Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 018
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Броя всеки ден с надеждата да избегна преждевременно раждане. Постоянно следя коя седмица какъв survival rate има и треперя.
Ох не ми говори ,истинско Дежа Вю изживявам като те чета,така бях и аз и се моля този път,когато е писано да стане, да ме зашият хубаво с якия серклаж и просто да мога да се насладя на една нормална бременност.
Някакъв ад е с тия шийки,ама ти щом си издържала веднъж без серклаж,пак ще успееш,всичко ще е наред,пази се от инфекции и честичко пускайте микробиология.
Аз родих в 33 и това за мен беше истинска победа и постижение.Детето беше абсолютно добре ,13 дни престой имаше в болница ни пуснаха
Много е важно да е направена кортикостероидната профилактика ако се стигне до по-ранно раждане.При мен хубавото беше,че задържахме нещата,изкарах профилактиката и няколко часа  след последната инжекция ми направиха секцио.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 20:25 от *Bubble*

# 271
  • Варна
Не знам, тя АГ супер спокойна, изобщо не говори за серклажи, песари, преждевременно раждане. Даже ми каза да вървя по 1-2км. Ама притеснено ми е.. 27. 5 в 25г.с  не мисля, че е много добре. С първата бременност изобщо не са ме мерили, само с напипване ми беше казала тогавашната, че е мека и да спрем секса, но за спиране на вървене - нищо и аз вървях мнооого. То затова бях качила и само 9кг, а сега качих 7 само до тука. И то при положение, че ям предимно салати, яйца и месо. Представям си ако ядях хляб и пържено 😀 ама килограмите да са ми проблема де.

# 272
  • София
Не знам, тя АГ супер спокойна, изобщо не говори за серклажи, песари, преждевременно раждане. Даже ми каза да вървя по 1-2км. Ама притеснено ми е.. 27. 5 в 25г.с  не мисля, че е много добре. С първата бременност изобщо не са ме мерили, само с напипване ми беше казала тогавашната, че е мека и да спрем секса, но за спиране на вървене - нищо и аз вървях мнооого. То затова бях качила и само 9кг, а сега качих 7 само до тука. И то при положение, че ям предимно салати, яйца и месо. Представям си ако ядях хляб и пържено 😀 ама килограмите да са ми проблема де.
Е ти си си супер ,не знам защо изобщо ти минават такива мисли през главата.Ти като каза,че броиш дните и на мен ми излезна много по-тежка ситуация в главата.
Всичко ще е наред Диди,ще видиш!
Не е перфектна шийката,но не е и зле.

# 273
  • Варна
Ами навсякъде чета 35-40мм за тия седмици. А времето за серклаж мина.

# 274
2.7см ми беше шийката в 19 седмица, на фуния. Както написах и горе, до 40 седмица изкарах, без серклаж.
Ако има да става нещо, може и много бързо да случи.
В 30 седмица влезнах със зверски контракции, направиха ми терапия, никой не очакваше да изкарам до 9м., до термин пък съвсем.

Тази шийка е супер, особено пък и щом си живееш нормално. Не е някаква мега топ, но е с ок размери . Blush

# 275
  • Варна
Hearty, много обнадеждаващо, благодаря за коментара!
Извинявайте, че ви занимавам все с неща извън темата, просто с вас си свикнах, винаги имате компетентни отговори и сте отзивчиви. В темата за лежащите е доста слаба активността и обикновено само страшни неща чета. В юлската тема пък ако говорят нещо изобщо, е за колички, покупки, а пък аз още не смея да мисля за такива неща.

# 276
  • Замък сред облаците
Пиши без притеснения ❤ в крайна сметка дружно решихме че е за бебеправене И износване Simple Smile

Светли празници, момичета!

# 277
Здравейте, бих искала да разкажа моята история със сълзи на очи, защото може би могат да ме разберат само хора, преживяли тази болка.
Имах проблеми със забременяването поради липса на овулация и след стимулирана овулация с клостилбегит, забременях на 3тия месец по естествен път. Радостта беше голяма и нямах никакви проблеми, с изключение на това, че ЧХГ в началото не се удвояваше, бебето се видя по-късно (след около 14 дни закъснение), но овулацията ми беше късна и го отдадохме на това. Ходих няколко пъти на прегледи и нарастваше адекватно, след колкото дни отида, с толкова дни беше нарастнало и ембриончето. Всичко беше наред, дори чух сърчицето на няколко прегледа. По ПРМ съм в 10.0 г.с , но бебето отговаряше на 8+4. Лекарите гледайки го как се развива, бяха доста обнадеждени и казаха, че се случва такова изоставане заради късна овулация.  За нещастие само 4 дни след последния си радостен преглед получих внезапно, много леко кафяво зацапване за 1ви път (приемах утрогестан) и много се изплаших, отидох на преглед, където констатираха, че сърдечната дейност на плода е спряла и трябва да се направи кюретаж. Днес минах през това и просто не знам на кой свят се намирам. Хормоните ми бяха добре, имах проблем с пролактина, но още преди месеци беше коригиран с прием на достинекс. Явно пак съм го вдигнала и може на това да се дължи огромната ми загуба с диагноза Мисед аборт. Никой не ме посъветва да го проследя и обвинявам и себе си, че не го направих.
Сега естествено в мен има огромна тъга, празнота и страх. Четох много какви изследвания трябва да си направя преди следващо забременяване, за да може да избегнем този сценарий отново. Но сега ще трябва поне 2-3 месеца пазене от ново забременяване, като дори не знам изобщо ще имам ли овулация...
Дори обмислям да се обърна към репродуктивна клиника за помощ, за да следят "изкъсо" всеки хормон ако трябва.
Бих се радвала ако някоя дама, преживяла Мисед аборт, сподели за успешно забременяване и износване на бебе след това тежко изпитание, както и съвет за какво трябва да следя и да внимавам в бъдеще. Също приемам идеи за добри специалисти. Знам, че не трябва да се фиксирам в ново забременяване, рано е, но надеждата за такова в момента е нещото, което ме крепи.

Желая весели и светли празници на всички!

# 278
  • Варна
Flower, съжалявам за случилото се, гуш! С това изоставяне може би е добре да се видят тромбофилии.

# 279
Благодаря, Диди Heart Ще имам предвид тромбофилията.

# 280
  • София
.Flower31 ,разбирам мъката ти и съжалявам,че минаваш през това.
Прегръщам те!
От трети месец опити си забременяла,това е чудесно и доста положително.След като минат тези месеци,скоро пак ще си щастливо бременна и този път до термин.
За съжаление тези инциденти са значително по-чести,отколкото си представяме.Често е случайност ,но все пак би било хубаво да пуснеш едни тромбофилии,аз това на много приятелки съм го казвала,които дори не са били и бременни (чуя ли че някой планува и тихичко подшушвам,все пак съм препатила бъдеща свекърва)

# 281
Bubble, благодаря и на теб за подкрепата. Искрено се надявам думите ти да се сбъднат и след някой друг месец да се радвам на успешна бременност🙏 Обезателно ще ви послушам за тази тромбофилия, но ще задълбая още повече с изследванията, страх лозе пази. Не мога да си представя 2ри път да изживея този ужас🥲
Лекарите си знаят работата, дори преди ми е било нелепо споделянето по форуми, но наистина ми олеква като ме окуражат силни жени, които могат да разберат случилото се, а не просто да си го представят... Благодаря

# 282
  • Замък сред облаците
Задължително се изследвай за тромбофилия, виж и останалите изследвания от първия пост на темата. Имам сходен случай на теб (без пролактина), след него откриха тромбофилия и сега имам живородено дете миналата година (и след него кухо яйце миналия месец, но това не е толкова стресиращо колкото мисед). Така че кураж, надежда има!

# 283
Задължително се изследвай за тромбофилия, виж и останалите изследвания от първия пост на темата. Имам сходен случай на теб (без пролактина), след него откриха тромбофилия и сега имам живородено дете миналата година (и след него кухо яйце миналия месец, но това не е толкова стресиращо колкото мисед). Така че кураж, надежда има!

Много ти благодаря и на теб за споделения опит и много се радвам, че си имала щастлива развръзка, да ти е живо и здраво детенцето. За кухото яйце съжалявам, и това е ужасно, но поне се разбира по-рано, ако може да има изобщо някакъв плюс.
Явно тази тромбофилия се оказва доста ключов фактор. Страхотни сте, момичета!

# 284
Flower, и аз съм с подобна история от преди месец, но беше спонтанен аборт, а не мисед.  Ембриончето все изоставаше и накрая само си излезе, докато лежах уж за задържане в болница. Тепърва си чакам цикъла и ще ходя при АГ. При мен се откри тромбофилия още по време на бременноста, за която приемах медикаменти, но явно не от достатъчно рано. А може и друга да е била причината. Пожелавам ти успех и не се отчайвай! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт