Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 407
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Новата клиника ще ти обясни, издава ти наново молба и всички необходими документи. Тях изпращаш в ЦАР, по същия начин както и предишния път.

# 496
Здравейте, тепърва тръгваме и ние по този път. Тази седмица взехме одобрението от фонда и в четвъртък трябваше да започне стимулацията ми. За "късмет"обаче ММ разви инфекция на гърлото която налага антибиотик, та решихме да изчакаме до другия месец. Това което ме притеснява е, че моят цикъл този месец никакъв го няма 😳
С един ден закъснение се появи зацапване което приех за начало на цикъла, но после нищо. Това е много нетипично за мен,принципно съм с обилен цикъл. Очаквах го с голямо нетърпение понеже до последно мислехме, че опитите ще започнат сега. Възможно ли е да съм се пренавила и стреса да се отразява така?

# 497
Напълно възможно ,но е хубаво да се направи консултация с АГ специалист и можете един тест да си направите ,да не би чудото да се е случило.
Успех ❤️

# 498
Здравейте момичета. Искам да попитам как става смяната със нова клиника след като сме подали документите от старата. Трябва ли да взема някакви документи от новата клиника, че ще ме поемат те или направо изпращам заповедтта към ЦАР със свободно написан текст, че искам да сменя клиниката.

Новата клиника ви дава документ, че са съгласни да ви поемат като пациенти, него заедно с оригинала на заповедта от ЦАР и молба свободен текст, че искате да смените клиниката изпращате към фонда. На заседанието за месеца минавате първи одобрението.

# 499
Здравейте, искам да ви питам, дали може да се кандидатства по фонда за неизяснен стерилитет при морфология по Крюгер 12%.

# 500
Здравейте, искам да ви питам, дали може да се кандидатства по фонда за неизяснен стерилитет при морфология по Крюгер 12%.
За неизяснен трябват четири инсеминации

# 501

Да, но наред с документите за инсеминациите и цветната снимка не трябват ли и две спермограми. За това питам дали може с морфология 12%

# 502
Защо да не може - и с 30% може и 5% може и с 1 може, ама тогава може и с мъжки фактор да се кандидаства.

# 503

Да, но наред с документите за инсеминациите и цветната снимка не трябват ли и две спермограми. За това питам дали може с морфология 12%

Няма значение това. Вие кандидатствате с неизяснен стерилитет. Ако спермограмите бяха лоши тогава щяхте да сте с мъжки фактор

# 504
  • София
Само да кажа за инфо. Бяхме по фонд и ни останаха замразени ембриони. Не може да се кандидатства отново докато не се използват и те. Резултат са от финансиран опит.

Иначе исках да попитам какви биха могли да причините за липса на имплантация? Какви изследвания се правят?

# 505
Само да кажа за инфо. Бяхме по фонд и ни останаха замразени ембриони. Не може да се кандидатства отново докато не се използват и те. Резултат са от финансиран опит.

Иначе исках да попитам какви биха могли да причините за липса на имплантация? Какви изследвания се правят?

Не може да се кандидатства, но може да се преместят ембрионите в друга клиника и там да ги използвате Simple Smile На мен лично след първия неуспешен в Надежда ми правиха всичките видове биопсии- имунологична, микробиологична и имплантационен прозорец. Според мен за да няма имплантация или проблема и в матката или в ембрионите. Може да се направи хистероскопия също

# 506
Лично ние след 2ра неуспешна имплантация направихме имунологични изследвания и тези за антитела към партньора, всичко беше наред по думите на имунолозите, но док се усъмни във високите нива на не помня точно кое, което показваше висок имунен отговор на моя организъм, принципно съм с добър имунитет, рядко се разболявам и дори да се случи минава безпроблемно за ден два и аз имах тези подозрения, които споделих с док, на следващия ЗЕТ включихме по-рано Програф и Медрол и каза, че може би ще се наложи при положителен развой да ги пия по дълго! За сега имаме успех и все още си пия всичко от преди трансфера!

# 507
А знаете ли,дали ембриончетата могат да се транспортират в клиника в чужбина?
Ще питам след 2,3 седмици,но ми е интересно,ако някой знае,да сподели.

# 508
  • София
В деня на траснфера ми изписаха преднизолон, зарзио, аспирин, циклогест. Прогестероът ми е ясен, но само не разбирам защо все преднизолон, на базата на какви показания се изписва?
Преди години ми махнаха полип от кухината на матката и след това уж всичко е наред, но вече не съм сигурна кой какво е гледал. А ЦС показва и сраствания в матката или грешно съм разбрала?

# 509
Здравейте, момичета! Преживях биохимична бременност след ЗЕТ през месец май. От началото на последния ми цикъл минаха 49 дни. Около 30ти ден получих мнооого слабо зацапване, което продължи 5 дни. Ходих на преглед при репродуктивния ми лекар на 33 ден, каза че е било в следствие на нисък прогестерон и ми каза че е сигурен , че до 2 седмици ще започне цикъл, но така и не се случва това.
Притеснявам се че ми предстои стимулация по къс протокол, а лекаря ми излиза в отпуск от 1ви август. Искам много да я направим преди да излезе почивка , защото това губене на време ме побърква страшно много. Сега дилемата ми е дали да чакам чудо и да се моля до края на седмицата да започне цикъла ми или да му пиша и да ми изпише медикаменти за да го предизвикаме ( никога досега не съм приемала лекарства за предизвикване на цикъл и нямам идея колко време е нужно да се пият за да има ефект от тях ).

P.S. Имам ПМС от около седмица, но моменти силно изразени.

Общи условия

Активация на акаунт