Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 241
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 020
Здравейте.Извинявам се пиша тук,но мисля че тук ще намерия помощ.Днес ми правиха снимка на бял дроб.Препоръчаха задължителна консултация с пулмог и задължителен скенер.Моля за помощ да ми препоръчате някой пулмолог?Имам направление,но това няма значение може да е и на частно.Много съм притеснен.Разчитащия рентгена каза,че хич не са добре нещата.Снимката не мога да кача понеже е на диск

# 4 021
Направи си скенер, както е препоръчано. С резултата търси пулмолог.

# 4 022
Ivailo Rankov 733028 , с това «нео» под въпрос много злоупотребяват. Направи скенер на бял дроб с контраст, за да си спокойна. За най-добрата се счита професор Кирова. Тя ми прави скенер на бял дроб. То не е само да направиш, а трябва и правилно да се разчете. Материята никак не е лесна. С този резултат ще потърсиш пулмолог. Или първо да отидеш при пулмолог и да вземеш направление за КАТ. Заплаща се само контраст. Правих го в Токуда. Резултатът не е съвпадна с това, което е описано в снимката и прочее. Успех! Heart Exl

# 4 023
Zigi, как се справяхте с невропатията?
Майка отново мина на Капеда, но в комбинация на Mekinist.
Преди беше Капеда + една от линиите химио и тогава пак получаваше изтръпвания. Пиеше Габапентин ако не се лъжа. Друго лекарство има ли, което облекчава тази невропатия. По-силно изразена е на краката

Velveto, майка И на това лечение беше. Отказа порт, но това беше в далечната 2016 година, когато той беше новост и често ставаха инфекции. Към днешна дата е нещо рутинно.
През първата година на лечение не е имала пробеми с кръвните показатели и не й е отлагано лечение. Получи невропатия и гъбички обаче, които преминаха.
Не се ядосвай, че ще е 6 месеца на това лечение. Имаме случаи във форума на хора, които са го отказали именно поради чист пет скенер, а после ракът се разпространява и няма овладяване...
Ще се справяте със страничните ефекти като и ако се появят. Вероятно ще има гадене, но чак перфорации и кървене....едва ли.
Успех с лечението!

# 4 024
Мен точно към Токуда ме насочила,ама към някакъв гръден хирург.Другия вариант се чудех към белодробната Св София или МВР болница?Извинявайте,ако пиша неадекватно,обаче съм в голяма паника с това нещо под въпрос.Ренгеноложката ми изкара ангелите

# 4 025
Мен точно към Токуда ме насочила,ама към някакъв гръден хирург.Другия вариант се чудех към белодробната Св София или МВР болница?Извинявайте,ако пиша неадекватно,обаче съм в голяма паника с това нещо под въпрос.Ренгеноложката ми изкара ангелите
Не се безпокой. Закакво ти е гръден хирург? Той е за биопсия, операция на бял дроб. При теб няма диагноза, за да ходиш при гръден хирург. Вземи от някой пулмолог направление за скенер на бял дроб, въз основа на рентгеновата снимка всеки пулмолог ще ти го даде. Отиди при професор Кирова в Токуда, за да не прибягваш към повторно разчитане на скенера. Каквото ще напише тя - значи това го имаш. Това дето написаха за неоплазма (нео?) да не те плаши. Пишат да не би, а не че имаш.

# 4 026
Stef92, с търпение. Без лекарства...
Непрекъснато се убеждавам какъв боец е била майка и какви неща е изтърпяла без да се оплаче нито веднъж.

# 4 027
Предположих и затова отказах да ходя при него и се надявам и да не се налага Simple Smile Утре ще ходя във ВМА при пулмолог и да ми даде направление за скенер.А да попитам от такъв скенер кога излизат резултатите или веднага ти казват какво е положението?

# 4 028
  • Пловдив
Някой да има случка с дискова херния след таргетна терапия с Пазониб?
Свекър ми стигна почти до парализа на крака и това е диагнозата...Ние си мислим, че е странична реакция, отлагане от хапчето.
Сега е в неверлогия за лечение.

# 4 029
Списъкът с НЛР на Вотриент/Пазониб е безкраен, но фрактури не присъстват в него. Което не значи, че не може да има връзка, просто по време на проучванията не е имало достатъчно висока инцидентност, за да бъдат описани като НЛР. Тоест, не са наблюдавани по-често от в контролната група.

Ако хернията застрашава двигателните функции (какъвто изглежда е случаят), може би би било добре да помислите за оперативна намеса. Стенозите на гръбначен мозък не са шега работа. Да не говорим за качеството на живот, което вероятно би се подобрило значително при трайно решение на проблема.

# 4 030
  • Пловдив
М да...по-скоро имах предвид, че е отключило проблем туй хапче...Той явно си я има тая дископатия от преди, когато работеше.
Ще видим какво ще е заключението в неделя като го изписват...
Днес са му правили изследване с лазер за чувствителност на крака, ама той не може да обясни много.
Мин.седмица никой не му обърна внимание, а проблема датира от почти месец, дори и в онко отделението в което е на отчет.
А сега невролога се кара, че сме чакали толкова..
П.п...станаха 2г от откриването на рака.

# 4 031
Предположих и затова отказах да ходя при него и се надявам и да не се налага Simple Smile Утре ще ходя във ВМА при пулмолог и да ми даде направление за скенер.А да попитам от такъв скенер кога излизат резултатите или веднага ти казват какво е положението?
По-рано резултата даваха веднага, а сега след ден-два. Ако си от София, то на другия ден ще си го вземеш, а аз го получих по ЕКОНТ. Сега мисля да ходя във ВМА също при пулмолог д-р Александра Червениванова – началник отделение. Види ми се, че е много добра като лекар и човек. Млада е, но старателна. След скенер можеш да отидеш на консултация при същата професор Кирова, за да ти обясни, какво точно вижда. Аз ходих при нея и тя ми много добре обяснила всичко, всяко нещо, което е описано. Докато вземеш направление, запиши се за скенер. Успех!

# 4 032
Някой да има случка с дискова херния след таргетна терапия с Пазониб?
Свекър ми стигна почти до парализа на крака и това е диагнозата...Ние си мислим, че е странична реакция, отлагане от хапчето.
Сега е в неверлогия за лечение.
Покажи после епикризата

# 4 033
Здравейте.
В последните 3-4 години коремът на баща ми рязко нарасна (иначе е слаб), но всички го отдавахме на това, че спря цигарите, спря работа, тръгна редовно за риба, съответно увеличи пърженото. Казвахме му много пъти да отиде на профилактичен преглед, но той отказваше.
Миналата седмица му отече крака около глезена и ЛЛ му даде направления за изследвания и за гастроентеролог, който вчера е казал на татко, че се съмнява за тумор, а днес другият, при който веднага го заведох за второ мнение категорично потвърди...каза, че е доста голямо образуванието и от него не може да се огледа хубаво всичко на ехографа, та скенерът е наложителен и че по-голямата част на черния дроб е на петна. Баща ми рухна, аз още повече.
В понеделник влиза в болница за изследвания и скенер.
Опитвам се да убедя себе си, че е нещо доброкачествено, понеже все пак говорим за 3-4 годишен период от време, ако беше злокачествено, досега вече да не е сред нас... Как се намират надежда и кураж, как, кажете ми?

# 4 034
  • софия
Стъпка по стъпка, доверие на лекаря, който изберете и следване на неговите препоръки.
В момента ви е много трудно.
Правете, каквото трябва и не се отказвайте. Нямате друг избор. Да не се прави нищо не е избор.
Когато излязат резултатите, питай тук. Питай за всичко. Лекарите са претоварени и нямат много време да обясняват.

Аз докладвам за майка: вече минаха 3 месеца след операцията. Мина на преглед при Танчев (за мен е прекрасен лекар), записахме я на диспансер при нов онколог. Предстои ПЕТ скенер, пуснахме изследване на BRAF по настояване на наблюдаващия онколог (досега никой не е казвал). Каза, че ракът на матката не я притеснавя, достатъчно рано е отстранен, но тройнонегативният на гърдата трябва да се наблюдава внимателно. Като излязат всички резултати ще прецени какво и кога трябва да се прави.
Надявам се всичко да е наред. Малко съм уморена от ходенето по лекари, но това да е. Надявам се това да беше последно и да си живее дните без повече болести. Ще я заведа малко на море (няма да стои на слънце, ще се разхожда сутрин във водата, ще гледа морето, ще полежава на сянка, ще си почива в стаята, ще похапне риба на плажа).

Благодаря на всички, които тук ми помагате 🤍
Желая само здраве и спокойствие! Другото се подрежда някак.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 21:21 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт