(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 53)

• 40 974
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мама М, какъв мащаб!!! Спорна година!
Да, моркови са на снимката, в ляво и в дясно. Но не и в средата.

# 301
Мама М , пожелавам Ви плодородна година и Ви поздравявам за положения труд.
Ние също напредваме вече в оранжерията има 62 корена домати от 10 различни сорта, босилек, оранжерийна краставица, тиквички, патладжани и лук.
Семенцата от тагетис , които боцнах в близост до ягодите не поникват. Рътите ли семенцата предварително, за да покълнат или директно в почвата?

# 302
Директно сея, не рътя семената.
На тагетиса част от семената накиснах във вода, но и те не поникнаха. Подсях второ пакетче в тарелките, започнаха да никнат, но на 50%, че и по-малко.

# 303
Моите семенца на тагетис поникнаха на втория ден. Не съм ги киснала.

# 304
mama_m успешна година!
Много се чудя на притесненията ви с тагетиса. При мен заедно с невена са инвазивни видове, от които непрекъснато се мъча да се освободя.
Всички нападали семенца поникват. Трябва да ви снимам "полянката" скубя и раздавам.... до декември.

# 305
  • Варна
На моя един корен оцелял домат не знам дали да се занимавам изобщо да му садя тагетис Grinning

# 306
Моите семенца на тагетис поникнаха на втория ден. Не съм ги киснала.

На открито ли са сяти или като за разсад?

mama_m успешна година!
Много се чудя на притесненията ви с тагетиса. При мен заедно с невена са инвазивни видове, от които непрекъснато се мъча да се освободя.
Всички нападали семенца поникват. Трябва да ви снимам "полянката" скубя и раздавам.... до декември.

До някъде супер до някъде не, че превземат, но защо при мен не никнат...
Дворно ни място тепърва се облагородява имаме четири божура, малко лалета и нарциси, едно зюмбюлче се показа тази пролет , а миналата не го видях. А и Момина сълза. Миналата пролет имахме иглики, сега ги няма. Покрай ремонта явно сме отъпкали добре и сега не поникнаха.

# 307
Благодаря Ви!
Семенцата тагетис са сяти в кутия от сладолед, после ги пикирах в чашки Simple Smile

# 308
След кризата си моя тагетес добре тръгна .
Обаче от белия ми поникнаха малко и накиснах ново пакетче да си имам повече.
Малко ягодки да ви покажа от 25.03. Най-много имам поникнали от горската.
От саксийните работа е тук- там
Белите сях на 31.03, но нещо не се развиват добре
Винки, втори пакет пълен провал 🥺
И малко цвят за хубав ден!

# 309
Как искам да имам в градината си  няколко храстчета   маслодайна роза.

Скрит текст:
Артрита ми е свил пръстите и не мога даже да пиша , не ли да работя в градината. Ще пиша  какво  е свършено до сега ,  като  ми се размърдат пръстите.
Хора , търся си комшии. Комшиите ми са към 80 годишни  и искат да си продадат къщата.Къщата е в центъра на селото . Кирпичена  на 2 етажа 3 стаи на долния етаж и  мисля че 2 са на горния.  с голям двор с добре поддържано лозе , двора е 2 декара .Даже има още един двор , до този  , дето също е потенциално възможен  за придобиване.  Има място за строеж на още една къща.  . На място дето  ще има  и добре платена  работа . Децата се карат на училище. Работещите се карат и прибират от работа. 
Търсят се добри стопани.

# 310
Радина, пожелавам ти успех. Ние като сключихме сделката съседите много се зарадваха, че къщата остава за нас, камък им падна от сърцето.
Както никога седнах да разгледам каталога на Лидл и видях, че от 24. ще продават по 6 бр. разсад за сладък картоф по 14 лв., смятам да си взема мерака, ако разсадът изглежда в прилично състояние.
Мама М, успех в начинанието, всичко е чудесно, и овошки, асми да не забравите, че се чакат три години.

# 311
rgradina, есента или зимата ще Ви изпратя - имаме над 15 декара. Миналата година си правих сок от рози и сладко от рози. 
Скрит текст:

plutonian, имам си тук две кивита, които вече плододават, но миналата година нямах време да махна по-малките, роди мнооого, но дребнички. Още ги ядем. Правих два пъти и сладко от киви.   Преди месец-два си купихме и една лоза, дано се хване.
Аз съм от Добрич, съпругът ми е от Стрелча, обиколихме и живяхме в различни кътчета на България. Преди няколко години решихме да заживеем в Стрелча. Имаме си тук етаж от къща и преди две години попаднахме на обява, че продават двор (даже 2 двора са) през две къщи от нас. Ние със съпруга ми го купихме и сега си строим къщичка. Строим си сами, майстор в къщата не е влизал, бааавно става, много пари гълта, но и ние не бързаме. Ходим и на работа - аз съм начален учител, отделно гледаме и рози, които миналата година ни изкупуваха на 2,50 лв. килограма. Накупихме си тракторче, багерче, скелета, всякаква нужна техника. Намерила съм си работен мъж, вкъщи не се задържа - все е я на къщата, я на розите, я на .... опс - имаме и около 400 дръвчета сини сливи. Аз досега мотика кажи-речи не съм хващала, но като чета тук темата и се замечтах за двор със зеленчуци и цветя. Пък и дворът беше само в лапад, слез и всякакви други билки и треволяци. Иначе си гледам вкъщи орхидеи само.
Скрит текст:

# 312
О, аз на краставичар краставици продавам Simple Smile, вие сте професионалисти. Ти щом си от Добрич си генетично предразположена да се занимаваш със земя, а и на красиво място си се задомила. Преди години хората така, в двайсетте си години са строяли къщи, и нашата наследствена е такава. В родното си място имах съседка, която правеше слако от рози и го сервираше с малка лъжичка в стъклена чинийка, в какви спомени ме върна. Бъдете здрави и да остареете заедно в къщата!

# 313
Искам да попитам, дали на някоя от двете снимки това е тагетис??? 😊😊😊

# 314
Първото категорично не е. Май е второто не е, но трябва да се покаже истинско листо.

Общи условия

Активация на акаунт