За шума в жилищните сгради

• 11 965
  • 188
  •   1
Отговори
# 135
Любопитно ми е. Някой, който си е направил вътрешна шумоизолация на целия апартамент (тя е доста скъпа всъщност). Има ли ефект? например срещу специфичния начин на ходене с набиване на петите?

# 136
  • Somewhere far away
Едни съседи са си направили само на тавана такава шумоизолация. ами няма особен ефект, пак си ги чувам като викат и то през два етажа.

# 137
  • Sofia
Шумоизолацията се прави трудно и задължително на всички стени (+ таван и под) и на всички повърхности. Нещо повече дори дограмата се монтира и обръща по определен начин за масимален ефект.

И дори тогава - ефекта е много по-голям за комшиите (да не ви чуват вас) отколкото вие да не ги чувате.

Все пак, ако правилно се изпълни ще има и приличен ефект и за вас, но от цените които съм гледал, за да стане такъв ефекта - по-добре си продайте жилището и си купете къща.

# 138
  • София /Абсурдистан
Любопитно ми е. Някой, който си е направил вътрешна шумоизолация на целия апартамент (тя е доста скъпа всъщност). Има ли ефект? например срещу специфичния начин на ходене с набиване на петите?
Ние направихме, но не най-скъпият вариант. Помага доста. Но ударен шум се чува, както и надута до дупка уредба. Чува се и една виеща прахосмукачка, но тя издава шум все едно е бормашина. Набиването на пети се чува глухо и не дразни чак така, както преди без изолацията. Не се чуват гласовете на съседите, шум от телевизор и всякакви други битови шумове. Има и допълнителен ефект на добра вътрешна топлоизолация.
Най- добрата и скъпа звукоизолация е тази за звукозаписни студиа, може да се направи и в жилище, но цената и е резачка.

# 139
Каквото и да си говорим хората принципно са много несъобразителни.Като паркират заемат по 2 паркоместа-мързи ги да се наместят,като ходят по улиците и разговарят считат,че трябва така да крещят,че да ги чуват всички,по същия начин и в жилищните сгради.В моя апартамент например съседите отгоре са ужасни.Единият от тях се къпе всяка вечер след 23.30 задължително,при което имам чувството ,че ще пропадне от банята в леглото ми.Егати къпането.Другият се къпе в 5.30 сутринта.Отделно синът им свири на кларинет и като почне вечер да се упражнява ,кара от 18.00 до 21.00.Толкова силно се чува,че ние вкъщи се надвикваме.Понеже живеем един над друг от 15.00 години,една вечер се качвах да им направя забележка,защото пищяха и блъскаха,все едно ги коли някой,оттогава не си говорим.Не мога да ги дишам,защото бива бива,ама не се трае.Не сме длъжни да слушаме музикални изпълнения всеки ден сутрин и вечер и то така,че да се надвикваме.

# 140
Значи, от 18 до 21, ако се упражнява, не можеш да имаш претенции. Може любезно да ги помолиш и на добра воля да направят компромис. Иначе, ако спазват разрешеното време, може да си свирят, да пеят, да викат, каквото решат. Не казвам, че е правилно, а, че не нарушава наредбата.
Иначе да, не е приятно, но пък не може да казваш на хората кога да се къпят. Защо се чува толкова силно при теб от чуждата баня? При нас трябва аз да съм в банята и съседите да говорят силно в тяхната, за да се чува.

Хубаво е да имаме спокойствие, но в крайна сметка всички произвеждаме шумове от нормална дейност. Все пак не се прибираме и директно да си лягаме, сакън за не тормозим съседите с нещо.

# 141
Къпането е много шумно ако горният съсед си е сложил от онези пластмасовите душкорита - те са кухи отдолу и става нещо като барабан, а капките са палките Simple Smile

# 142
Потвърждавам, съседите отгоре са с такава душ кабина. Добре, че се къпят само в неделя Satisfied

# 143
Възможно е, ние нямаме, затова сигурно не ми се струва толкова шумно. На плочки сме, жалко само, че не се чистят сами.... Grin

# 144
Soul Free така говорите,защото този с кларинета не живее над вас,я да ви го пратя за една седмица😄

# 145
Здравейте,

Някой знае ли дали "пред блока" или "около входа" също подлежи на същите правила? При нас, всъщност в съседния блок, който гледа към нашата спалня, всеки ден, от около 2 следобед до към 5-6 вечер се събират някакви младежи и се почва или турбо рап, или много мазна чалга. Много, много силно се чува, "музиката", също и как си викат нещо там. Не съм им правила забележки, защото и аз съм била тийн, но то е абсолютно всеки ден и винаги следобед, във времето за почивка. И мазна чалга. Това има ли го и по други блокове, да се слуша силно музика пред блока в такива часове?? Не е нормално, нали?

# 146
misssixty223,аз не казвам, че е правилно, както подчертах. Но не нарушава наредбата. В крайна сметка, като засвири на кларинета, може да пуснете силно друга музика. Или пък да почнете да къртите нещо.

Glycolysis, щом е във времето за почивка, може да сигнализирате. В другото време няма как да им забраните.

# 147
Няма как да им забраня ,но малко да се съобразяват,а и вечер в 8 часа,след като са ми минали 20 човека през ръцете и съм скапана ми е само до силна музика да пускам.Главата ми е станала на тъпан през деня и поне вкъщи имам нужда от тишина,но не я получавам.Е дразнещо е.

# 148
Никой не отрича, че е дразнещо, но няма как да искаш тишина в 20 ч., след като хората си имат различни дейности. При нас имаше през етаж един младеж, който играеше някаква игра през интернет 24/7 и на отворен прозорец говореше високо, май само нощем спираше за малко, но това е положението. Някъде работят телевизори, другаде се чува музика, бебета, деца, кучета.....животът не спира, понеже някой е изморен.
Ако на детето тогава му е времето за репетиция, няма какво да се направи.

На моя позната бяха викали полиция, че бебето ѝ плаче. После глобили този, който е подал сигнала, защото не казал, че става въпрос за бебе, а за нарушаване на реда. Полицаите дошли и моята позната им връчила детето в ръцете и казала - ако можете, успокойте го. Да не мислите, че не искам да спре...?
После се преместиха в къща, ама още си го спомня това.

# 149
  • София /Абсурдистан
Като на детето му времето за репетиция, родителите да му наемат репетиционна зала. Ако нямат пари за зала, ще има друго по-тихо занимание, няма да тормози всички. В блок жилищата са за живеене, а не за репетиции. Ако моето хоби е дърворезба и го упражнявам в разрешеното време, побърквайки цял вход, дали някой ще ме остави ей така да си чукам по дървото всеки ден, та било то и в разрешеното време.

Общи условия

Активация на акаунт