Декемврийски бебета 2023г

• 40 298
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Вие имате запек , аз имам разтройство... От вчера , всъщност вчера през деня и през ноща , днес нямам вече , но стомаха ми е супер чувствителен, болезнен . Чувствам го празен , гладна съм , но не ми се яде нищо , вие ми се свят , гади ми се , повръща ми се , емоционална съм и ми се плаче , ей така да се съжалявам малко 😀 чудя се от къде се взе това разтройство , четох че някои витамини за бременни може да влияят така и днес не взех хапче, ще видим как ще са нещата.
П.с съжалявам за неприятната тема ,която отворих 😀

# 226
Здравейте! Вие имате запек , аз имам разтройство... От вчера , всъщност вчера през деня и през ноща , днес нямам вече , но стомаха ми е супер чувствителен, болезнен . Чувствам го празен , гладна съм , но не ми се яде нищо , вие ми се свят , гади ми се , повръща ми се , емоционална съм и ми се плаче , ей така да се съжалявам малко 😀 чудя се от къде се взе това разтройство , четох че някои витамини за бременни може да влияят така и днес не взех хапче, ще видим как ще са нещата.

Ужас 😄😄 и аз съм така без разстройството. Нервно ми е много, сякаш не мога никой да понасям, плаче ми се. Същия проблем и с яденето гладна съм, ама не ми се яде. Снощи за пръв път ми се догади за малко като си легнах.

# 227
И аз имам някакво странно чувство в стомаха на празнота, а не стоя гладна. Гърдите ми са като на камък, до сега не са били толкова твърди никога. Освен това и кръста ме наболява леко. Днес два пъти си поплках без никаква видима причина, с след 10 минути ми се слушаше музика. 🥹 Имам и като менструални спазми ниско долу в ляво където е станало чудото, защото знам кой месец кой яйчник ми овулира. Гледам да не се втълпявам никакви признаци, понеже при мен е многооо рано и малко избързах с тестовете сякаш нещо ме накара да го направя на деня на очакваната менструация😀 Знам, че е рано но вие кога мислите да казвате на семейство, приятели и т.н.?

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 20:02 от Н И А

# 228
И аз имам някакво странно чувство в стомаха на празнота, а не стоя гладна. Имам и като менструални спазми ниско долу в ляво където е станало чудото, защото знам кой месец кой яйчник ми овулира. Гледам да не се втълпявам никакви признаци, понеже при мен е многооо рано и малко избързах с тестовете сякаш нещо ме накара да го направя на деня на очакваната менструация😀 Знам, че е рано но вие кога мислите да казвате на семейство, приятели и т.н.?

Аз днес съм 7+3. Уж не мислех да казвам на много хора, но разбраха, а нали не било хубаво да отричаш 😄. Майка ми ми звънна по телефона да ме пита, малко след като разбрах. Едни близки разбраха също, като им отидохме на гости, защото по принцип си пийвам. След прегледа казах на мои две много близки, а моя мъж на баща си и на неговият най-добър приятел. Една колежка ме хвана оня ден на работа, не знам как успяват да го скрият хората. Осебено като си с някой цял ден и ти знае всички навици.

# 229
Оххх това са най-големите ми притеснения, имам чуството че колкото повече искам да го скрия докато знам, че всичко е наред, толкова повече ще ми проличи. Тази вечер имаме гости, аз също доста си пийвам ппц в умерени количества, и съм се заредила с безалкохолна бира за сега ще се старая да го крия от най-близките си, поне докато мина преглед.

И аз имам някакво странно чувство в стомаха на празнота, а не стоя гладна. Имам и като менструални спазми ниско долу в ляво където е станало чудото, защото знам кой месец кой яйчник ми овулира. Гледам да не се втълпявам никакви признаци, понеже при мен е многооо рано и малко избързах с тестовете сякаш нещо ме накара да го направя на деня на очакваната менструация😀 Знам, че е рано но вие кога мислите да казвате на семейство, приятели и т.н.?

Аз днес съм 7+3. Уж не мислех да казвам на много хора, но разбраха, а нали не било хубаво да отричаш 😄. Майка ми ми звънна по телефона да ме пита, малко след като разбрах. Едни близки разбраха също, като им отидохме на гости, защото по принцип си пийвам. След прегледа казах на мои две много близки, а моя мъж на баща си и на неговият най-добър приятел. Една колежка ме хвана оня ден на работа, не знам как успяват да го скрият хората. Осебено като си с някой цял ден и ти знае всички навици.

# 230
Аз едва удъжам фронта ,но не сме казали на никого ,освен на шефа ми . Тъй като майката не е хубаво да отрича при директен въпрос  съм инструктирала бащата да ги разсейва и да сменя темата 😁
  Като излизаме си поръчвам чаша бяло вино за заблуда ,но не пия .А като ме питаха  защо казах ,че съм получила киселини от него и засега мина 2 пъти номера . А другия път бяхме с кола и аз бях шофьора . А,бе ,разминава се засега .

# 231
Това с виното и киселините е добра идея, може да се пробвам и аз скоро ни предстои да ходим на рожден ден, на най-добрите ни приятели и най-вероятно това ще е решението 😃
Аз днес не издържах и намекнах нещо на мама, тя разбра де, но каза да си изчакам прегледа всичко да е наред и тогава да се радваме, че с моите бледи чертички, вече нямам търпение да пусна кръвен да се поуспокоя малко. Освен това преди 2 месеца ТСХ то ми беше 4.6 веднага съм започнала лечение с еутирокс, имам и висок пролактин още преди бременност. За това за сега само ще надниквам във вашата групичка и ще се моля скоро да навляза с добри новини ☺
Аз едва удъжам фронта ,но не сме казали на никого ,освен на шефа ми . Тъй като майката не е хубаво да отрича при директен въпрос  съм инструктирала бащата да ги разсейва и да сменя темата 😁
  Като излизаме си поръчвам чаша бяло вино за заблуда ,но не пия .А като ме питаха  защо казах ,че съм получила киселини от него и засега мина 2 пъти номера . А другия път бяхме с кола и аз бях шофьора . А,бе ,разминава се засега .

# 232
  • Бургас
При нас нямаше как да се запази от най-близките, защото знаят всяка процедура през която преминаваме в инвитрото и си чакат резултата и питат след процедурите. На шефа също ще кажа, утре след като пусна втория тест, за да видя как нараства. На другите чак след 3-4 месец. Много ще ми е трудно да скрия от дъщеря ми, но ще видим какво ще измислим.

# 233
  • София, България

Миме, давам ти идея, за която може би не си се сетила - пробиотик. Simple Smile

Аз нямам притеснение от суеверие, а просто не ми се иска ако е несполучлива бременност да трябва да се обяснявам после и да се чудят хората.
Въпреки че, много добре се познавам и знам, че дори и да е несполучлива пак ще разберат след това хората, на които държа, но предпочитам ако има нещо първо да си го изживея сама. Simple Smile
Иначе не съм крайно суеверна, но и мен ако ме питат директно - не отричам. Майка ми знае, че сме правили опит, но възпитано чака да ѝ кажа когато всичко е наред.

Всъщност най-кофти от всичко е , че детето знае, а той на 4 години изобщо не знае кога да си мълчи. За сега уж е разбрал, че трябва да си трае, ама онзи ден вика “Ейй забравих да кажа на дядо, че имаме бебе” 😂

# 234
  • София
Аз успешно си крия за сега. Ходих и на вечери с клиенти и навсякъде подслъгвах, казвам че пия хапчета, не мога да пия. Най трудно ми беше на едната командировка да карам колегата да ми вдига багажа, него го боли кръста, аз му викам тежи много 😁. Винаги има с какво да се измъкне човек.

# 235
Ние на доста хора казахме вече , на семействата ни ,на приятели . Аз съм си страстен пушат , всички ме знаят и така или иначе веднага щяха да се досетят. И нашия син , който е на 3 и половина знае и даже той съобщи на семейството,но ние му подшушнахме де , не беше изцяло негова инициатива, но предполагам,че ще има и спонтанно да се изпуска пред хора , които не са ни много близки . Ето утре е на градина и усещам,че ще каже на всички там 😀😀
.

# 236
И аз спокойно споделям със семейство и приятели. ММ каза на свои приятели, които също очакват деца от скоро. Аз съм IQOS потребител и страстен поддръжник на максимата In vino veritas, така че няма много шанс хората да не разберат, а и не виждам какво да крия - каквото е писано, това ще бъде. Не считам, че трябва да чакаш да ти проличи, че си бременна. Иначе аз вчера сутринта за първи път получих зверско гадене и повръщане + разстройство и температура, която поддържам вече 24 часа със стойности между 37.1 и 37.7. Не считам, че е заради неидентифицирания коремен обект /НКО/, по-скоро ми изглежда вирусно, но се надявам днес да съм по-добре. Как ви е кръвното, бъдещи мами? Аз съм с принципно ниско и в момента ми е около 53/85

# 237
Добро утро!
Аз съм с ниско кръвно попринцип, сега може би се е нормализирало ,че нали по време на бременност се вдига малко . Нямам такава машинка вкъщи , но няма да е зле да си купя . И кантар нямам , а искам да виждам какво се случва , макар че за сега тази бременност нямам много апетит , предната от самото начало започнах да си качвам кг и на финала бях +25 🤭🤐

# 238
  • София, България
В началото на бременността по принцип кръвното пада малко. После в по-късен етап трябва да се следи за високо. Иначе АГ би трябвало да ти го мери на всеки преглед Simple Smile
Имам апарат за китка, преди няколко дни така се стреснах, че ми е високо, оказа се, че не съм мерила правилно 😃
За килограмите… миналия път започнах доста добре. Бях след режим и почти нищо не качих. За цялата бременност само 12 кг.
Този път обаче започвам зле. С 6-7 килограма повече и изобщо не мога да се сдържам в яденето. То са шоколади, то са козунаци, то са тестени работи…. С кантара хич не се обичаме последните месеци. 🙈

# 239
  • София
За ниското кръвно айран със сол помага.

Ох аз предния път качих много и то последния триместър, даже последния месец, 20кг някъде, а много се пазех, ама на края се отпуснах. Но се свалят, след това диета, спорт и свалих всичко.

Общи условия

Активация на акаунт