Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 400
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • София
https://www.bg-mamma.com/?topic=1475503.525  Ето я темата, която ти трябва!

# 481
Благодаря ❤️

# 482
Нека си направи на 2 места спермограма,няколко месеца след вируса.
Би трябвало за няколко месеца да се подобри от само аебе си спермограмата,щом досега е нямал проблеми.
Иначе се пият Селен от 100 мг.,Фолат 400,Витамин Ц минимум 500 ,Цинк,Л-Карнитин,Витамин Е.
Различните  добавки,помагат за различни неща: качество,подвижност,обем.
ММ има перфектна спермограма,ама ги пи ей така,от солидарност към мен,защото аз пия 1 шепа добавки.
Има ги в комбинация,но поотделно в по-добре,по-концентрирани са и излизат по-изгодно.

Момичета, имам нужда от помощ,
След изкарана вирусна инфекция СГ на ММ се влоши до такава степен, че от 4 Я нямаме нито една оплодена (ИКСИ) (имаме едно бебенце от инвитро и сега се борим за второ, това ни е трети опит и до сега резултатитена ММ винаги са били добре ,
Насочете ме къде да прочета съвети за добавки при него, има ли специализирана тема и как да я намеря,
Благодаря предварително 🙏🙏🙏

# 483
И аз мисля че трябва да се оправи от само себе си след около 3 месеца.
    Съжалявам за случилото се. Егати вирусната инфекция... Висока температура ли е вдигал?

# 484
Всъщност изкара ковид "на крак",
Беше на един тукашен рок фестивал и цяла седмица се чувства настинал и отпаднал, но тогава беше и гореща вълна тук и решихме че е слънчасал. За щастие рок фестивалът беше по - близо до нашето "село", си остана там да се наспи и изолира, защото имаме бебе, което се буди нощем.
Както и да е, направи все пак един тест и той се оказа положителен 🤷‍♂️
Невероятното за мен е че миналата година аз изкарах така ковид (на крак) и на следващия месец забременях 🤷‍♂️🙈
Ще му взема определено нещо за подсилване на организма, аз така или иначе също пия, ще си пием заедно ☺️
Просто годинките ни притискат и решихме да вмъкнем опит и в без друго ужасно краткото майчинство, че следващата ни възможност е чак догодина :/

Съжалявам за случилото се. Егати вирусната инфекция... Висока температура ли е вдигал?

# 485
Високата температура не се отразява добре на тестисите на мъжа,от там и на спермограмата. Това е и причината след вируси с висока температура,спермограмата понякога да се влоши,но за 2,3 месеца се оправя.
ММ изкара сравнително тежък Ковид с 2 ваксини и много висока температура близо 20 дни. Прави спермограма след 2 месеца,беше добре и в нормите,но преди Ковида беше още по-добра. След 5 месеца се наложи пак да прави заради документацията за ин витро,и тогава беше като преди Ковида. Тоест,вируса му беше оказал някакво влияние все пак.

Беше на един тукашен рок фестивал и цяла седмица се чувства настинал и отпаднал, но тогава беше и гореща вълна тук и решихме че е слънчасал. За щастие рок фестивалът беше по - близо до нашето "село", си остана там да се наспи и изолира, защото имаме бебе, което се буди нощем.
Невероятното за мен е че миналата година аз изкарах така ковид (на крак) и на следващия месец забременях 🤷‍♂️🙈
Ще му взема определено нещо за подсилване на организма, аз така или иначе също пия, ще си пием заедно ☺️
Просто годинките ни притискат и решихме да вмъкнем опит и в без друго ужасно краткото майчинство, че следващата ни възможност е чак догодина :/

# 486
ММ изкара ковид сега в началото на юни, буквално дни преди да започнем опита, и колкото и глупаво да звучи изобщо не ни мина през ума че може да има проблем🙈 Признавам си, в събота след пункцията когато сестрата дойде да ни даде информация за събрания материал и двамата се втрещихме... но това е положението.
Човек се учи докато е жив, а и покрай бързите фази на промяна на бебето мантра ми стана "и това ще мине".
Сега една хубава почивка лятото с фокус върху възстановяването и догодина пак 🤞🤞

И още веднъж благодаря на всички за споделената информация ❤️

Високата температура не се отразява добре на тестисите на мъжа,от там и на спермограмата. Това е и причината след вируси с висока температура,спермограмата понякога да се влоши,но за 2,3 месеца се оправя.
ММ изкара сравнително тежък Ковид с 2 ваксини и много висока температура близо 20 дни. Прави спермограма след 2 месеца,беше добре и в нормите,но преди Ковида беше още по-добра. След 5 месеца се наложи пак да прави заради документацията за ин витро,и тогава беше като преди Ковида. Тоест,вируса му беше оказал някакво влияние все пак.

# 487
Lucie, сега виждам че си питала за добавки. Моят мъж пи Ортомол фертил плюс за мъже. Беше ни изписано от лекар. Доста време го карах да го пие 😀, докато не мина и последното инвитро. Все пак са витамини и не му пречеха. Като както казват и по-горе момичетата за да има ефект трябва поне три месеца да минат. Както добавката да подейства, така и самия материал да си се обнови от самото боледуване.

# 488
Благодаря Funnче, сега със сигурност ще наблегнем на добавките и на почивка малко, защото майчинството ми свършва след две седмици и докато влезем в ритъма на офис/ясла едно друго времето ще литне.
Ще го погледна този препарат и ако хо намеря тук ще го поръчам 🙏🙏👍👍

Lucie, сега виждам че си питала за добавки. Моят мъж пи Ортомол фертил плюс за мъже. Беше ни изписано от лекар. Доста време го карах да го пие 😀, докато не мина и последното инвитро. Все пак са витамини и не му пречеха. Като както казват и по-горе момичетата за да има ефект трябва поне три месеца да минат. Както добавката да подейства, така и самия материал да си се обнови от самото боледуване.

# 489
Момичета, от блокиращата инжекция имахте ли странични ефекти , като подути глезени, сърцебиене ?

# 490
Здравейте, включвам се след известно време. Преди два дни имах ЗЕТ на две петдневни ембриони. Ембриолога каза, че са с отлично качество. Но това което ме притеснява е размера на лигавицата. 8,8 мм. S/M. Лекарката каза че е ок, стига да е над 6,00мм. Но... При предната успешна имплантация (за жалост нещата приключиха в 8.ма седмица) лигавицата беше 12,00мм.) има ли някои с успешен опит и лигавица с този размер -8...9 мм. или приблизително толкова? Благодаря предварително 🙏

# 491
8.8 е добре.
Има доста успешни бременности и на 7.
Аз имам проблем с лигавицата,и се моля да я докараме до 8-9.
Сложиха ми миналата година 5-дневен,отличен ембрион на 8.5 лигавица,и не се захвана.
Чудя се и аз сега,дали да не настоявам да ми сложат две 5-дневни ембриончета,ако лигавицата го позволява.

Здравейте, включвам се след известно време. Преди два дни имах ЗЕТ на две петдневни ембриони. Ембриолога каза, че са с отлично качество. Но това което ме притеснява е размера на лигавицата. 8,8 мм. S/M. Лекарката каза че е ок, стига да е над 6,00мм. Но... При предната успешна имплантация (за жалост нещата приключиха в 8.ма седмица) лигавицата беше 12,00мм.) има ли някои с успешен опит и лигавица с този размер -8...9 мм. или приблизително толкова? Благодаря предварително 🙏

# 492
Аз не помня да съм имала странични ефекти.

# 493

Имам 2 забременявания с лигавица под 8. Наистина трябва да е над 6 и когато стигнех 8 бях щастлива. Така че успех! 🍀

# 494
Здравейте момичета. Искам да попитам как става смяната със нова клиника след като сме подали документите от старата. Трябва ли да взема някакви документи от новата клиника, че ще ме поемат те или направо изпращам заповедтта към ЦАР със свободно написан текст, че искам да сменя клиниката.

Общи условия

Активация на акаунт