Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Маце, бързо оздравяване, ако е грип.

Аз първите 2-3 седмици от Б си поддържах 37,5 всеки следобед/вечер. От повишения прогестерон е. Бях и на кортикостероиди, те се спират по схема.

# 121
  • София
Момичета,връщам се от лекар ,извинявам се на тези,които ще ме четат и в двете теми.
Имах 8 ММ лигавица,което не беше добре и с катетър ме чистиха,абе нещо като вакуум аборт ми направиха и лигавицата стана 2.8 ММ.Разминах се засега на косъм от кюретаж,но не беше добре ситуацията.
Изписаха ми антибиотик и на края на следващия цикъл пак ме вика.

# 122
Момичета, колко трябва да е лигавицата на 12ти ден от МЦ?

# 123
  • Замък сред облаците
Бъбъл, дано няма нужда от повече намеса!

Кис, много зависи от общата дължина на цикъла, дължината на фоликулярната фаза, кога е О и т.н. Ако говорим за 28-30 дневен цикъл, то на 12 ден трябва да е 8-10мм, а по време на О между 10 и 16мм. Стойностите са ориентировъчни.

# 124
  • София
Их Бъбъл, добре че се размина, хайде бързо възстановяване!

# 125
  • София
И аз се надявам да не се налагат повече намеси.
Мислех,че като нямам температура и се чувствам добре,значи всичко е наред.Дано с цикъла изчистя още ако е останало нещо.
Сега ме хвана страх да не направя някой ендометрит и ще говоря другия път с доктора да ми вземе една ендометриална проба за микробиология.
Маце,как си днес?

# 126
  • София
Не се филмирай, и аз бях така миналата година. Единствено много слаб цикъл имах с месеци след това.

Много съм зле, толкова болна не съм била сигурно от 6 г... Всичко ме боли, ужасна кашлица, температура, хрема, абе ужасен грип... Почнах Тамифлу, та белким скоро го пресекат.

# 127
  • София
Моят син беше миналия месец с грип А,толкова болен не е бил НИКОГА.
След четвъртия прием Тамифлу (яж преди да го пиеш) детето светна!
До колко вдигаш ?

# 128
  • София
Мда , декември малкия беше с грип, тип А, тогава на време почнах Тамифлу и ми се размина. Пих втория прием сутринта, ама пак ми разбива корема.

Снощи последно 38.5 измерих, ама не знаех къде се намирам, много ме тресеше...

# 129
Здравейте, заради зацапването след прегледа с вагинален ехограф, за което писах днес пуснах да изследвам прогестерона, тъй като в сряда съм на преглед и евентуално, ако се наложи да включи някакъв препарат. Та, притеснението ми е че първият път като го изследвах беше ден преди закъснението - 125, а днес - 6 седмица - 115, в една и съща лаборатория са пускани, в референтните стойности е, но много ме притеснява, че намалява, вместо да се е качило. Пускани са на гладно и двете. Вие как мислите? Ще питам АГ в сряда, но.. знаете как е.. Благодаря предварително.

# 130
  • Замък сред облаците
Напълно е ок, прогестеронът не се секретира постоянно а в различни моменти от деня, та съответно нивото варира.

# 131
И ние бяхме вкъщи всички с грип А преди време, толкова зле не съм боледувала...

Дано минава бързо...

Мацето, а тамифлуто става ли за бременни, просто да си го имам предвид и аз, е така.

# 132
  • София
Става да, изчетох света и FDA и CDC казват че е сейф да се пие, та предпочетох да избегна усложнения от грип...

# 133
  • Варна
Момичета, на прегледа ми изписаха и утрогестан да включа, обаче не ми написа рецепта и аз забравих. Днес звънях на акушерката да види в картона как го е писала да го взимам, но цял ден не вдигна. Как се изписва за скъсена шийка?

# 134
  • Замък сред облаците
Диди, питай ако искаш при лежащите мами,  иначе дозите варират от 2х1 до 3х2 според случая. Амбулаторен лист не ти ли дадоха с описаната терапия? Според мен 2х2 ако слагаш докато разбереш колко е казала е напълно ок.

Общи условия

Активация на акаунт