Декемврийски бебета 2023г

• 39 934
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Запис и от мен в тази прекрасна темичка😍 Желая всяка една от нас да изкара безпроблемна бременност и накрая да гушне пухкав финал!

# 466
  • София, България
Защо има разлика в дните когато е инвитро? Simple Smile питам от любопитство.

Не съм минавала през това, така че Таничка ще ти каже със сигурност, но мисля, че разликата идва от това, че трансферират 3-5 дневно ембрионче, тоест терминът трябва с толкова дни да се измести напред.

Ахааа има логика, да 🙄

Аз не се мазах сериозно миналата бременност, бях си взела Bio Oil, но стрии си имам от дебелеене и слабеене от преди това, не са нещо фрапантно много. Знам, че трябва да се пое доста вода и това помага.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 16:34 от Purple_Peanut

# 467
Момичета може би поста ми не е за тук, искам да попитам дали на някого се е случвало и ако да какво означава резултата ми, как се е развила после вашата ситуация и ако може съвети.
Вчера, един ден преди МЦ направих ЧХГ в Рамус, защото ще започвам да пия едни лекарства и лекарката ме посъветва да си направя тест за всеки случай, резултата е 4.2 при референтни стойности 0-1. Ще пусна още един тест, просто до понеделник все ще го мисля.

# 468
  • София
По техните референтни стойности явно тестът ти е положителен! Пусни в понеделник пак.
Иначе при други лаборатории трябва да имаш стойност над 5, между 5-25 е гранична, а над 25 - сигурна бременност.
quote author=mimi777777 link=topic=1538930.msg46324255#msg46324255 date=1682163733]
Момичета може би поста ми не е за тук, искам да попитам дали на някого се е случвало и ако да какво означава резултата ми, как се е развила после вашата ситуация и ако може съвети.
Вчера, един ден преди МЦ направих ЧХГ в Рамус, защото ще започвам да пия едни лекарства и лекарката ме посъветва да си направя тест за всеки случай, резултата е 4.2 при референтни стойности 0-1. Ще пусна още един тест, просто до понеделник все ще го мисля.
[/quote]

# 469
Здравейте момичета!❤️
Днес казах на доктора, че не съм сигурна,че ще издържа до прегледа в понеделник, защото пак виждам лекичко зацапване, този път по-воднисто. Тази сутрин имах и цикълна болка (не беше силна) и пих едно Но-шпа. Гледам си гърдите и търся напрегнатост в тях, но някак не ги усещам. Иначе физическото ми състояние значително се подобрява и съм енергична, с много по-лека кашлица и по-чисто дишане.
Отидох със свито сърце и малко ми се ревеше, очаквайки всякакви новини. 🥺
На прегледа той каза, че има малка разлика в картинката. Пораснало е, но още не се вижда сърдечна дейност. Каза да променя приема на Утрогестан вече само през устата, 2х2.
Също каза да направя отново ЧХГ, но следобеда вече нямаше отворени лаборатории и вероятно чак в понеделник ще пусна. С вчерашното изследване видях и ТСХ, което е 0.21, а като забременях беше 3.51. Даже малко съм предобрила резултата. Разбрахме се и с ендокриниложката скоро да се видим.  Ще приложа снимки от вторник и от днес за да видите разликата. Ще съм ви благодарна, ако споделите мнение.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 18:09 от Милослава

# 470
Щом доктора е казал ,че има разлика , значи има ! Всичко ще е наред , коя седмица си ? На едната снимка пише 9 седмица , но виждам ,че и дадата не е коректна 10 февруари пише или аз нещо не гледам където трябва. През какъв интервал са правени двата ехографа , защото и аз си сравнявам моите снимки , да видя как е нараснало 😀 луда работа

# 471
  • София, България
Аз със сигурност виждам като да е пораснало, но изобщо не съм спец по ехография Grinning  А и щом доктора за сега казва, че изглежда добре, значи е така. Ти реално сега е трудно да се прецени и в коя седмица си предвид неяснотиите около цикъла, така че търпение му е майката, макар че знам колко е трудно Heart

Наясно съм, че една част от Вас не искат да споделят термини все още, но пускам таблицата с тези, които в някакъв момент са споделили. Можете да я редактирате вие, а аз ще проверявам кой какво е въвел и коригирал впоследствие Simple Smile
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zQY9vuVjofEXlKVLzBMCkHZq … /edit?usp=sharing

# 472
На първата снимка виждам, че датата е 18-ти април, на втората е 22-ри април, така че 4 дена разлика. Вижда се от номера горе в средата, а горе вдясно пише 10-ти февруари, защото вероятно това е датата на ПРМ.
Иначе възможно ли е да си била с късна овулация и да не си в 9 седмица, а в по-ранна? Като размери отговаря ли си? Стискам ти палци всичко да е наред и на следващия преглед да чуете вече сърчице! Heartbeat

# 473
  • София, България
Тя беше споделила как си е мислела, че 10.02 ѝ е последния цикъл, но всъщност март е имала(нямала) цикъл и реално е забременяла март, а не февруари. 10.02 е последната дата, която си мислеше, че е имала МЦ Grin

# 474
  • Бургас
Защо има разлика в дните когато е инвитро? Simple Smile питам от любопитство.
Защото при инвитро като има стимулация се следят фоликулите и се вадят когато са нарастнали достатъчно, за да не ги изтърват да се спукат. Реално при мен примерно деня на пункцията не ми съвпада с деня на овулацията, когато ми е принципно, затова се получава изместване, защото е медикаментозно индуцирано всичко.
И после в калкулаторите на термин ори инвитро се смятат на базата на дата на трансфер и възраст на ембриона, защото фоликуларнара фаза е различна от стандартната.

За стриите, предната бременност започнах да се мажа от самото начало, по 3 пъти на ден. Ефект нямаше и се нацепих като петниста хиена. Сега пак се мажа, но пак знам че няма да има ефект… А снаха ми без мазане няма 1 стрия, просто си е до човек и до кожа.

# 475
Добро утро! Знам ,че е доста рано ,но кога мислите да започнете с хидратацията на тялото и каква козметика ще използвате? А миналата бременност използвах био Ойл , имам доста стрии все пак на доста места, защото направих грешката да мажа само корема. Този път ще се мажа от главата до петите пък дано да няма много поражения.

Аз знам за какаово+ кокосово масло се разтапя и действа страшно хидратиращо на кожата. Това ще ползвам аз.

# 476
Щом доктора е казал ,че има разлика , значи има ! Всичко ще е наред , коя седмица си ? На едната снимка пише 9 седмица , но виждам ,че и дадата не е коректна 10 февруари пише или аз нещо не гледам където трябва. През какъв интервал са правени двата ехографа , защото и аз си сравнявам моите снимки , да видя как е нараснало 😀 луда работа
Благодаря за отговора! 🫶
Там е работата, че датата на последен м.ц е коректна - 10 февруари, но се касае за цял прескочен цикъл или много късна овулация. По-рано бях разказала за случая. Загадка е все още кога съм забременяла, дали преди или след закъснението на цикъла ми. Излиза така, че след 10 февруари или не съм имала овулация или съм забременяла точно на следващата по календар овулация. Нещо такова. Десет дни след закъснението на м.ц. все още тестът ми беше отрицателен и тогава предполагах някаква аномалия. Иначе едната снимка е от понеделник, а другата от днес.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 17:56 от Милослава

# 477
  • Варна
Аз със сигурност виждам като да е пораснало, но изобщо не съм спец по ехография Grinning  А и щом доктора за сега казва, че изглежда добре, значи е така. Ти реално сега е трудно да се прецени и в коя седмица си предвид неяснотиите около цикъла, така че търпение му е майката, макар че знам колко е трудно Heart

Наясно съм, че една част от Вас не искат да споделят термини все още, но пускам таблицата с тези, които в някакъв момент са споделили. Можете да я редактирате вие, а аз ще проверявам кой какво е въвел и коригирал впоследствие Simple Smile
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zQY9vuVjofEXlKVLzBMCkHZq … /edit?usp=sharing

9.12 - Варна
Докторката каза 11.12, ама не знам от къде го изкопа 😂 Навсякъде ми излиза 9.12, а и предвид, че ще съм секцио - ще видим

# 478
  • София, България
Да да, то и аз няма да съм на 22 със секциото, споко 😃

Горе долу разбрах за инвитрото. Интересно е Simple Smile

# 479
  • София
Според мен видимо е пораснало!
quote author=Милослава link=topic=1538930.msg46324613#msg46324613 date=1682169619]
Здравейте момичета!❤️
Днес казах на доктора, че не съм сигурна,че ще издържа до прегледа в понеделник, защото пак виждам лекичко зацапване, този път по-воднисто. Тази сутрин имах и цикълна болка (не беше силна) и пих едно Но-шпа. Гледам си гърдите и търся напрегнатост в тях, но някак не ги усещам. Иначе физическото ми състояние значително се подобрява и съм енергична, с много по-лека кашлица и по-чисто дишане.
Отидох със свито сърце и малко ми се ревеше, очаквайки всякакви новини. 🥺
На прегледа той каза, че има малка разлика в картинката. Пораснало е, но още не се вижда сърдечна дейност. Каза да променя приема на Утрогестан вече само през устата, 2х2.
Също каза да направя отново ЧХГ, но следобеда вече нямаше отворени лаборатории и вероятно чак в понеделник ще пусна. С вчерашното изследване видях и ТСХ, което е 0.21, а като забременях беше 3.51. Даже малко съм предобрила резултата. Разбрахме се и с ендокриниложката скоро да се видим.  Ще приложа снимки от вторник и от днес за да видите разликата. Ще съм ви благодарна, ако споделите мнение.

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт