С ДЕКЕМВРИйското дете ще се мажем със пюре 🍯👶 -- тема 3

• 23 786
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря Тифче,ще пробвам най-вероятно шишето с бибата 🤪

[/b]
Моля, помагайте!!
Всеки път на всяко хранене малката цокне 40-50 мл и започне да бута,да се напъва. С много зор и претопляния,шъшкания,бели шумове и друсане,почивки,междучасия изяжда едва 130мл.( на 4м и 5 дни е) не издържам вече,от ден 1 е така...мислих си че е от коликите,но явно не е,защото за момента няма...какво да направя, какво правя грешно,нервичките ми отидоха по дяволите,а по принцип съм спокоен човек... не мога да направя режим,защото след час реве че е гладна,буди се през ноща...ад е...някой помощ?
Колко пъти яде на денонощие, на какъв интервал?

Рали така правеше като вече не искаше да яде шест пъти на 3 часа.

Михаела, според мен при вас е скок явно.

Влади, да, за назад превеждат началото на месеца вторник или четвъртък.
моята бебка акаше през три дни е от както захранихме по препоръка на педиатърката всеки ден ака по 4 5 пъти на ден всеки ден
Рали за съжаление продължава да ака през ден и след захранването.
Вчера изяде 116 гр тиква и морков, отказа АМ. Спа час и тогава изпи 65 мл АМ.

Днес обаче ми изяде 60 гр само, пак не иска мляко. Ще ѝ дам по-късно. Храня я на 3:30 часа от закуската с АМ и утре вече ще пробвам на 4 часа и повече, може да не е гладна просто.

Алтая
, аз правя по 120 гр. От семинарите знам, че се вдига всеки ден с 10 гр.

AleksandraK
, защо не пробваш на 3 часа и нещо да ѝ даваш, тогава би трябвало да яде повече количество. Ние сме с антирефлуксно. На нук шипетата с М биба, т.е. двойка, за до шест месеца е.
като не го иска това мляко за какво я насилваш

# 526
Ами просто не е моята кръвна група някак, но алгоритъмът и ми се струва логичен и ще го ползвам.
Mushica какво не ти хареса във Владимирова ? Има ли нещо конкретно или просто не те кефи ? Не ме разбирай погрешно , мен  нещо не ме кефи тя и няма да захранвам по нейния метод . Просто ми е интересно , напоследък говоря с доста майки които не я долюбват .
Веси давай им плод , щом не искат каши .
БлОнди аз ако не обичах да готвя и ММ ако не беше бивш главен готвач вярвай и аз нямаше да се занимавам , щях яко да се запасявам с пюрета .

# 527
  • Вестерос
Аз съм по нейния и за зеленчуци, и за жълтък и месо, риба, попара, кускус. Единствено мисля каша да въведа по-рано, а не на 6++ и плодово пюре. За плодовото пюре тя не говори въобще, а говори за плодове на 9 м.

# 528
Предполагам се подразбира че ще са на пюре 😊

Мами дето захранвате, какви прибори ползвате и са ви удобни? Аз имам една купичка от неръждаема стомана на Лорели и една силиконова купичка с капаче + 3 лъжички. Заглеждам комплектчетата на Минокойой и Софи, ама се чудя има ли смисъл.
Аз съм по нейния и за зеленчуци, и за жълтък и месо, риба, попара, кускус. Единствено мисля каша да въведа по-рано, а не на 6++ и плодово пюре. За плодовото пюре тя не говори въобще, а говори за плодове на 9 м.

# 529

Мами дето захранвате, какви прибори ползвате и са ви удобни? Аз имам една купичка от неръждаема стомана на Лорели и една силиконова купичка с капаче + 3 лъжички. Заглеждам комплектчетата на Минокойой и Софи, ама се чудя има ли смисъл.
аз правя на моята бебка също и крем супа и в една порцеланова паничка и сипвам супата защото не виждам смисъл поне за това да давам излишни пари

# 530
Аз купих от dm 5бр лъжички за 5лв на тяхната марка babylove🧐 много съм доволна, не се оцветяват от пюрето, много лекички. Аз днес продължавам с морков, тиквата и сладкия картоф не й се харесаха изобщо! Въпреки това след някой друг ден пак ще й ги предложа 😀

# 531
Айлиз отказва да си отваря устата на лъжичка и не иска да се храни с нея. Вече пиенето на АМ е много добре , без блъзъци тряскане ,мятане ,реване, но отказва да се храни с лъжичка .....

# 532
Айлиз отказва да си отваря устата на лъжичка и не иска да се храни с нея. Вече пиенето на АМ е много добре , без блъзъци тряскане ,мятане ,реване, но отказва да се храни с лъжичка .....
моята дъщеря Елена отказа млякото тотално и си продължаваме с пюрета Кали и крем супи отваря си устата и чака да и дам с лъжичката сега е лудница вкъщи смях крещене викане забава е

# 533
Кадерайче защо не пробваш да даваш на Айлиз парченца храна? Може пък така повече да ѝ хареса. Важното е че млякото сте го оправили и си пийва вече , поне няма да стои гладна. Аз също имам лъжичките на бейбилов , с една давам витамини и друга му давам да си държи в ръката.
Ние днес ставаме на 5 месеца. Не е истина как лети времето и колко бързо се променят . Heart Eyes

# 534
  • Вестерос

Eто това взех и сега ползвам него
https://www.baby.bg/product/silikonova-kupa-kikkaboo-whale-pink/
https://www.baby.bg/product/kikka-boo-313242/

редувам с една купа подобна, но по-твърд силикон от Пепко и тази лъжица
https://pepco.bg/produkti/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0-lp-baby-330363_2/
https://remedium.bg/canpol-babies-lazhichka-za-hranene-s-mek-vra … 4-mesetsa-18800/p

За по-нататък имам подарени бамбукови с име купа, чиния рак и две лъжици.

Честита месечинка, Кестенче!

# 535
Кестенче, честита месечинка😊
Времето върви найстина безумно бързо особено сега Simple Smile
Томас днес изяде 40 гр пюре от морков. Утре пак ли толкова да дам? Малко ми е омотано с количествата как да се движа  Simple Smile

# 536
Томас днес изяде 40 гр пюре от морков. Утре пак ли толкова да дам? Малко ми е омотано с количествата как да се движа  Simple Smile
моята бебка яде колкото иска даже си изяжда цяло пюре от 125 грама и от 190 изяжда повече от половината смело и давай на бебето щом му няма нищо ако се запича има пюре от слива круша и тиква е моята ака от тия пюрета по четири пет пъти на ден като и давам тия пюрета пробвай да видиш те са рязпускащи

# 537

Стели, и на мен в началото ми беше много омотано с тия грамажи.Щом си дала вече морков и не е имало някаква реакция и се харесва на бебо, смело давай,  с по 5-6 лъжички увеличавай дозата всеки ден.  Една лъжичка е около 5-6 грама. Аз понеже нали правя за двама и в блендера става стабилна доза. После отброявам по 30тина лъжички в две купички и за двамата, това е около 140-150 грама. Досега ако си давала само морков няколко дни към него смело добави нов зеленчук 3-4 лъжички. На следващия ден 5-6, после 8-10. Изобщо вече не се водя по никакви схеми. Вкарах, каквото съм вкарала. Сега вече правя пюрета по няколко компонента и ги редувам, докато не дойде време за месните пюрета. Аз пиша в една тетрадка, ако искаш мога да ти снимам и да ти пратя.

# 538
Веси, ще съм ти благодарна да снимаш да😊

Момичета,  а вие топлите ли пюретата и по скоро готовите? Защото то на вън как ще стопля пюрето?

# 539
  • Вестерос
Томас днес изяде 40 гр пюре от морков. Утре пак ли толкова да дам? Малко ми е омотано с количествата как да се движа  Simple Smile
Уж правилото е да се увеличава всеки ден с 10 гр или на два дни да увеличаваш с 10 гр.
Аз я храня в нас между 11 и 12 часа. Топля го на водна баня. Пресипвам в една чаша, кипвам вода, махам от котлона и топля за малко. После слагам в нейната купичка.

Общи условия

Активация на акаунт