Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 422
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета , ще правим инвитро в Селена при доктор Ставрев на свободно . Някой може ли да ми каже дали е при него и какви инжекции за стимулация ви е изписал . Аз изпитвам ужас от игли и надали сама ще си ги поставя  . Като цена на инжекцийте може ли да ми кажете и какви използвате при него . Благодаря и хубава вечер желая 💗

по принцип всеки лекар използва протокол спрямо пациентът

# 451
Здравейте момичета , ще правим инвитро в Селена при доктор Ставрев на свободно . Някой може ли да ми каже дали е при него и какви инжекции за стимулация ви е изписал . Аз изпитвам ужас от игли и надали сама ще си ги поставя  . Като цена на инжекцийте може ли да ми кажете и какви използвате при него . Благодаря и хубава вечер желая 💗
Здравей! Аз имах две стимулации при д-р Ставрев. Инжекции имах Gonal f900 може би ще ти трябват около две писалки зависи от дозата която ще ти предпише доктора. Cetrotide е другата инжекция коята поставях първия път я поставих само един път два дни преди пункцията, втория път я започнах от 6-ти ден на цикъла и я поставях до 2 дни преди пункцията и другата инжекция която имах беше orgalutran 0.25 нея я поставих само на първата стимулация един път. Зависи от фоликулите как се развиват и спрямо тях доктора определя какви дози и какви инжекции да поставяш. Ovitrelle е последната инжекция която ще трябва да поставиш за стопиране на овулацията от 34 до 36 часа преди пункцията те ще ти дадат наставления в колко часа да я поставиш обикновенно вечер се пада. За поставянето на инжекциите иглите са много тънки и убождането не се усеща ако се престрашиш един път ще свикнеш да ги поставяш. Иначе за цена не мога да кажа, защото аз бях по фонда.

# 452
Много ти благодаря за първи път ще ми е и съм притеснена . Прекрасни сте всички тук , така хубаво обяснявате . Бъдете живи и здрави и много бебенца скоро да има в групата .

# 453
Всяка стимулация е различна - кратък или дълъг протокол, лекарствата при самофинансиране по някой път не се полагат по фонда... Всичко това ще ви бъде изяснено от вашия репродуктивен лекар 🤗 съмнявам се да има две еднакви стимулации на 100%
Ние също се финансирахме сами, но в Надежда и всички се чудеха каква са тези моите инжекции, по фонда били съвсем различни!
Така, че говорете с лекаря си и сестрите, всичко ще ви бъде показано и казано, а относно поставянето на инжекциите няма нищо страшно! Мен още в началото ме питаха дали искам инжекции или хапчета и тогава се доверих на репрото с боцканията и вече съм 12гс!
Успех ви пожелавам и да с е видим скоро в други теми 💐🤞🙏

# 454
Здравейте прекрасни,

Ще избухна с един въпрос ама срам не срам питам 😊
В Петък ми предстои трансфер…та въпросът ми е мога ли да ям Ананас днес?

# 455
  • София
Няма причина да не можеш.

# 456
Няма причина да не можеш.
Някъде бях чела ,че не било хубаво да се яде,но не съм сигурна в коя част от бременноста
Благодаря!

# 457
  • София
Дори се препоръчва да се яде за "по-лесна" имплантация, но няма доказателства, че има ефект.
Не го мислете, тепърва Ви предстои трансфер.

# 458
Момичета, какво мислите за трансфер на ембрион с оценка 2 от международната грейдинг система (на 5-ти ден)? Имате ли опит с такъв трансфер, чували ли сте за успех с такъв и изобщо има ли шансове?

# 459
Здравейте,

Да се запиша и аз. Ние сме с мф и сега този месец пия Primolut-Nor 5mg до 9ти юли и след това чакам да кажат с какво ще ме стимулират.
Успех на всички!

# 460
Здравей Тути Фрути! И аз съм като теб, но на Зафрила. Ти за задържан фоликул ли го пиеш? С тубарен сме ние.

# 461
Здравей Тути Фрути! И аз съм като теб, но на Зафрила. Ти за задържан фоликул ли го пиеш? С тубарен сме ние.
Здравей, Вели,

Нямам задържан фоликул, такава и е процедурата на докторката при която ходя.
Ще го пия до 9ти юли, ще пуснем пак хормони и след това стимулация.

# 462
И аз след това чак ще правя хормони. А при кой лекар си? Аз чакам и одобрение от фонда. Преди седмица някъде подадох документи.

# 463
Възможно ли е пункция на фоликули без блокираща инжекция?на спонтанен цикъл съм

# 464
Не съм чувала да е възможно, защото идеята на пункцията е да извадят максимално зряла яйцеклетка/яйцеклетки в най-правилния момент. И тъй като те няма как да знаят това кога ще е точно до час, се използват тези блокиращи лекарства, които таймират овулацията и предизвикват необходимия хормонален баланс за да доузрее яйцеклетката и да се извади в най-точния момент.

ПП. Всъщност зависи какво имате предвид под блокираща.

Общи условия

Активация на акаунт