
viksdesire, той трябва да се обади или вие отидете до отделението и говорете с лекуващ лекар. Изобщо няма да го потърсят

Общи условия

Активация на акаунт