Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 391
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
В деня на траснфера ми изписаха преднизолон, зарзио, аспирин, циклогест. Прогестероът ми е ясен, но само не разбирам защо все преднизолон, на базата на какви показания се изписва?
Преди години ми махнаха полип от кухината на матката и след това уж всичко е наред, но вече не съм сигурна кой какво е гледал. А ЦС показва и сраствания в матката или грешно съм разбрала?
Не знам на какви показания се изписва.На мен ми е бил назначаван след инсе за подтискане на имунната система

# 511
Преднизолона го изписват за да подтиснат евентуална имунна реакция срещу ембриона, тъй като половината му ДНК е наследено от бащата и съответно в редки случаи може да се разпознае от организма като чуждо тяло.

# 512
Момичета, спешно търся Зарзио. Някоя от вас ако има или знае къде мога да намеря

# 513
Момичета, спешно търся Зарзио. Някоя от вас ако има или знае къде мога да намеря

Зарзио в манипулационната на Надежда. Търсила съм по аптеките, но доколкото разбрах там не се продават отделни инжекции, а цяла кутия и то с предварителна заявка.

# 514

Зарзио в манипулационната на Надежда. Търсила съм по аптеките, но доколкото разбрах там не се продават отделни инжекции, а цяла кутия и то с предварителна заявка.

Благодаря Ви! Намериха от Софармаси. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 515
  • София
Здравейте, момичета! Какво мислите за ПРП на матка и влагалище? Правили ли са ви такова, съответно на каква цена и най-вече имало ли е положителен резултат при вас? Всякаква информация е добре дошла....това ми е трети ин-витро опит, живот и здраве се надявам на ЗЕТ, но не е много ясно дали ще е този цикъл или не...та се чудя за това ПРП...Благодаря предварително за всички отзовали се!

# 516
Аз правих ПРП за лигавицата.
Уж имаше ефект,но после спря и я прекратихме.
По около 150 лева плащаг на терапия,ако не се лъжа. Направих 7,8 пъти.
Моя приятелка прави ПРП,но в Турция,за "събуждане' на яйчниците,тя е с озчерпан резерв. Нямаше ефект при нея. Но пък при други е давало резултат. Индивидуално е.
Чела съм проучвания,уж някои от тях са с позитивен резултат.
За съжаление,без да пробвате,няма как да разберете.

Здравейте, момичета! Какво мислите за ПРП на матка и влагалище? Правили ли са ви такова, съответно на каква цена и най-вече имало ли е положителен резултат при вас? Всякаква информация е добре дошла....това ми е трети ин-витро опит, живот и здраве се надявам на ЗЕТ, но не е много ясно дали ще е този цикъл или не...та се чудя за това ПРП...Благодаря предварително за всички отзовали се!

# 517
Момичета, здравейте.

Моля, за съвети как да се предпазим от хиперстимулация, тъй като започнах стимулация по дълъг протокол ..... някакви медикаменти, храни , течности , които са ви помогнали на вас ? Simple Smile

ПП : Може ли по време на стимулация да се правят антицелулитни масажи през интервал от 7 дни с радиочистотен апарат ? ( само бедра ) ???

# 518
Belive123, аз лично бих се въздържала от антицелулитните масажи. Може да ги продължиш след пункцията, защото предполагам ще имаш замразен трансфер. Иначе много вода и храна богата на протеини(скир, извара, яйца, месо, суроватъчен протеин) мога да облекчат, но като цяло всичко зависи от дозировките, които ще назначи лекарят...тогава никакви добавки няма да помогнат. Аз лично бях на системи след хиперстимулация.

# 519
Belive123, аз лично бих се въздържала от антицелулитните масажи. Може да ги продължиш след пункцията, защото предполагам ще имаш замразен трансфер. Иначе много вода и храна богата на протеини(скир, извара, яйца, месо, суроватъчен протеин) мога да облекчат, но като цяло всичко зависи от дозировките, които ще назначи лекарят...тогава никакви добавки няма да помогнат. Аз лично бях на системи след хиперстимулация.

Не сме коментирали трансфера. Ще видим първо как ще мине стимулацията и след това ще реши докторката.

# 520
Ако си с ПКЯ или извадите много яйчица, по-добре сама да настояваш за замразен трансфер, който се прави най-рано на втора менструация след стимулацията.

# 521
Здравейте, в сряда 12.07 ми беше пункцията. 8 извадени, от тях 4 нормално оплодени. Днес ще бъде трансфера (2ри ден). Какво мислите, малко ли са 4 оплодени и защо на 2ри ден?
 С мъжки фактор сме, дълъг протокол.

Благодаря ви

# 522
Здравейте, в сряда 12.07 ми беше пункцията. 8 извадени, от тях 4 нормално оплодени. Днес ще бъде трансфера (2ри ден). Какво мислите, малко ли са 4 оплодени и защо на 2ри ден?

Благодаря ви
На втори ден, защото има вероятност нито едно да не оцелее до 5ти ден. Пожелавам Ви успех и задължително направете пренатален тест при такъв. 🍀

# 523
  • София
В Турция ли сте? На 2ри ден, защото има доктори, които вярват, че няма по-хубаво от естествената среда за ембрионите. Аз бях с трансфер на 2ри ден-успешен.
Не мислете, че няма да оцелеят и подобно - не знам на каква база е горния коментар и как дамата прецени от поста качеството и шансовете на ембрионите.
Стискам палци!

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 09:38 от Matta

# 524
Скрит текст:

Благодаря ви

Geroti, стискам палци за успешен трансфер, на практика само 1 здраво ембрионче ти трябва и недей да спираш да вярваш, че то е някое от тези, не мисли за бройки и не се затормозявай с това дали са много или малко оплодените, просто вярвай в късмета си и че най-добрият и качествен ембрион е сред тези. Бройката оплодени звучи долу горе нормално.

От научна гледна точка обаче Kactus е напълно права. При мъжки фактор (правя уточнението, че зависи колко е сериозен) обикновено рядко оцеляват до 5-ти ден всички ембриони и затова често някои лекари бързат да ги върнат още на 2-ри докато се делят що годе добре. Лично за мен това не е добра практика, защото по-този начин се лишаваме от информацията, която може да получим, ако ги оставим до 5-ти ден. Моят последен опит преди месец беше точно аналогичен на вашия случай. С мъжки фактор сме. Имах 8-9 напълно качествени и зрели яйцеклетки от тях само 5 се оплодиха, които до 3-ти ден бяха почти всички, но до 5-ти окапаха и от тях само 1 стигна 5-ти ден и беше със супер забавено развитие и накрая и от него нищо не излезе. Ако самият ембрион е хубав, средата няма значение и в матката, и в лабораторията ще се развие успешно.

Общи условия

Активация на акаунт