С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 878
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Вяра да е жива и здрава  малката буболечка Simple Smile ,и ние  имаме същата блуза 😂😂

# 361
Вяра, много е сладка, пу пу! Имаме същата блузка Simple Smile)
и вие сигурно сте много сладки ние нагъваме на пюрета яко млякото не го иска вече,и не съм вярвала че тя може да промени толкова много живота ми обичам я много Елена се казва а вие на колко сте как се казвате от къде сте

# 362
Мамчета, може ли някоя от вас да ми отговори, защо след като не сядам почти цял ден, готвя, чистя, грижи за бебето, дъъълга разходка и недоспиване, Защооо не свалям нито грам? От хормони ли е от какво е това чудо? На разходките вървя много и то по 6-7км. и пак нищо не свалям☹️😭😣

# 363
И аз съм така 😭

Мамчета, може ли някоя от вас да ми отговори, защо след като не сядам почти цял ден, готвя, чистя, грижи за бебето, дъъълга разходка и недоспиване, Защооо не свалям нито грам? От хормони ли е от какво е това чудо? На разходките вървя много и то по 6-7км. и пак нищо не свалям☹️😭😣

# 364
И аз съм така 😭

колко кг беше през бременността и сега колко си аз бях 85 след раждането веднага свалих кг и сега съм 72.500

# 365
И аз съм така, но ям много. От това кърмене съм постоянно гладна, но по-лошото е, че ям тестени много, а от тях не се отслабва. След раждането свалих 9кг, а сега съм качила 2-3. Към момента имам за сваляне 10. Проблемът е, че "озверявам" от глад и грам не си слагам задръжки в храненето.

# 366
Аз от недоспиване и неядене и яко кърмене отслабнах . Разбира се не е здравословно . Преди бремеността бях 64кг влязох да раждам 80кг , в болницата свалих 10кг но после пак качих 4-5. Сега съм 65кг . Снощи не съм спала цяла вечер . Събират ми се 1,5 часа сън общо . Никакви разходки , малкия пищи в количката . Не вечерям , защото като седнем на масата , винаги се събужда и следва дъъъълго приспиване и то ми се отяжда после . Иначе пусни едни хормони да видиш какво става там . Аз нямам време да отида,  а трябва . Недей да ядеш сладко и никакъв бял хляб , ако имаш време и сили и за упражнения съм сигурна че ще влезеш във форма . Аз преди бремеността правих упражнения вкъщи . Бях 64 кг ( високичка съм ) но бях стегната , корем , крака , дупе . Сега съм 65 , но съм толкова отпусната че едва се гледам . Изглеждам много повече от килограмите които съм . Така че на мен кантара не ми е показателен. Сега нямам нито време , нито сили , нито мотивация за да тренирам , но някой ден ще започна пак .

# 367
Аз от недоспиване и неядене и яко кърмене отслабнах . Разбира се не е здравословно . Преди бремеността бях 64кг влязох да раждам 80кг , в болницата свалих 10кг но после пак качих 4-5. Сега съм 65кг . Снощи не съм спала цяла вечер . Събират ми се 1,5 часа сън общо . Никакви разходки , малкия пищи в количката . Не вечерям , защото като седнем на масата , винаги се събужда и следва дъъъълго приспиване и то ми се отяжда после . Иначе пусни едни хормони да видиш какво става там . Аз нямам време да отида,  а трябва . Недей да ядеш сладко и никакъв бял хляб , ако имаш време и сили и за упражнения съм сигурна че ще влезеш във форма . Аз преди бремеността правих упражнения вкъщи . Бях 64 кг ( високичка съм ) но бях стегната , корем , крака , дупе . Сега съм 65 , но съм толкова отпусната че едва се гледам . Изглеждам много повече от килограмите които съм . Така че на мен кантара не ми е показателен. Сега нямам нито време , нито сили , нито мотивация за да тренирам , но някой ден ще започна пак .

И аз драстично отслабнах. Винаги съм била слаба. Качих 30кг по време на бременността. Сега не мога да се позная. Лицето ми изпито. От недоспиване и стрес покрай малките. С яденето нямам проблем. Имам апетит, но и аз така като стане време за вечеря вече ми се отяжда. Да не говорим, че първите месеци все ставаше 11 часа, докато седнем на масата.
Вчера и онзи ден давах броколи. Хареса се, но явно стомахчетата не го понесоха. Цяла нощ пръцкане и свиване. Мисля следващите дни да дам батат и после зелена пиперка. То вече май се изчерпах и не знам какво да дам. Ще почна пак да ги редувам както отначало, още две седмици и вече ще давам месо. Досега съм дала картоф, тиква, морков, тиквичка, броколи, пащърнак. Имам и карфиол купен и него ще дам. Някакви други предложения.

# 368
Веси, смесваш ли вкусове? Когато пазаруваш, погледни пюретата на щанда и виж какви комбинации има, могат да ти дадат идеи. Каката обичаше такава комбинация с резене, картоф и пащърнак. (имаше го само в ДМ по онова време)

# 369
Веси то и аз имам апетит , време за ядене нямам Grinning . Броколи и карфиол май се давало сутринта / на обяд . Защото доста газове правело и да не се смущава нощния сън . Аз не съм захранила , но от 2дена чета само за захранване , различни комбинации и рецепти . Авокадо даде ли им ? Може да предложиш малко плод ? Аз мислех с морков да започна , ама като чета повечето бебета не са го харесвали моркова . Така че или с авокадо или сладък картов ще започна . До захранването не се знае още колко ще ми се промени мнението . Аз ще захранвам комбинирано с ЗВБ и с пюрета . ММ е в тих ужас от това захранване . Голям страх да не се задави бебето. Ако го пита човек , поне до 15-16 годишен да си е само на кърма , че да не се задави. Grinning

# 370
  • Вестерос
Вяра, много е сладка, пу пу! Имаме същата блузка Simple Smile)
и вие сигурно сте много сладки ние нагъваме на пюрета яко млякото не го иска вече,и не съм вярвала че тя може да промени толкова много живота ми обичам я много Елена се казва а вие на колко сте как се казвате от къде сте
Моето бебе е Ралица и сме от Варна. В първи пост на темата има информация за момичетата и бебенцата ни. Почти на пет месеца е.

Веси, давай ги смесено, днес морков, картоф и тиква, като повече картофа, утре с повече тиквата. Така и трите да са с различни проценти, е различен вкус

# 371
Момичета как качват бебоците след 3ти месец. Билял на 3 месеца беше качил само 800 гр. сега като отидохме на 4 месеца беше 1.500 нагоре. Вече е 8.500 (роден 3.930). Малко се притесних, но педиатъра казва че щом е здравичко и няма проблем, много скоро като започне да лази ще спре да качва.

# 372
Срам ме да кажа колко кг. съм, мнооого са. Винаги съм била пълничка но след процедурите по инвитрото станах още повече. С колко хормони е наблъскано тялото ми мани мани. С раждането всички качени ги свалих но от скоро почнах да се отпускам и на сладко и на джинче, ракийка, а то оттам и мезето. В началото, като кърмех направо озверявах за храна. И жажда и глад, беше много странно но сега май си хапвам от стрес повече. Ние с тия зъби сме ужас, почна всяка нощ да се буди с плач, 4, в 5, в 6ч. и го намирам отвит и с главата надолу. Боли го яко и се върти детето от болка. Веси, трябва да смесваш, както са ти казали мамите по-горе. Комбинациите са хем по-вкусни, хем по-полезни. Аз днес дадох грах, картоф и морков. Не му хареса, разбира се, както и стана с броколите но и утре поне да знам, че е опитал. Съветвам ви да минавате през ситна цедка батата и грахта, защото батата има едни власинки, а грахта само ако не е белен. На мен ми остана тиквата, която издирам като луда по пазарите но никой няма за сега, карфиола и авокадото. Утре ще дам пюре от ябълка, от плодовете вкарах банан и круша за сега.

# 373
Русинова  малкия спи със спален чувал още от родилното . Инцидентно съм го завивала със завивка и хем аз се притеснявам да не се захлупи , хем той толкова шава че или завивката е в краката му или върху лицето му и видимо не му е удобно на детето . Пробвай и ти със спален чувал , така поне ще си спокойна че е завит целия и гръбчето му ще е на топло. Аз от инвитрото не бях качила кг , но адски се подух . Нямах излишни килограми , но особенно след пункцията бях като плондер . Между пункцията и трансфера бяхме в Страсбург за 2дни , понеже пиех по 3-4литра вода на ден постоянно търсихме тоалетна , толкова бях подута че всички ме мислеха за бременна и ми даваха път . В корема бях като в 5 месец , а бях започнала стимулация с плосък корем .
Мириам малкия е само на кърма . На АМ вече коментирахме , че било важно количеството. Малкия точно на 3+++ беше 8кг . Сега е 4++ и според мен е около 9-9100 кг .ММ го претегли вчера като първо се качи той на кантара , после взе бебо , излезе 8900кг .  Изобщо не ме притеснява и не разбирам притеснението за качването на килограми на бебета , особенно тези на кърма . Малкия е и високичък , изглежда точно като 5-6 месечно бебе . Племенницата ми на 1годинка беше 8кг . Моя я настигна още на 3тия си месец Grinning . Колко роднини ми казват да не съм му била давала мляко , ако знаеш . Но е абсурдно да го държа гладен . Роди се 3370кг , от болницата излезе 3140 кг . Не е захранен още , вода не пие . Разбирам да го търча с бургери и джънк , за да се притеснявам , ама 4месечно бебе …
ММ е доста , доста едър , аз съм високичка и като бебе съм била най едрото в родата , ММ също .

# 374
Здравейте, по темата за захранване ние също още не сме заместили нищо а захранвам от 4м. Яде си 30/40гр но пие Ам150. След 30/40 гр почва да реве и не иска пюрето. Аз дадох авокадо и се обрина🤐.  Днес за закуска яде каша от банан , за обяд зел.пюре от картоф , морков , грах капки зехтин и АМ, в 15:00 дадох АМ с бисквити . В 18:00 ще предложа зел.пюре от обяд и за вечеря изцяло АМ.
Искам да питам кога да мина на АМ номер 2? Веднага след 9 ли или да изчакам да мине на 6+? Утре ще предложа пилешко ( домашно , от свекървата) . Айлиз повече яде домашните пюрета , а това с заместването ще стане лека по лека според мен ще си и предложа всичко както трябва и ще се водя по нея колкото си иска да си хапва. Не бързам за никъде АМ цял живот няма да хапва , но храна ще.
Бях споменала ,че отказва АМ. Чудех се доста да се сменям на кисело защото беше истерия. Но , тя не кърмена още на 5 м и ако я сменя от АМ няма да си взима всички витамини , а то е пълно с витамини и минерали необходими за тях. Трудно не трудно с люлеене с пълна газ от хип пак минахме на Фризолак😁
Снощи сънувах, че съм бременна и в съня си се разревах🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт