Декемврийски бебета 2023г

• 40 239
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте на всички, записвам се и аз, според ПРМ съм на границата между ноември и декември, но имайки предвид, че съм с късна овулация, по всяка вероятност ще мина в началото на декември 😊 Трета бременност ми е, желана и очаквана, след 6 месеца опити. Имам 2 породени момченца на 2 годинки и на 1 годинка, та се очертава живот и здраве ако всичко е наред да сме с трето породено ❤ бях на преглед на 10-ти април, видя се сакче и жълтъчно мехурче, но казаха, че е прекалено рано да се види ембрионче. Другата седмица пак съм на преглед и се надяваме вече да се чуе и сърчице 😊
Имам доста неприятно гадене вече втора седмица, не повръщам, но от всякакви миризми и храни ми се гади, а в същото време ми е гладно в стомаха, абе неприятна работа. С първото си дете бях така, с второто - нямах ама никакво гадене. Идея си нямам от какво зависи, само се моля да свърши по-бързо!

# 241
Привет на всички!😁
Не помня дали се представих тук, но бях писала в отговор на някого. Аз съм предимно в ноемврийската група, но изненадващо се оказах за декемврийската.
На 42г. съм. Преди година пак бях в декемврийската група, но получих спонтанен аборт. После оставихме нещата да се случат естествено без много зор и бяхме вече към приключване на опитите. Позакъсняхме и двамата да бъдем в съгласие за второ. Аз винаги съм си мечтала за две. Имаме син на 9г.
Тези дни се разболях нещо и снощи вдигнах 38.4*С , но послушах доктора и пих парацетамол. Сутринта вече беше овладяно положението и най-после отидох на така очаквания преглед.
Много странен случай се оказах! 😃 Аз съм с последен м.ц. 10 февруари, но най-вероятно закъснението на цикъла ми не е било, защото съм забременяла, даже предположенията за закъсняла овулация също бягат от сметката. Всъщност излиза така, че съм пропуснала един цял м.цикъл, което по принцип не ми се случва и съм забременяла точно на следващата овулация по календар, при това след датата на закъснението ми в дългия период на липсата на цикъла, т.е. трябваше да ми дойде на 6-ти март, а аз съм забременяла около 16-ти март и за това сега на прегледа излезе, че съм 6г.с.+1д. и вероятен термин 11.12 😆, а преди две седмици се виждаше мини точица, която неясно е отговаряла на 4г.с. Съответно заради това, в продължителен период от закъснението ми на м.ц. по календар, тестовете ми бяха чисто отрицателни. Вие чували ли сте за подобен случай?
Сега на прегледа малко се спекох, че не видяхме сърдечен ритъм, щото очаквах да съм към 7-8г.с., но точно защото се оказа така, е рано още и е нормално да не се вижда. Все пак се забеляза добре оформен жълтъчен сак и сянка, както и нормален кръвоток. В понеделник пак ще съм на преглед.
Пожелавам ви безгрижна бременност!
 🤗❤️

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 17:57 от Милослава

# 242
Добре дошла , Мирослава ! Интересен случай си ти , не съм чувала нещо подобно , но важното е да си получите така желаното бебе!  Кофти ще е сигурно да си мислиш ,че си 7-8 седмица , а да си 5-6 всъщност.

Знам ,че е рано ,но кога мислите да си запазвате час за първата фетална морфология ? Аз съм от Бургас , но мисля да отидем до Пловдив, до болница Селена ,при доктор Стоилов , той преди идваше в Бургас,но сега до колкото знам вече не идва . Искам да си спестя евентуални притеснения с докторите по фетална в Бургас, с миналата бременност ми изкараха акъла на първата фетална.

# 243
Добре дошла , Мирослава ! Интересен случай си ти , не съм чувала нещо подобно , но важното е да си получите така желаното бебе!  Кофти ще е сигурно да си мислиш ,че си 7-8 седмица , а да си 5-6 всъщност.

Знам ,че е рано ,но кога мислите да си запазвате час за първата фетална морфология ? Аз съм от Бургас , но мисля да отидем до Пловдив, до болница Селена ,при доктор Стоилов , той преди идваше в Бургас,но сега до колкото знам вече не идва . Искам да си спестя евентуални притеснения с докторите по фетална в Бургас, с миналата бременност ми изкараха акъла на първата фетална.
Благодаря!
Докато не чуя сърдечен ритъм, не правя големи планове за следващите важни прегледи. Вероятно ще ги направя в подходящите седмици, ранна и късна ф.м. съответно. Сигурно ще се наложи да направя към 10-11г.с. пренатест за аномалии и синдроми предвид възрастта ми и ще прескоча биохимичен скрининг. Само да стигна до там де. В София съм иначе. Много съм доволна от моя гинеколог д-р Златков. Най-после адекватен лекар, който да следи изкъсо нещата и комуникацията с него е лесна и навременна. Той ме следи в Майчин дом, понякога и в спешното отделение там. Съжалявам, че миналата година не знаех за него и имах лош опит с уж светила. Така или иначе - съдба. Сега с моята най-добра приятелка се изненадахме взаимно, че даже сме в една и съща г.с. 😆 Направо невероятно! Мъжете ни още не могат да го осъзнаят, а те са приятели от предучилищна! Сякаш са се наговорили кога да ни забременеят. 😜
Успех!🍀

# 244
  • София, България
Здравей, Милослава! Simple Smile Важното е всичко да е наред! Интересно, като очакваше да ти дойде началото на март не прави ли тест за бременност? 😃 Той щеше да е отрицателен де, щом още не е направено бебето Grinning
Моят непоискан съвет е да не пропускаш БХС, въпреки пренатални тест, защото освен за синдромите там се изследва и възможностите за прееклампсия, гледат се подробно и другите органи, но ти предполагам си го знаеш това Simple Smile

Аз (пак казвам) ако всичко е наред още веднага ще си запазя за фетална, защото в София часовете при добрите специалисти са много кът. Ще ходя при д-р Атанасова в Марковс. За съжаление с първата бременност бях при Стратиева и получих ужасно отношение с допълнително насаждане на много въпроси дали всичко е наред. На третата фетална отидох при Атанасова и останах много доволна.

# 245
  • София
Милослава добре дошла и до финал! Най-вероятно си била с много късна овулация, ама важното е всичко да е наред!

Аз за ФМ ще съм си в Щерев живот и здраве, при когото ме запише док, за пациентите на клиниката си имат часове чрез АГта. Аз там се следя от 10г почти, дано има час или за Чавеева или за Калев, но да стигнем до там. Сега гледах и прентаестовете, повечето са от 10та седмица, та има време да го измислим.

# 246
Мирослава ,то това си е малко чудо 😄 Честито и много хубава дата за термин - моят рожден ден . 😃
    Аз си чакам 25ти да видим как е отлепването , има ли пулсации . Такива хубави неща  .Искам едно по едно да ги мисля . Имам доверие на гинеколожката ми,пък и ми е приятелка  и смятам ,че тя ще ме изпрати където трябва и когато трябва .

# 247
Здравейте, момичета. С най-голямо удоволствие се включвам в темата. На 26години съм, в 6г.с. и 4дни. Видяхме така дълго очакваните две чертички след инвитро процедура в Майчин дом - Варна при доктор Юдова. На 25ти април съм на преглед, за да чуем сърчице. А на 13ти април не се стърпях и отидох на преглед, но се видя само една малка точици и сакче. 😊
Аз лично гледам да не се настройвам, защото при нас чакането беше дълго и все още не можем да повярваме. Казала съм на майка ми и няколко приятелки - не смятам да избързвам все още.
На мен не ми се гади, само от време ми прилошава за кратко,но тъй като пия доста хапчета и си слагам инжекции прогестерон е възможно и да е от него.

# 248
  • София, България
Ех, този 25 април 😃 онлайн среща вечерт,  по списък всеки за отчет Yum

# 249
Аз обмислям варианта за Пренатест, понеже имам зогуба в 14 седмица и бебето беше с малформация. От няколко дена съм с ужасно сутрешно гадене, но днес не мога да стана цял ден от леглото. Гладна съм, а не ми се яде. Хапвам малко по малко, колкото да не ми е празен стомаха. Вие намерили ли сте начин да облекчите това гадене?

# 250
Здравей, Милослава! Simple Smile Важното е всичко да е наред! Интересно, като очакваше да ти дойде началото на март не прави ли тест за бременност? 😃 Той щеше да е отрицателен де, щом още не е направено бебето Grinning
Моят непоискан съвет е да не пропускаш БХС, въпреки пренатални тест, защото освен за синдромите там се изследва и възможностите за прееклампсия, гледат се подробно и другите органи, но ти предполагам си го знаеш това Simple Smile

Аз (пак казвам) ако всичко е наред още веднага ще си запазя за фетална, защото в София часовете при добрите специалисти са много кът. Ще ходя при д-р Атанасова в Марковс. За съжаление с първата бременност бях при Стратиева и получих ужасно отношение с допълнително насаждане на много въпроси дали всичко е наред. На третата фетална отидох при Атанасова и останах много доволна.
Точно така, два дена след уж закъснението (на 8-ми март) направих първи тест, три дни след това втори тест и няколко дни след това пак - все чисто отрицателни. Помислих, че има друг проблем щом това показваше липса на бременност. На 26-ти февруари имах леко междуцикълно зацапване и това уж ми подсказа, че може да е станало чудото, въпреки, че беше само няколко дни след секса по календарната овулацията на февруари. На 24 март също имах еднократно зацапване, което обърках с новодошъл цикъл след месец пауза. Успях да запазя свободен час чак на 29 март, когато нищо не се видя, а само удебелена лигавица. Докторът тогава помисли, че най-вероятно следва скоро да ми дойде, но за всеки случай ми каза да пусна кръвен тест и чак тогава се разбра каква е работата. 😆 Шантава работа!
Иначе относно биохимичен скрининг, ще послушам съвета. Няма да е излишно и него да направя. Благодаря!
🌷🍀❤️

# 251
  • София
Милослава, имаме една и съща дата за термин, 11 декември Simple Smile
За да ти помогна с изчисленията кога е станало, моята инсеминация беше на 20 март, когато ми беше и потвърдената овулация. Аз сега се водя в 6-та завършена + 1 ден. На 24.04 съм на преглед за сърчице ❤

# 252
Така като гледам 24-5 април ще са ни много вълнуващи в групата, включвам се да ви кажа, че и аз съм на 25 на преглед за пулс вече 😊😁

# 253
Милослава, имаме една и съща дата за термин, 11 декември Simple Smile
За да ти помогна с изчисленията кога е станало, моята инсеминация беше на 20 март, когато ми беше и потвърдената овулация. Аз сега се водя в 6-та завършена + 1 ден. На 24.04 съм на преглед за сърчице ❤
Прекрасно! 🤗 Много миличко ми стана за еднаквия термин! ❤️ Всъщност лекарят ми каза, че към 10г.с. със сигурност ще бъде ясен терминът и сега нещата са плюс минус. Много странно, но ние не помним кога точно е станало. Бяло петно за този период. 😆
Толкова радостно ми е за Вас, макар да не се познаваме! Представям си през какво сте преминали за този резултат! Стискам палци! ❤️🤗🍀

# 254
  • Бургас
Аз с предната бременност ходих при д- Марковв София и бях изключително доволна. След това за късната феталня бях в Бургас при д- Недялков докато все още беше в Девата. Ей, голяма загуба на време и пари… не бих повторила.
От сега знам, че като дойде време ще ходя до Сф клиника Марковс при д- Марков.
Аз мисля и пренатален тест да правя в 10та седмица. Някой друг ще прави ли такъв и къде?

Общи условия

Активация на акаунт