За шума в жилищните сгради

• 11 931
  • 188
  •   1
Отговори
# 30
Разбирам, че има хора, които ги дразни всичко, намират си проблеми, и очакват околните вечно да се съобразяват с тях.
По-голям успех ще имаш с купуването на къща, или преместването в жилищен блок, който не е от картон, отколкото с очакването, че някой ще мълчи в твоя чест след 22ч.

# 31
Wink Мисля, че е малко невероятно някой наистина да мисли, че наредбата забранява обедното и съботно-неделно пускане на пералня и ходене по пода без съгласието на съседите.

# 32
Пускам пералня и сушилня общо взето по всяко време на деня, а съдомиялната обикновено я пускам преди да си легнем, за да работи през нощта. Живеем над закрито помещение, в което никой не живее. Ако имахме съседи отдолу, бих се съобразявала, но всъщност само сушилнята шуми, другите уреди са тихи. Съседите до нас (и от двете ни страни) не са се оплаквали, но трудно нещо да чуват, защото спалните им са далеч. Добре се разбираме с хората и сме отворени за забележки. За момента такива няма.
Имаме бебе на 5 месеца. Съвсем в началото доста плачеше, но от известно време само се смее гръмогласно. Съседът над нас предполагм чува детето ни, но никога за нищо не ни е търсил.
Това, че някои хора са достатъчно възпитани и търпеливи, за да не Ви направят забележка, не означава, че тези шумове не им пречат.. И аз съм от тези хора, но вече не издържам заради съседите над нас.
Редно е всеки, който живее в блок, да се съобразява, че под него и около него живеят и други хора и часовете, в които трябва да се пази тишина, трябва да се спазват, а не да чакаме някой да се оплаче или да вдигне скандал и тогава да се усетим (някои хора и тогава не се усещат де)..
Аз никога не пускам никакви уреди след 22:00 часа или рано сутринта. Живея в нова кооперация, в която се чува абсолютно всичко.. Съседите над нас като си пуснат пералнята, се чува доста, пък не знам нова ли  е, стара ли е и каква точно е. За мен обаче това е най-малкият проблем. Ходят като слонове и да, това се чува ужасно силно у нас - направо се чува всяка стъпка, а да не говоря за непрекъснатото тичане и блъскане по пода от децата им до 11-12 вечерта. Аз стъпвам толкова леко и нося чехли, с които не се чува като ходя, защото знам колко е неприятно да си на долния етаж.
Обаче така като гледам аз май съм някакво изключение. Всеки гледа себе си и никой не се съобразява с никого.

# 33
Разбирам, че има хора, които ги дразни всичко, намират си проблеми, и очакват околните вечно да се съобразяват с тях.
По-голем успех ще имаш с купуването на къща, или преместването в жилищен блок, който не е от картон, отколкото с очакването, че някой ще мълчи в твоя чест след 22ч.

Хаха, дали не се открихте в описанието ми, та така някак силно агресивно започнахте да се държите? Дерзайте. Но това не промяна фактите от колко до колко часа трябва да се пази тишина. Вие ако отказвате да се съобразявате с околните и да не спазвате нормативните уредби, значи сте за санкциониране.

А който го дразни всичко е някакъв друг казус, който няма връзка с коментирания и не разбирам защо го вклюючихте. Но обикновено така става, човек като няма аргументи и започва да генерализира. 

Wink Мисля, че е малко невероятно някой наистина да мисли, че наредбата забранява обедното и съботно-неделно пускане на пералня и ходене по пода без съгласието на съседите.

Ако не вдига шум, ако не пречи на почивката в съответните часови интервали на околните, може всичко.

Всъщност тази тема опира до култура, до манталитет, до възпитание, да усет, до мяра...

# 34
Хубаво или не, в кооперации/блокове живеем много хора, всеки със свой си живот, с инидивидуален дневен и нощен ритъм, със задачи по различно време и т.н. Затова е редно да се съобразяваме, да не се държим така, сякаш само ние живеем там, сякаш нашите деца са центъра на Вселената, сякаш нашите нужди, навици и отработено ежедневие трябва да ги търпят всички по всяко време...  Да, няма как всички шумове да изчезнат, но затова има определени часови пояси, в които трябва да се минимизират въпросните дразнители. А не както в моя случай да бучи по час и половина всеки ден пералнята им в 11-12-1 през нощта! Пъл ако на някого му идва в повече и няма изградени навици да живее сред хора, е свободен да се изнесе в къша,  където вече живеещ сам може да си тропа, скача, да пуска каквито машини иска да му гърмят денонощно и каквото друго се сети.  Simple Smile
Напълно съм съгласна с Вас. И аз мисля по същия начин.

# 35
Недоволните от съседите си - какво точно правите между 14 и 16 ч. в делнични дни и 48 часа през уикенда? Лягате мълчаливо и не стъпвате по пода, за да не строшите хатъра на по-нервните си съседи? Забранявате на децата да ползват тоалетна, за да не се чуе през тънките стени?

Бяга ви за какво точно е тази наредба.

# 36
Чудя се какъв манталитет е нужен, за да пишеш по фейсбук групи заради 5 годишно дете...

# 37
Напоследък не спя много и обикновено около 5,30 сутринта ставам. Свикнала съм да се къпя сутрин. Сега започнах да се чудя дали пък на някой не му пречи плющенето на водата в моята баня...

Пречи, разбира се. Май съм разказвал тук - имах преди 5-6 години един интересен съсед, забраняваше ми да се къпя след 22ч, защото той искал да спи и му пречило.

Пречеше му и че съм говорил по телефона в 1 през нощта - било време за сън, не да се водят разговори (на нормален тон).

Най-любимото ми беше като ми нареди да държа котарака далеч от тоалетната, защото се качвал на казанчето докато съм на работа и пускал водата, а това не е приемливо, и то през деня - да му пречи на нищоправенето.

# 38
Недоволните от съседите си - какво точно правите между 14 и 16 ч. в делнични дни и 48 часа през уикенда? Лягате мълчаливо и не стъпвате по пода, за да не строшите хатъра на по-нервните си съседи? Забранявате на децата да ползват тоалетна, за да не се чуе през тънките стени?

Бяга ви за какво точно е тази наредба.

Почти всичко, което правим и през другото време, но с усет например колко силно говорим, дали набиваме пети по пода и т.н. Не е трудно, изисква елементаро усилие.
А ходенето до тоалетна отнема минутка, то да беше проблема . Simple Smile)

Чудя се какъв манталитет е нужен, за да пишеш по фейсбук групи заради 5 годишно дете...

Не заради 5-годишното дете, а заради баща му. Следващият път опитайте четене с разбиране.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 13:37 от KRUPA

# 39
Изгубили сте мярката много отдавна. Обикновено заради едни такива с разклатени нерви страдат всички останали.

# 40
KRUPA - Каква Ани , какви 5 лв не знам , но старите ти теми си излизат и само се оплакваш от шум заради съседите .
Една къща в гората и си готова . Лошото  е , че там може да има шум от птици или насекоми ...какво ще ги правим .

# 41
Горките Ани и Иван, сега ще го отнасят още повече. Joy
Не съм Ани, както написа Dr Cocktail, просто погледнах старите ти постове. Явно не обичаш признаци на живот около теб, това е очевидно.

# 42
Напротив, обожавам живота и с пълни шепи черпя от него. Но не забравям, че живея сред хора и трябва да се съобразявам с тях - нещо, което явно няколкото човека, които подскачат като ужилени тук, нямат навика да го правят и се чувстват лично засегнати от коментирания казус, защото явно са същите като въпросните и без никаква свян по всяко време тормозят околните. Както казах всичко е до усет, до възпитание, до мяра.

Но нека останалите във форума разберат с какво качество хора общуват тук и да си имат едно на ум. 

И тъй като темата откровено изпростя, намерих каквото ми трябваше и спирам до тук.

# 43
Не пускам пералня и сушилня след 22 часа. Уважавам себе си и съседите си.

# 44
  • София
KRUPA, няма причина да се обясняваш. Просто се обърни към домоуправителя, ако той не съдейства, след това може би е добре да го направиш с имейл, за да се види точно какво и кога си писала, след това провери какъв е редът нататъка (ако се наложи). Съветът ми е да избягваш саморазправата.

Общи условия

Активация на акаунт