Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 055
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Flower, и аз съм с подобна история от преди месец, но беше спонтанен аборт, а не мисед.  Ембриончето все изоставаше и накрая само си излезе, докато лежах уж за задържане в болница. Тепърва си чакам цикъла и ще ходя при АГ. При мен се откри тромбофилия още по време на бременноста, за която приемах медикаменти, но явно не от достатъчно рано. А може и друга да е била причината. Пожелавам ти успех и не се отчайвай! ❤️

Съжалявам за случилото се:cry: Със сигурност доста травмиращо, надявам се времето да лекува и сега да си по-добре, при мен е още много прясна болката..има-няма 2 дни. Направо се изумявам като чета как при почти всички се дължи на тромбофилия, явно е доста разпространен проблем, как не проучих по-рано... но е нелепо да се обвинявам, че "сама не съм си била лекар", никой специалист не ме посъветва да се изследвам. За тях беше важно просто да иницираме бременност като никой, вкл. аз не допуснахме, че може да е неуспешна. Cry Като нищо и аз да цъфна с този проблем. Доколкото разбрах, за тромбофилия може да се изследвам още преди да са ми се нормализирали хормоните, така че мисля в най-кратки срокове да го направя, тъкмо ще ми даде усещането, че правя нещо и се боря със станалото.
За по-късен етап планирам проследяване на овулация и ако отново нямам такава, да се търсят обстойно причините, преди да прибегнем до нова стимулация с клостилбегит. Ако мога да си овулирам по естествен път, би било много по-здравословно, но признавам, че хапчето е "магическо" и определено предизвиква овулацията.

# 286
  • София
Флаур съжалявам много за случилото се.  Аз и друго да подбира. Казваш че нямаш овулация, как си с килограмите? Имаш ли поликистоза? Изследвай се и за инсулинова резистентност, тя пък скапва качеството на яйцеклетките.

И да вдъхна кураж, и аз имам детенце след загуба, за съжаление се повтори при опити за второ, но няма отказване, ще се намери правилната терапия и ще си имате детенце!

# 287
Флаур съжалявам много за случилото се.  Аз и друго да подбира. Казваш че нямаш овулация, как си с килограмите? Имаш ли поликистоза? Изследвай се и за инсулинова резистентност, тя пък скапва качеството на яйцеклетките.

И да вдъхна кураж, и аз имам детенце след загуба, за съжаление се повтори при опити за второ, но няма отказване, ще се намери правилната терапия и ще си имате детенце!

С килограмите съм добре, варирам между 50 и 55 кг. За поликистоза нямам потвърдена диагноза, няколко гинеколога ме гледаха. Казаха, че ехографски яйчниците ми приличат на поликистозни, но на база изследвани женски хормони (вкл.инсулин) казват, че не могат да ми поставят диагноза сПКЯ.
Все пак не съм правила изследване за ИР, а може би и това трябва.
Обичам да чувам, че ми няма нищо и да се отпусна, че ще се случат нещата, но при така създалата се ситуация явно това не е вярно и трябва да мина по пътя на доста изследвания и то при репродуктивен специалист, а не общ АГ лекар. Затова може да ми кажете имена, градът не е от значение, ако специалистът е добър.

Благодаря и на теб за дадената надежда, дано и аз като теб се сдобия поне с 1 детенце, за 2ро ме е страх да мечтая. Пожелавам на теб да се случи. Лека полека започвам да проумявам, че не е краят на света, но е много тежко, особено при 1ва бременност чакана повече от година Cry

# 288
  • Варна
Flower, да, това са генетични тестове, нямат общо с хормони и време.
Относно вярата в лекарите...в тая тема постоянно се доказва, че натрупаният горчив опит е точно заради масовото нехайство на лекарите, а също и има жени тук буквално спасени от суфорумки.

# 289
  • София
Изследвай се,но не си набивай при всички положения в главата,че нещо ти има на всяка  цена.
Аз сега например изследвах много неща,за да знам че почвам на чисто отвсякъде и накрая също имах кухо яйце.Тогава докторът ми каза "Спокойно,това беше късата клечка!".
Всички изследвания (без тромбофилиите ,ама тях си ги носим цял живот) са ми като по учебник,ама ... шанс!Така че не на всяка цена е проблема в нас ,но все пак никога не е излишно да се проверим.

# 290
  • Замък сред облаците
За тромбофилиите само да вметна, че някои отключват и придобити, дори генетично да са ок Simple Smile

# 291
  • София
За тромбофилиите само да вметна, че някои отключват и придобити, дори генетично да са ок Simple Smile
Ооо да,тях ги бях забравила.
А придобитите за цял живот ли ти остават?

# 292
Flower, в чужбина изследвания започват да правят след 3ти аборт. Преди това го считат за случайност, може и хромозомна грешка да е имало и тялото да е преценило, че по-добре да не продължава да го развива. Все пак ние сме облагодетелствани да можем сами да си пускаме каквито изследвания искаме и да си човъркаме, но това понякога е нож с две остриета. Най-важно за бъдещата бременност според мен ще е спокойствието. Направи изследванията и лекувай ако има нещо, но се старай да мислиш положително, ще се случи. Стресът е ключов фактор, който трябва също да избягваме. Ще се справиш. Hug

# 293
Момичета, благодаря ви за всички отговори! Наистина са от голяма полза за мен и ме карат да погледна на нещата от по-различна перспектива! Ще се опитам да елиминирам стреса, но няма да се отказвам и от изследванията, защото съм доста наплашена. Знам, че някои лекари съветват да се правят изследвания чак след като това се повтори поне 2 пъти, но на мен ми се струва абсурдно, защото при 2-3 такива аборта може да се остане без психика... възхищавам се на жените, които са го преодоляли. Не, че изследванията са гаранция, както Бъбъл е споделила, но поне ти дават някакво спокойствие, че си направила всичко възможно. А и знаейки, че нямаш проблеми, можеш да си очакваш и да се надяваш чудото да се случи. Ще следя темата и ще се постарая да споделя развитие, дай Боже положително!

# 294
Флауър, съжалявам за загубата. Знам какво е. направи си изсредванията - виж витамините, вирусни изследвания и т.н. Тромбофилия също, но дори да имаш нещо в тромбофилия може да не е причината за загубата. Намери си лекар който се занимава с подготовка за бременност и рискова бременност. Той знае също какво да гледа на преглед и да предпише терапия - примерно аспирин след овулация. Но това е по лекарско предписание. Ако кажеш в кой град си, може да те насочат момичетата. Ще стане!

# 295
  • Замък сред облаците
Аспирина след О не е за всеки, също може да е причина за ранна загуба при неправилна терапия.

# 296
Флауър, по- добре чети тук и си прави списък на нужните изследвания. Аз лично не съм намерила АГ,който да вземе навътре първи аборт. Винаги ще чуваш,че е случайна грешка,че няма причина ,че няма нужда от изследвания. Може и така да е, разбира се,но най - добре да имаш някое друго изследване ,за да минимизираш риска занапред.
Тромбофилия по всяко време може да изследваш, гледай да е по- пълен пакет,за да ти е по- спокойно..виждам,че си много притеснена. И другите неща,за които се спомена тук и при теб и при мъжа ти.

# 297
За специалист може да ми препоръчате във Варна. По принцип аз съм доволна от лекарите, които съм посещавала до момента, но искам да намеря такъв, който да задълбае в ситуацията още преди самото забременяване, тъй като ще трябва да се проследява овулация и да се правят изследвания. Затова държа да има добър опит конкретно в  репродуктивната област. Дори съм готова да пътувам, но вярвам, че в града има добри имена. Ако знаете доказани професионалисти, споделяйте!

За тромбофилията и като цяло за всичко, разбира се, че ще са пълни пакети, според мен това щастие е безценно и колкото струва - толкова, пари се изкарват. Разбира се, надявам се да попадна на специалисти, които ще си ме насърчават да забременея естествено, защото слава Богу очевидно нямам проблем с това. Трябва да се избира внимателно, защото съм чувала от познати и за такива  репродуктивни лекари, които насочват двойките към тежки процедури без реална необходимост  - само заради парите, но не искам да споменавам имена. Като цяло на 1во място да бъде Човек и да си разбира от работата.

# 298
  • Замък сред облаците
За Варна Диди май може да препоръча. Аз знам от форума, че само Желязкова хвалят, от всички други “известни” АГта са пропищяли…

# 299
  • Варна
За АГ не знам честно казано... Юдова знам, че уж е добра в репродуктивни, но пък ти си забременяла, така че може би нямаш нужда от нея. Аз съм при Анна Атанасова, защото има представа от тромбофилии. Но за разчитане на резултатите и терапия ходих при Константинова (генетик). Иначе даже по-добре при Миглена Стайкова в Окръжна (хематолог). Атанасова в началото ми казваше, че нямам нужда от терапия, ама като прокървих без причина в 6г.с и се сети, че трябва.

Общи условия

Активация на акаунт