Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 85

• 45 742
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
При последните ми изследвания витамин Д ми е  20  ng/ml (т.е. недостиг). Вчера бях на дерматолог по повод косопад, но специално за витамин Д ми каза да питам ендокринолог за дозата. Купила съм си витамин Д на Now foods. Те са 400 IU /за 4 капки. Т.е. 4 капки са нормалната ежедневна доза явно. Аз 2 дена взимам по 8 на своя глава. Реално не знам по колко да взимам докато посетя ендокринолога. Имате ли представа? Стимулацията ми е отложена за следващия цикъл, поради киста в момента. Надявам се дотогава да овладея проблема с косата и недостига на витамин Д....

# 571
За витамин Д е важно да бъде холекалциферол. Аз пиех на jameson и след 2 месеца прием по 5, 6 капки бях под долна реф. граница, докато се усетя, че не е подходящ. След това си взех Вигантол и приемах 1 месец по 12 капки. Изследвах се и след седмица пауза бях задминала с малко долната граница на реф. стойности 86.8 nmo/L при 80 - 250. Сега започнах да пия по 15 капки. Междувременно изкарах и кофти ангина и предполагам, че това може да е дало отражение. Но ще тествам след месец и се надявам да се е понатрупал повече.

При последните ми изследвания витамин Д ми е  20  ng/ml (т.е. недостиг). Вчера бях на дерматолог по повод косопад, но специално за витамин Д ми каза да питам ендокринолог за дозата. Купила съм си витамин Д на Now foods. Те са 400 IU /за 4 капки. Т.е. 4 капки са нормалната ежедневна доза явно. Аз 2 дена взимам по 8 на своя глава. Реално не знам по колко да взимам докато посетя ендокринолога. Имате ли представа? Стимулацията ми е отложена за следващия цикъл, поради киста в момента. Надявам се дотогава да овладея проблема с косата и недостига на витамин Д....

# 572
Аз пия по 3,000 IU. И вдигам с добър темп нивата. Важно е когато се пият по-високи дози на вит. Д да се пие в комбинация с вит. К2, защото хем се усвоява по-добре, хем К2 пречи да тялото да предозира с вит. Д и да натрупа калций в меките тъкани вместо в костите където трябва. Но когато човек има дефицит, 400IU е крайно недостатъчна доза, така че спокойно можете месец-два да пиете по повече например 2,000-3000 IU.

# 573
Много благодаря! Всъщност значи трябва да пия около 20-25 капки в моя случай. Thinking Калцият ми е референтни граници, (но не знам къде се е натрупал). В такъв случай трябва ли да пия К2, да не би да се предозира..

# 574
Много благодаря! Всъщност значи трябва да пия около 20-25 капки в моя случай. Thinking Калцият ми е референтни граници, (но не знам къде се е натрупал). В такъв случай трябва ли да пия К2, да не би да се предозира..

Вземете спрея на бетър ю с витамин к.

# 575

# 576

Както Jaki е казала най-добре е да се пие комбинирания вариант на витамин д3, има на много марки комбинация от д3 и К2. Но ако имате вече купен само витамин д и решите да увеличите дозата до 2000-3000  IU, може и просто да пиете отделно К2, просто е по-неудобно.

# 577
Здравейте , предстои ни инвитро в селена  какви изследвания сте пускали преди самата процедура . Какво ви е мнението ембриолепилото .

# 578
  • София
[video][/video]
Понеже ме интересува пряко темата,искам да питам как мога да намаля ТСХ без лекарства .Ендокринолог ме прегледа прегледа преди 2 месеца ,но ми изписа хапчета само за пролактина ,но не и ТСХ,а при мен явно варира 3.07 до 2.4.Каза ми,че няма нужда ,но ако сега отида арт специалиста ще ме върне .

# 579
Не е задължително да Ви върне. При тсх е важно дали сте с хашимото, ако не сте, ендокринолог ми е казвала, че не се предприема терапия за понижаване ако е в референтни стойности. А за да разберете дали сте с хашимото, са Ви необходими пълни изследвания на щитовидна жлеза.

[video][/video]
Понеже ме интересува пряко темата,искам да питам как мога да намаля ТСХ без лекарства .Ендокринолог ме прегледа прегледа преди 2 месеца ,но ми изписа хапчета само за пролактина ,но не и ТСХ,а при мен явно варира 3.07 до 2.4.Каза ми,че няма нужда ,но ако сега отида арт специалиста ще ме върне .

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 22:46 от Nikasim

# 580
  • София
Не е задължително да Ви върне. При тсх е важно дали сте с хашимото, ако не сте, ендокринолог ми е казвала, че не се предприема терапия за понижаване ако е в референтни стойности. А за да разберете дали сте с хашимото, са Ви необходими пълни изследвания на щитовидна жлеза.

Вече веднъж ме върна ,защото е беше около 3 ,а той иска да е около 2.За да го пиша ,значи има защо да питам.Цитирам го,да съм върнела ,когато хормоните ми били в норма.Пролактина беше 770,а сега е 188.

# 581
Момичета, според вас дали от стимулацията може да се вдигне пролактина ?
За ТСХ знам, че се вдига , но пролактина ?

# 582
Believe, Възможно е. И двата хормона се синтезират от хипофизата и са взаимносвързани. Моят пролактин го регулирах с достинекс, но по време на стимулацията ми казаха да го спра и да не го изследвам, защото ще е висок и ще се притесня излишно.

# 583
Believe, Възможно е. И двата хормона се синтезират от хипофизата и са взаимносвързани. Моят пролактин го регулирах с достинекс, но по време на стимулацията ми казаха да го спра и да не го изследвам, защото ще е висок и ще се притесня излишно.

Да , и моя е висок. Стимулацията ми прикючи преди 10 дни . Кога според теб е най-удачно да се изследва за да няма отражение от инжекциите?

# 584
Не мога да отговоря, защото така и не го изследвах. Най-разумно е да коментираш с лекар.

Общи условия

Активация на акаунт