Декемврийски бебета 2023г

• 39 794
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Ние с теб сме почти еднакви . Моята последна менструация също беше на 07.03., цикъла ми е на 33-34 дни, на 17.04 бях на преглед, но защото получих болки и тогава бях в 5 г.с. и 2дни. На 28.04 съм на преглед, но и аз като теб съм кълбо от нерви, защото и при мен симптомите намаляха от седмица някъде, гърдите ми ту ме болят, ту не. Вчера ми се гадеше доста и се зарадвах, но днес не беше така. Надявам се просто всичко да бъде наред.
П.С. бях писала преди няколко дни в темата, но не мога нещо да си вляза в профила и си направих нов.

Здравейте на всички. Не знам дали не е прекалено рано да се в пиша и аз, тъй като съм видяла само плоден сак от 10 мм на ехограф. На 28.04 имам записан час вече за евентуално ембрионче с пулс. Първа бременност ми е на 28 години съм. На 07.03. 23 ми беше последната менструация като моя цикъл е 30+1,2 дни. Съответно овулацията ми е по-късна. На 18.94 когато отидох на 1ви преглед се видя на ехограф само плоден сак 1 см. Пия актив мама и неофолик. Интересното при мен е, че преди да дата за съответната менструация имах много изявени симптоми - често ориниране, апетит, болки в корема и кръста и най-вече гърдите, бяха като камък. От 1 седмица нямам никакви симптоми. Гърдите вече не ме болят толкова , нито ми се гади, нито апетит имам, нито запек. Единствено ми останаха леки болки в корема и от време на време сутрин ми се гади за много малко. Гледам да не се отчайвам и да се пренавивам сама, по-скоро съм се пуснала по течението и каквото стане. За мен е важно, че след 1 година опити успях да видя 2 черти.  Само аз ли нямам почти никакви симптоми и според вас дали е съвсем нормално? 🙂
Да вметна само, че следя от ден 1 тази група! Днес просто реших да се престраша да напиша и за мен пък после каквото такова! 🙂

# 496
  • Бургас
Момичета, тези които нямате симптоми, радвайте се, не се тревожете! Симптомите хич не са задължителни.
С първата си бременност почти не ми се е гадило, имах леко напрежение в гърдите само в началото.
А сега от рано ме почнаха страхотни болезнени и чувствителни зърна, болезнени гърди, гадене следобед и вечер особено като си легна и трябва да спя… абсурд

# 497
  • София
Като част от почти безсимптомните момичета, мога да кажа, че и аз преди забременяването имах нисък прогестерон и къса лутеална фаза. Но са ми изписали от самото начало утрогестан 2х2 сутрин и вечер и въпреки това не ми се гади и не ме болят гърдите. Единствено се уморявам бързо и често в края на след обеда съм гроги ако не направя поне час сиеста.
Само аз ли нямам почти никакви симптоми и според вас дали е съвсем нормално? 🙂

Кристина, добре дошла! Аз също съм с дата около твоята - 11.03. ми беше последната менструация на цикъл около 26 - 30 дена. И аз съм с доста малко симптоми - болки в корема, уморена съм, гади ми се от време на време, особено като съм гладна, хапването на нещо дребно ми помага. Имам лек дискомфорт в гърдите, но в нинакъв случай не е болка. Имам нисък прогестерон, за който приемам лекарства, та съм чувала, че той е отговорен за повечето симптоми, та при мен за това са по-малко, може и при теб да е така. Недей да се притесняваш излишно, тъй като стресът сам по себе си е противопоказен при бременност. Стискам ти палци на 28-ми да чуеш силен пулс! Heartbeat

# 498
Аз също много се уморявам едва се прибирам от работа вечер. Даже вчера задрямах без да искам да стола. Иначе и аз приемам утрогестан 2 по 2 и нош па 3х2. С предишната ми бременност също нямах симптоми, но с нея си спестих това чакане за преглед и притеснението дали ще се развие ембрион или не, защото когато отидох на преглед се оказах в 8 седмица. Някоя от вас има ли обилно течение? Аз имам доста засилено бяло на цвят течение. Първо си помислих, че е от утрогестана тъй като го слагам вагинално, но то такова количество през целия ден няма как да е от 2 таблетки.
Като част от почти безсимптомните момичета, мога да кажа, че и аз преди забременяването имах нисък прогестерон и къса лутеална фаза. Но са ми изписали от самото начало утрогестан 2х2 сутрин и вечер и въпреки това не ми се гади и не ме болят гърдите. Единствено се уморявам бързо и често в края на след обеда съм гроги ако не направя поне час сиеста.
Само аз ли нямам почти никакви симптоми и според вас дали е съвсем нормално? 🙂

Кристина, добре дошла! Аз също съм с дата около твоята - 11.03. ми беше последната менструация на цикъл около 26 - 30 дена. И аз съм с доста малко симптоми - болки в корема, уморена съм, гади ми се от време на време, особено като съм гладна, хапването на нещо дребно ми помага. Имам лек дискомфорт в гърдите, но в нинакъв случай не е болка. Имам нисък прогестерон, за който приемам лекарства, та съм чувала, че той е отговорен за повечето симптоми, та при мен за това са по-малко, може и при теб да е така. Недей да се притесняваш излишно, тъй като стресът сам по себе си е противопоказен при бременност. Стискам ти палци на 28-ми да чуеш силен пулс! Heartbeat

# 499
Аз също съм на утрогестан, но 3х2. В началото когато го слагах вагинално и аз от него получавах бяло лепкаво течение, но открих, че по-скоро зацапването с кръв почва точно след като го сложа и АГ-то ми препоръча да го пия. Не се усвоява толкова добре, но пък съм в по-голяма доза, така че се надявам нещата да се наредят. Аз съм уморена често, но досега само веднъж заспах следобед.

# 500
  • София
Аз нямам течение от утрогестана, само малко количество, което е в излишък излиза като лепкаво бяло, за което нося ежедневни превръзки. Дали са ми и алтернатива дуфастон, ако пропусна да сложа или бързам сутрин. Но шпа пия от време на време, но рядко. Вчера, когато ме свиха червата, пих. Но не всеки ден.

# 501
Здравейте, момичета, и аз ви следя от създаването на темата, но досега ми беше притеснено да се включа. Innocent
Споделям за първа бременност, на 31 години съм, от Варна. В общи линии - първият опит беше успешен (на този етап), за което много се радваме. Датата на последната ми менструация е 26.02, но цикълът ми е малко по-кратък 24-25 дни, та съм може би на границата между ноември и декември за термин. Официално се води датата на термин, че е 03.12 (при 28-дневен цикъл). В момента съм точно 8 г.с.+0.
Имах си притесненията, защото преди години ми се установи високо TSH - нива около и над 6, а хормоналните лекарства (еутирокс) не ми понасяха. Появяваше се адски силно главоболие след пиенето дори и на половин хапче от 25 мкг. Всички останали хормони на щитовидната жлеза, както и антителата, които показват наличието на хашимото ми бяха и все още са в норма. Понеже нямах изразени симптоми от това, че имах по-висок TSH, след консултация с няколко ендокринолози реших да си живея живота нормално без хормонални медикаменти, които се пият доживот.
Знаейки, че TSH влияе на бременността, когато видях положителния тест за бременност, бях както въодушевена, понеже си мислех, че ще са необходими поне месеци опити, така и притеснена. Пуснах си отново изследване за TSH, FT4, FT3, anti-TPO и anti-TG и резултатът беше сходен на този отпреди няколко години, но TSH беше близо 8 (знам, че това звучи страшно при беменност).Това ми предизвика немалък стрес, докато не отидох отново при ендокринолог. Каза ми се, че няма място за притеснение, щом FT4 е в норма, защото той е основният щитовиден хормон, а TSH е този, който контролира FT4 (по презумпция - колкото по-висок е TSH, толкова по-нисък е FT4), при мен обаче, въпреки че TSH е над норма, FT4 успява да се нормализира и е с оптимални стойности. Също така се добави, че е излишно започването на еутирокс/л-тироксин в моя случай и дори би навредило повече, отколкото да помогне.
Силно се надявам всичко да е наред.
Бях вече на 2 гинекологични прегледа, чухме и сърчице на 12.04 и тогава ембирончето беше 1.03 см. На 25.04 съм на следващ преглед. На първите прегледи бях при гинеколог, който имаше на разположение свободни часове, но сега вторник съм при друг, а след още 2 седмици - при трети - вече в АГ Варна, с идеята да започна да се следя при лекар, който и да извърши самото раждане, когато му дойде времето. Малко хаотично, но все още проучвам вариантите малко на сляпо.
От положителния тест насам пия биозин мама за подсилване на имунитета (цяла зима бях болнава) и pregnacare original. От около 3 седмици вечер преди лягане слагам утрогестан 300 мг. Но-шпа не съм пила досега.
Откъм симптоми съм доста стандартна - гади ми се почти всеки ден до към обяд най-вече, когато съм с празен стомах - някои дни повече, други по-малко, идеята за доста храни вече ми е непоносима, защото ми се повръща от тях и за жалост единственото, което ме блазни са тестени продукти и кисело мляко, коремът ми е доста подут, нямам сили и сутрин ставането е трудно, както и вършенето на каквото и да е, гърдите ми са вече по-големи и са доста чувствителни и болезнени, предишните седмици ме болеше корема долу, за което лекарят твърдеше, че е нормално заради нарастващата матка, сега това поотмина. И аз имам бяло течение (като крем), но си мисля, че изтича от утрогестана, защото започна да се появява точно когато започнах да поставям вагинално лекарството. Не е особено малко и си поизтича до към следобед. Може и да греша и да не е от него.
Откакто знам за бременността отново започнах да нося маска в магазините и като цяло бягам далече от кашлящи хора (малко съм параноясала).
За щастие работя от вкъщи, та успявам малко по-спокойно да преминавам през различните симптоми.
Продължавам да ви следя и стискам палци при всички всичко да е наред! Blue Heart

# 502
Благодаря на всички за стимула . Определено е по-добре когато споделяш с някого дори и виртуално. Виждам, че повечето от вас използват този утрогестан, а аз дори не съм чувала за него и не знам за какво се използва. Правих си пълни изследвания в началото на февруари и всичко излезна в норма. Аз и като цяло гледам да не се вглъбявам в разни симптоми. Избягвам да се параноясвам като,, офф това го имах, сега го нямам.. Гади ли ми се сега или не.. Защо сега ме боли коремът.. " бях изпаднала в депресия преди няколко дни и цял ден рев, защото от всички симптоми в началото не знам дали и 1 остана. Притеснението дали ще чуя пулс т.н и то надделя.. Та на другия ден просто си казах каквото има да става ще стане. Не можем да избягаме от съдбата си и това е. Няма смисъл да се тормозя и така общо взето с моите размисли и страсти. 😁 Благодаря още веднъж за куража, дано всички стигнем до финал успешно! 🙂

# 503
  • София
Добре дошла на Tedizza между нас Simple Smile
Kristina, утрогестан а е прогестерон под формата на влагалищни глобули. Дава се при жени, които имат по принцип по-нисък прогестерон за предотвратяване на спонтанен аборт в първия триместър на бременността. Прогестеронът е "пазителят на бременността" След 12-та г. седмица, тази роля поема плацентата и вече няма нужда от допълнителен прием.

# 504
Здравей и добре дошла tedizza! 🤗
Спокойна и успешна бременност!🌸

# 505
https://youtu.be/nX_jo5bKBDY

Момичета , споделям тук един метод уж за предсказване на пола на бебето. И преди съм го чувала ,но не го бях правила . Метода е на база смяна на кръвта на мъжът и жената. С първата ми бременност забременях 2019 година , а 2017 последно и двамата сме сменили кръвта и не се разбира съответно , но пък жената казва да се имат предвид загуба на кръв под какъвто и да повод , а аз 2016 година имах тежка операция и изгубих доста кръв. Иначе пробвах с родителите ми и при тях съвпада , майка ми последно си е сменила кръвта и съответно се раждам аз- момиче.

# 506
  • Бургас
https://youtu.be/nX_jo5bKBDY

Момичета , споделям тук един метод уж за предсказване на пола на бебето. И преди съм го чувала ,но не го бях правила . Метода е на база смяна на кръвта на мъжът и жената. С първата ми бременност забременях 2019 година , а 2017 последно и двамата сме сменили кръвта и не се разбира съответно , но пък жената казва да се имат предвид загуба на кръв под какъвто и да повод , а аз 2016 година имах тежка операция и изгубих доста кръв. Иначе пробвах с родителите ми и при тях съвпада , майка ми последно си е сменила кръвта и съответно се раждам аз- момиче.

Интересно е това, сега направих 5 опита, 3 излизат верни, 1 грешен и 1 с еднакви години и не се разбира.

Иначе според него сега трябва да е момче, да видим Simple Smile

# 507
Здравейте, някоя в 7г.с. да са спрели да я болят гърдите? Много съм притеснена. Гадане и повръщане нямам имам само непоносимост към някои храни.

# 508
Здравейте, някоя в 7г.с. да са спрели да я болят гърдите? Много съм притеснена. Гадане и повръщане нямам имам само непоносимост към някои храни.

Мен ме боляха малко съвсем в началото , още преди закъснение дори, после спряха. Не е задължително да имаш симптоми,че и такива гадни 😀 радвай се според мен , не нямаш неразположения.

# 509
  • София
Мен изобщо не са ме боляли. Малко по-надути изглеждат и може би една идея по-твърди.
quote author=Maniesh1 link=topic=1538930.msg46328114#msg46328114 date=1682255851]
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт