Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 989
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Мацето, стискам силно палци, на крака и на ръце. Simple Smile
И аз да попитам, защо ти е най-кошмарния?

# 526
  • София
2021ва в 10та седмица разбрах че е спрял да се развива ембриона.

# 527
Разбирам те напълно как се чувстваш. От сърце желая всичко да е наред. Да се развива нормално, да му се чува сърчицето и ти да се успокоиш.

# 528
  • Замък сред облаците
Стискам палци.

Yan, и аз мисля че може да имаш сраствания след аборта. Мацето е обяснила какво що. Аз бих добавила обаче и една цветна снимка, ако не става още няколко месеца, защото може да прави проблем с тръбите едно срастване.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 22:34 от АА

# 529
Мацето, този път всичко ще е наред 🤗. И аз 2021ва в 10г.с. разбрах, че сърчицето е спряло... И сега ме е страх, но гледам ако мога да не мисля за това.
Стискам палци 🙏

# 530
  • На изток от Ада
И аз имам аборт в 10 +1 . Ден след преглед го изхвърлих.
Маце успех

# 531
  • София
Мац,стискам палци и на ръцете и на краката!Всичко ще е наред ,стига все гадости,минала си го гадното вече!
Yan , мен понякога ме наболва при овулация ,ама е по-скоро една тъпа болка,много смотана и след секс минава 😂

Тия дни си правим страхотни разходки,много обичам пролетта,много ми е хубаво и позитивно!
Днес прекалих с яденето и ми е гузно,по-скоро режима наруших и то на вечеря.Има ли други с повечко килца?
Аз съм 80 кг и съм 172 см ,на режим съм,ама то както знаете не става с магическа пръчка ...

# 532
  • На изток от Ада
Мен около овулация ме наблюдава яйчника от едната страна.

# 533
Ами то ме боли що годе силно и не мога да локализирам къде точно, просто една хоризонтална черта долу ниско ме реже.... Преди години имах ендометриозна киста, затова ме е страх да няма нещо сраснато наистина... След кюртаж наистина ли може да станат сраствания?! Ужас... Как се вижда има ли ги, защото АГ нищо не видя като ходих.... Какво се прави? Много ме е страх от цветна снимка,чела съм ,че боли ...дала съм си срок до юли и ако не стане не знам вече какво да изследвам, имам всичко възможно, без е такива разни сраствания и проблеми с тръби....

Маце, успех !!!

# 534
Не съм проучвала за цветна снимка, но и аз знам че боли. И когато коментирахме със сестра ми, тя ми каза че нея не я е боляло. Докторът й казал, че боли когато тръбата е нагъната и веществото не може да мине плавно по нея.

# 535
  • На изток от Ада
Цветна снимка правих с упойка. На 1 ден с хистероскопия.
Боли ако не са добре тръбите.

# 536
Момичета, търся съвет какво да правя.
Имаме дете на 5г. ест. забременяване. Преди 3 години се наложи аборт по мед. причини в 22г.с. заради скелетна дисплазия.
След това не се получаваше бременност, а преди това не съм имала проблеми. Миналата година започнахме инвитро процедури, като се очакваше да стане вече. След четири трансфера ( една биохимична, един трансфер без имплантация, един аборт в 5 г.с. и последния трансфер отново биохимична) ни остана един ембрион ...
Вече нямам сили, писна ми от хапчета Естрофем, прогестерон и накрая нищо...
Чудя се дали този месец да не направим проследяване на фоликулите и да си действаме вкъщи. Надеждата умира последна.
Правила съм цветна снимка, хистероскопия, спермограма, всичко наред.

# 537
  • Варна
Момичета, седалищното предлежание има ли отношение към шийката? От 21ва седмица уж все си стои 27мм, вече съм в 30та, но продължаваме с шепата хапове, лежане и вървене до 1км на ден. През седмицата долу горе спазвам да не се движа много, ама уикендите се отпускам до 4-5км. Човекът продължава да е седалищно и искам да знам това натоварва ли допълнително шийката или напротив - я облекчава, или пък няма никакво значение?

# 538
  • Замък сред облаците
Диди, не мисля че има значение и никъде не ми е попадало тякова инфо. Бебето “плува” в околоплодните води като се замислиш, тоест е едно цяло със целия сак/мехур, а той вече си тежи на шийката.

Кис, направи това, което ти носи вътрешно спокойствие за момента. Мъжа ти има спермограма предполагам?

Ян, за ЦС са ми казвали че боли като при цикъл и е моментно. Не трябва това да те спира. Ако си имала ендометриозна киста, ендометриозата увеличава риска от сраствания.

# 539
  • София
Диди по скоро няма отношение към шийката. Колко е в момента? Коя седмица стана?

Ян правила съм и цветна снимка и хистероскопия без упойка и двете грам не са ме боляли. При цветната снимка се видяха срастванията на яйчниците и тръбите, а при хистероскопията на изхода на тръбата. Махнаха ми тези сраствания и започнах да забременеявам естествено. Цветната снимка я правих в Щерев а хистероскопията при Калчев.

Кисс съжалявам през това което минаваш, кажи какви изследвания сте правили?

Общи условия

Активация на акаунт