Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 427
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за отговорите момичета, аз се притеснявам по-скоро този дискомфорт да не се окаже някаква пречка за евентуалния трансфер, защото на много места четох и го споменават като възможна нежелана реакция, но доста, доста рядко срещана. А и преди процедура имах пуснати всякакви изследвания, като единственото притеснително, стандартно за мен си излезе Кандида, но никога не съм имала такъв сърбеж от нея и обикновено нея не я взимат като сериозен проблем при инвитро. Та си мисля, че в случая е по-скоро утрогестана, може пък той да си взаимодейства нещо знам ли. Просто се надявам да не е нещо сериозно и да се отложи трансфера.

# 436
Благодаря за отговорите момичета, аз се притеснявам по-скоро този дискомфорт да не се окаже някаква пречка за евентуалния трансфер, защото на много места четох и го споменават като възможна нежелана реакция, но доста, доста рядко срещана. А и преди процедура имах пуснати всякакви изследвания, като единственото притеснително, стандартно за мен си излезе Кандида, но никога не съм имала такъв сърбеж от нея и обикновено нея не я взимат като сериозен проблем при инвитро. Та си мисля, че в случая е по-скоро утрогестана, може пък той да си взаимодейства нещо знам ли. Просто се надявам да не е нещо сериозно и да се отложи трансфера.

Попитай го да ти го смени с циклогест.

# 437
Циклогестът може и ректално.

# 438
Здравейте, момичета. Искам да ви попитам имали ли сте проблем с поставянето на утрогестан след пункция? Защото след като започнах да го поставям вагинално, започна един лек сърбеж, който на моменти се усилва, и започвам да се чудя какво се случва, дали е алергична реакция. Свързах се вече в лекаря си, но искам и вашето мнение по въпроса. Досега не бях чувала някой да се оплаква от утрогестана, но определено няма нищо друго, което да е причина за тази реакция, при положение, че не съм правила абсолютно нищо което да доведе до това.
Моя приятелка разви гъбична инфекция от Утрогестан, но мисля, че беше след трансфера.
Дано при вас не е такъв случая.

# 439
Момичета, споделете моля Ви някой трик за лесно смесване на менопур сухата и мократа съставка ... Аз че съм с двете леви, съм, но снощи така се изнервих,
Трябваше да смеся 4 и на третата от налягането в сухата съставка така пръсна, чак се чудя дали няма да има отражение ... В смисъл - някаква мъничка част от активната съставка се загуби :/

# 440
Момичета, споделете моля Ви някой трик за лесно смесване на менопур сухата и мократа съставка ... Аз че съм с двете леви, съм, но снощи така се изнервих,
Трябваше да смеся 4 и на третата от налягането в сухата съставка така пръсна, чак се чудя дали няма да има отражение ... В смисъл - някаква мъничка част от активната съставка се загуби :/

И на мен ще ми е полезно, довечера ще слагам за първи път Thinking

# 441
Менопур не знам как точно се слага, но ми се е налагало да смесвам мериоферт - 3 прахчета с един разтвор. Правех следното: със спринцовката и иглата първо изтеглям течността, после я слагам в прахчето, разтръсквам без да вадя спринцовката, след като се разтвори изтеглям със спринцовката (без да пускам буталото) и отново забождам второто шишенце, натискам буталото и вкарвам течността. Разтръсквам и след като се разтвори пак изтеглям течността (без да пускам буталото) и т.н. Но моят съвет по-скоро е да отворите youtube и да напишете instructions for injecting Menopur, how to inject Menopur или нещо друго на български. Винаги има видеа, където най-професионално е показано как се прави безопасно и лесно. Аз за всичките си лекарства съм гледала видеата, защото в лабораторията я запомня какво ми говорят, я не, а и имах случаи където ми бяха направили грешно едната инжекция.
 Например: https://www.youtube.com/watch?v=HtHsWHlTkEs  - тук просто упражнението трябва да го направите няколко пъти ако е повече от едно прахче.

Иначе е нормално леко да пръсне, когато вадите спринцовката от шишенцето с течността, заради налягането, но трябва да държите здраво буталото, за да не се изпръска и течността от спринцовката.

# 442
Менопур не знам как точно се слага, но ми се е налагало да смесвам мериоферт - 3 прахчета с един разтвор. Правех следното: със спринцовката и иглата първо изтеглям течността, после я слагам в прахчето, разтръсквам без да вадя спринцовката, след като се разтвори изтеглям със спринцовката (без да пускам буталото) и отново забождам второто шишенце, натискам буталото и вкарвам течността. Разтръсквам и след като се разтвори пак изтеглям течността (без да пускам буталото) и т.н. Но моят съвет по-скоро е да отворите youtube и да напишете instructions for injecting Menopur, how to inject Menopur или нещо друго на български. Винаги има видеа, където най-професионално е показано как се прави безопасно и лесно. Аз за всичките си лекарства съм гледала видеата, защото в лабораторията я запомня какво ми говорят, я не, а и имах случаи където ми бяха направили грешно едната инжекция.
 Например: https://www.youtube.com/watch?v=HtHsWHlTkEs  - тук просто упражнението трябва да го направите няколко пъти ако е повече от едно прахче.

Иначе е нормално леко да пръсне, когато вадите спринцовката от шишенцето с течността, заради налягането, но трябва да държите здраво буталото, за да не се изпръска и течността от спринцовката.

Поправка, точно Мериоферт ще слагам и аз но 4 прахчета към 1 разтвор.
Благодаря за информацията Blush

# 443
За мериоферт, ето това видео е много полезно и е точно показано как се прави с няколко прахчета: https://www.youtube.com/watch?v=alUhlNdGhwM. Успех момичета, няма да се притеснявате.

# 444
Аз да питам, като сме захванали темата с инжекциите, че ми казаха, че не трябвало да изкарвам въздуха на Клексана преди поставяне, а то има МНОГО, както и този на Прегнила? Вие знаете ли нещо по въпроса?

# 445
За клексана знам, че не трябва да се изкарва въздуха със сигурност, но за прегнила не мога да кажа. Ето това е взето от листовката на clexane на АЕ:
Do not press on the plunger before injecting yourself to get rid of air bubbles. This can lead to a loss of the medicine.
Отново може да видите видеа как се поставя и там да се ориентирате. Имам спомен, че балончето трябваше да сочи буталото нещо такова, но така или иначе при подкожни инжекции въздуха няма голямо значение. Има значение само при венозни.

# 446
  • София
аз за следващата процедура съм реила, че максимално ще се възползвам те да ми слагат инжекциите... то беше бъркане, гласене да се боцна предният път... аууу, а миУто горкото изпадаше в див ужасТ

# 447
 Например: https://www.youtube.com/watch?v=HtHsWHlTkEs  - тук просто упражнението трябва да го направите няколко пъти ако е повече от едно прахче.

Поправка, точно Мериоферт ще слагам и аз но 4 прахчета към 1 разтвор.
Благодаря за информацията Blush

Привет,
Аз вадя разтвора с голяма игла и  наред бода шишенцата с прахчето.
Слагам разтвора с голямата игла в шишенцето с прахчето,  хубаво разклащам да се разтвори, изтеглям с иглата и същото упражнение на следващото шишенце.
И на финала сменям иглата с малка и бода.
Свиква се след няколко опита. 😊

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 18:10 от T q

# 448
Благодаря момичета, аз за втори път се "мъча" с менопур-а, наистина това със здравото държане на буталото явно е "ключът на палатката" 🙈
Иначе и аз първо вземам разтвора от четирите стъклени ампулки и после едно по едно минавам през стъклените контейнерчета със сухата съставка,
За клексана и аз знам, че не се "пипа", т.е. поставя се както е,
В момента имам и Гонапептил - при него също има въздух у изрично ми казаха в клиниката да не го избутвам.

# 449
    Здравейте момичета , ще правим инвитро в Селена при доктор Ставрев на свободно . Някой може ли да ми каже дали е при него и какви инжекции за стимулация ви е изписал . Аз изпитвам ужас от игли и надали сама ще си ги поставя  . Като цена на инжекцийте може ли да ми кажете и какви използвате при него . Благодаря и хубава вечер желая 💗

Общи условия

Активация на акаунт