Декемврийски бебета 2023г

• 43 202
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • София, България
И аз съм на 25-ти, ама само за сакче Smile Днес вече тестът ми е сериозно наситен. Така че няма какво повече да го мисля до тогава. Simple Smile (Лекарката като чу колко теста съм направила се засмя, вика "По-положителни няма да станат") Animal See No Evil

Аз каквото и да кажа знам, че ви е притеснено за отлепянията. Стискам палци, Миме и Sezariya, да се закрепят хубаво скоро и да няма повече притеснения!

# 121
  • Варна
И аз съм на 25-ти, ама само за сакче Smile Днес вече тестът ми е сериозно наситен. Така че няма какво повече да го мисля до тогава. Simple Smile (Лекарката като чу колко теста съм направила се засмя, вика "По-положителни няма да станат") Animal See No Evil

Аз каквото и да кажа знам, че ви е притеснено за отлепянията. Стискам палци, Миме и Sezariya, да се закрепят хубаво скоро и да няма повече притеснения!

А аз за два месеца опити колко теста направих, ако знаеш 😂😂

# 122
Здравейте!

От няколко дни следя групата, току-що се присъединих Simple Smile
Първа бременност, последна менструация на 05 март, според приложението днес би трябвало да е 5 г.с + 4 дни. Имам записан час за преглед чак след празниците, на 18 април, но днес ме обзе паника да не закъснявам с изследване на щитовидни хормони (TSH, FT3, FT4), които са много важни както за зачеване, така и за първите седмици от бременността, и съответно взимане на мерки, ако не са наред.
Последното ми изследване на TSH e от юли 2022, когато е бил 2.2, за съжаление нямам по-скорошно. Знам, че тази стойност е окей за небременни жени, но преди забременяване е желателно да е по-нисък, защото в началото на бременността започва да се покачва (което може да е опасно).
Та, на някоя от вас препоръчали ли са й вече да изследва тези хормони на този етап или опит от предходни бременности?

# 123
  • Варна
Здравейте!

Първа бременност, последна менструация на 05 март, според приложението днес би трябвало да е 5 г.с + 4 дни. Имам записан час за преглед чак след празниците, на 18 април, но днес ме обзе паника да не закъснявам с изследване на щитовидни хормони (TSH, FT3, FT4), които са много важни както за зачеване, така и за първите седмици от бременността, и съответно взимане на мерки, ако не са наред.
Последното ми изследване на TSH e от юли 2022, когато е бил 2.2, за съжаление нямам по-скорошно. Знам, че тази стойност е окей за небременни жени, но преди забременяване е желателно да е по-нисък, защото в началото на бременността започва да се покачва (което може да е опасно).
Та, на някоя от вас препоръчали ли са й вече да изследва тези хормони на този етап или опит от предходни бременности?

Аз не съм изследвала, нито сега, нито с предната бременност, приятелки също. Според мен се изследват, ако има причина

# 124
Здравейте!

Не съм изследвала , нищо не ми е казала и гинеколожката.До колкото знам щитовидната хормони се пускат при заболяване на майката ,фамилно обременени , при предходни аборти или при проблеми със зачеването .

# 125
  • София, България
И аз не съм изследвала с първата ми бременност. Те се изследват само ако е имало преди проблем или ако се появи съмнение за такъв. Не се изследват по план на такива, които нямат нужда Simple Smile

# 126
  • София
За щитовидната, изследва се ТСХ+ФТ4, ТСХ 2.2 е супер за небременна.

За момичетата с отлепване, почивка, лежане, ще се оправи!

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 18:05 от Мацето

# 127
За щитовидната, изследва се ТСХ+ФТ4, ТСХ 2.2 е супер за необременна.
За момичетата с отлепване, почивка, лежане, ще се оправи!
Това е просто последният ми резултат, който имам, доста преди да забременея, от юли 2022. Сега не знам колко е, защото не съм се изследвала, затова се и притесних.

# 128
  • София
Моята гинеколожка веднага ме прати да изследвам ТСХ, съответно беше 3,3 и вдигнахме дозата на Елтироксина на 0,5 /няколко месеца бях на доза 0,25/. Според мен се консултирайте със следящият ви лекар.

# 129
Не съм ги правила тези изследвания нито сега , нито с предишната бременност и аз знам ,че при някакъв проблем се правят или обремененост.

Почивка , лежане ама имам едно палаво момченце на 3 , как да стане. Вкъщи трябва да сготвя , да го изкъпя , да го оправя ...страх ме е да не направя някоя беля и за капак точно днес мъжът ми в наряд 24 часа и няма никой при мен .

# 130
Моята гинеколожка веднага ме прати да изследвам ТСХ, съответно беше 3,3 и вдигнахме дозата на Елтироксина на 0,5 /няколко месеца бях на доза 0,25/. Според мен се консултирайте със следящият ви лекар.
Спомняте ли си в коя седмица ви е назначила TSH изследване? Ще го изследвам веднага, просто се притеснявам 5 г.с да не е късно.

# 131
  • София
Не е късно 5та седмица, но не се и стряскайте от завишено Тсх в началото, нормално е до 9та седмица да е завишено.

Мария сведи до минимум нещата и стискаме палци да не става никаква беля!

# 132
  • София, България
Не съм ги правила тези изследвания нито сега , нито с предишната бременност и аз знам ,че при някакъв проблем се правят или обремененост.

Почивка , лежане ама имам едно палаво момченце на 3 , как да стане. Вкъщи трябва да сготвя , да го изкъпя , да го оправя ...страх ме е да не направя някоя беля и за капак точно днес мъжът ми в наряд 24 часа и няма никой при мен .

Карай го малко на егоизъм, поръчай пица, утре мъжът ти ще го изкъпе и така… Grinning

# 133
Здравейте!

На мен никой не ми беше препоръчал, но преди 2 месеца реших самоинициативно да си пусна изследвания не само за щитовидна жлеза, но и за Б12, вит.Д, ПКК, желязо, тромбофилия и токсоплазмоза, за да съм спокойна.

# 134
  • София
PPPPPPPP изследвания си направих веднага като видях положителен тест- някъде около 5 седмица.
Имам прекаран спонтанен аборт и мн. внимавам за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт