Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 46 386
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, по темата по- горе ще споделя и нашия опит ако може да е в помощ на някой. Ние сме с много тежък мъжки фактор- азооспермия. И с тежък женски фактор- изчерпан резерв, правя само по два антрални. В България събирах яъцеклетки 5 години, за да има накрая три ембриона, които много държаха да трансферират на трети ден. Резултат кръгла нула, нямаше дори имплантация.
Отидохме в Турция- пак два антрални, но там категорично отказаха да трансферират на трети ден, защото няма как да разберат дали са преодоляли мъжкия фактор, който също не е за подценяване. Казах си пак обречена работа, защото с моите два антрални искам бластоцисти на всичкото отгоре, имайки предвид, че в България такива не можаха да направят в продължение на 5 години събиране на мои яйцеклетки. Та резултатът е, че турците от двата ми антрални направиха два бластоциста. Оббясниха ми, че за да дадат шанс на ембриончетата при положение, че има мъжки фактор трябва да ги изчакат до пети ден, дори с риск да не остане нито едно. В противен случай и трансфер на трети ден трябва да провалят работата си.

Успех на всички и Бог да е този, който решава накрая!

В коя клиника и при кой лекар успяхте в Турция?
Може и на лични ако предпочитате 😊
Здравейте, ние бяхме при доктор Тургут и професор Башар .
Благодаря 🍀

# 541
На мен доктор Калчев, доктор Станулов и доктор Тургут ми казаха задължително да чакаме до 5ти ден, въпреки наличието само на женски фактор. В последствие се оказа, че дори при мен не е възможно да се направи по-ранен трансфер, заради задължителния ПИД. Иначе и при мъжки фактор е добре да се изчака 5ти ден, за да се направи ПИД. Ако случайно настъпи бременност с ембрион без ПИД и наличие на тежък мъжки фактор е задължително да се направи преднатален тест.
Стискам палци на всички ☺️🍀🍀🍀

# 542
Момичета знаете ли в Пловдив дали правят ERA тест някъде?

# 543
Момичета знаете ли в Пловдив дали правят ERA тест някъде?
Проверете в Афродита или Геника ако имат лаборатория там

# 544
  • София
Здравейте! А се включа и аз по темата с тридневните и петдневните трансфери....На 35 години съм, от 5 години ходим по мъките, с мъжки фактор и сравнително наскоро потвърдени поликистозни яйчници. Трето инвитро, в България. От първия път имах успех - трансфер свеж на тридневни ембриончета (5 на брой!!, което впоследствие разбрах, че е абсолютно незаконно), имах бременност, двуплодна. Синдром на изчезващия близнак, след доказана сърдечна дейност. Първо спря сърчицето на единия, после в 12 г.с. спря и второто сърчице. Пълен кошмар беше 2020 г. за мен..... После ЗЕТ без резултат,  после смених болницата. Второто ин-витро, единствено имах едно кухо яйце (плоден сак, без ембрион него), поне не се наложи кюретаж тогава, изревах си очите и си го изкървих. Сега трето ин-витро, без свеж трансфер, чакам ЗЕТ вече половин година стана по ред причини..... Имам бластоцисти, уж не топ качество, но "средно качество", каквото и да значи това....поне има някаква надежда. Не знам дали е по-добре трансфер на пети ден, но на мен единствената ми бременност със сърдечна дейност беше с трансфера на трети ден...вероятно има и немалка доза късмет. Не знам. Просто се включвам, за да пожелая на ВСИЧКИ ЖЕНИ, които мечтаят да държат своето щастие, да имат благословията да станат майки...Много ми е скапано и безнадеждно на мен вече, про всички шамари, които получих от съдбата, все си мисля и зе над,че и нашият късмет ще дойде....но не би...Ще чакаме и дай Боже чудо за всички!!! 🙏🙏🙏🤞🤞🤞❤️🍀

# 545
Здравейте ,момичета.
Може ли някоя от вас която е правила ЕРА тест да ми обясни по-подробно за него ,ако не е удобно тук на лично.
Благодаря Ви😊

# 546
Момичета, далеч не смятам че съм представителна извадка, но aз имам два трансфера на трети ден и двата завършиха с бременност, първият за съжаление с мисед, а вторият с бебе.
(Е и трети трансфер след раждането имах ... но имах само две Я, и едно ембрионче на 3ти ден, та нямаше никакъв успех, но смятам че беше заради лоши Я, защото на 4тата стимулация нито една от Я не се оплоди).

# 547
Момичета , с ир съм и пкя и две нагънати тръби +тератозооспермия. Предстои ни инвитро при Ставрев в Селена , някой със същите проблеми да е успял и някакви съвети да даде ако може .

# 548
Има + и - и за двата варианта.
При мен също след 2 трансфера на 3 ден имаше бременност, едната за съжелание приключи в 28гс. При второто инвитро пък чакахме до 5 ден и не остана нищо за трансфериране.
Обясниха ми че понякога ембриончетата се справят по-добре в средата която майката предоставя.
Иначе при третото инвитро и втория трансфер, решението да не чакаме беше мое, но останалите ембрита замразихме на 5 ден.

# 549
Какъв е този Ера тест?

# 550
Определя имплатационния прозорец. В кой ден да бъде направен трансфера с точност.

# 551
  • гр. София
В тази връзка - изследванията за имплатационен прозорец само при идеята за стимулирани транфери ли се правят, т.е. ако си на естествен цикъл, прави ли се такова изследване или просто се таймира пукането на фоликула?

# 552
Здравейте момичета! Имам въпрос към тези, правили инвитро в чужбина. Колко дни след трансфера се качихте на самолет за вкъщи?
Със сигурност вече темата е многократно обсъждана, но от няколко дни се опитвам да намеря мнения из форума без успех. Предстои ми първа стимулация през септември и се опитвам да си наглася пътуванията и работните ангажименти в случай, че се стигне до свеж трансфер… Живея в Берлин, процедурата ще е в София… замислям се дори дали да не пътувам с кола, вместо със самолет, на обратно - не зная кое е по-голям стрес за организма и противопоказно. Лекарят ми не направи изказвания за самото пътуване, само за стандартните неща (да не се натоварваш, да не носиш тежко и тн).
Ще съм ви много благодарна за всяко споделено мнение!!

# 553
Не се притеснявайте,летенето със самолет след трансфер не вреди по никакъв начин.
Това,което препоръчват е да се изчака 24-часа след трансфера и то не защото,ако е по-рано ще се случи нещо. Просто го препоръчват за наше спокойствие. Иначе няма проблем и 5 часа след това да се качите на самолета.
Пише го навсякъде в указания и съветите в различните клиники в чужбина,може да прочетете.

Здравейте момичета! Имам въпрос към тези, правили инвитро в чужбина. Колко дни след трансфера се качихте на самолет за вкъщи?
Със сигурност вече темата е многократно обсъждана, но от няколко дни се опитвам да намеря мнения из форума без успех. Предстои ми първа стимулация през септември и се опитвам да си наглася пътуванията и работните ангажименти в случай, че се стигне до свеж трансфер… Живея в Берлин, процедурата ще е в София… замислям се дори дали да не пътувам с кола, вместо със самолет, на обратно - не зная кое е по-голям стрес за организма и противопоказно. Лекарят ми не направи изказвания за самото пътуване, само за стандартните неща (да не се натоварваш, да не носиш тежко и тн).
Ще съм ви много благодарна за всяко споделено мнение!!

# 554
Здравейте утре живот и здраве ми предстои трансфер . Накараха ме днес да си пусна тези неща. Притеснихме ТСХ . Приемам естрофем и пролутекс инж. Преди започването ТСХ ми беше 1.7

Общи условия

Активация на акаунт