Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 980
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Замък сред облаците
Аз да си кажа, ТСХ 3 хич не е проблем или причина за неуспешна бременност, по-често пада отколкото скача, затова се следи просто Simple Smile

# 556
  • София
Аз да си кажа, ТСХ 3 хич не е проблем или причина за неуспешна бременност, по-често пада отколкото скача, затова се следи просто Simple Smile
Мен доцента преди години бая ме беше стреснал,че трябва да се следи много.Беше ми 1.5.На положителен тест пускахме ,после в 12 седмица и това при условие че нямах проблем.Ще видим на теб какво ще каже.
Каза че скачало до 4 пъти и като минело не помня вече колко,организма почвал да се опитва да изхвърли плода.

# 557
  • Замък сред облаците
Това е така, но не при всички. Понякога организма погрешно приема повишаването на ЧХГ като сигнал да секретира повече ТСХ, защото са със сходна протеинова структура, но това е изключението. Правилото е, че обикновено пада.

П.с. Това ми го обясни моят ендокринолог преди 2г като ми показваше графики на типични и нетипични реакции на хормоните. Това с наплашването много ме дразни при разните светила. При Русев има ли някоя дето да й е казал, че е здрава въобще или винаги открива нещо на някой?

# 558
  • София
Това е така, но не при всички. Понякога организма погрешно приема повишаването на ЧХГ като сигнал да секретира повече ТСХ, защото са със сходна протеинова структура, но това е изключението. Правилото е, че обикновено пада.

Сега като върна лентата ,да падна при мен .От 1.5 преди забременяване,отиде на 1 при положителния тест и се закова на тази стойност.

# 559
АА за доц. Русев можеш да гледаш видеото на Радост Тодорова в You tube, как я е наплашил, после обиколила сумати лекари за да се успокои.. Поради грешна диагноза... Нямам опит с доц. Русев ама това което чувам е малко стряскащо.... 🤷‍♀️😬

# 560
  • София
Бъбълс Калчев ми каза че до 9та седмица скача и не се пие нищо, тааа сменят се и насоките. Моето беше на положителен тест 2.3 някъде и перфектно фт4, та не съм пила нищо.

# 561
  • София
Бъбълс Калчев ми каза че до 9та седмица скача и не се пие нищо, тааа сменят се и насоките. Моето беше на положителен тест 2.3 някъде и перфектно фт4, та не съм пила нищо.
Малко спам ще е ,но ти на какъв неинвазивен тест си се спряла ?
2016-та имаше два вида само,сега са сигурно десетина ...

# 562
  • София
Vision, такъв препоръча док, гледам в отчетната повечето също него ще правят. Да, доста са, и аз се обърках, накрая нея питах и тя препоръча него.

# 563
  • София
Vision, такъв препоръча док, гледам в отчетната повечето също него ще правят. Да, доста са, и аз се обърках, накрая нея питах и тя препоръча него.
А на всичко ли,или само основните ?

# 564
  • София
Май ще правя този дето е all, демек на всичко

# 565
  • Sofia
По време на бременност не се гледа толкова ТСХ, колкото ФТ4 (то е важно за бебето).

П.с. Това ми го обясни моят ендокринолог преди 2г като ми показваше графики на типични и нетипични реакции на хормоните. Това с наплашването много ме дразни при разните светила. При Русев има ли някоя дето да й е казал, че е здрава въобще или винаги открива нещо на някой?
АА, това е много интересно и нетипично в сравнение с това, което са ми казвали.
Може ли да споделиш кой е ендокринолога? Може и на лични.

По време на неуспешната ми бременност ТСХ падаше главоломно (това до 9гс), но Начев продължаваше да твърди, че ТСХ се повишава по време на бременност и даже  ми предписваше да си увелича дозата хормон! Аз предпочетох преди да я увелича да се изследвам всяка седмица. Еми то не спираше да пада! Най-накрая, когато беше 0,05 се съгласи, че явно трябва да намаля дозата. Но вече беше късно.

# 566
Маце браво! Е това са хубави новини !
Аз доколкото знам с шийката до 16 г.с не е особено показателно,после вече трябва да се мери много стриктно.
Миа,съжалявам 😣 Гледай ТСХ да е под 2,защото и това може да е причина за загуба и изхвърляне от организма.В начална бременност може до 4 пъти да скочи.Доцент Русев ми го е казвал това.
Не знам как са ти позволили с тези стойности да забременяваш 😒

Ами, АГ ми каза, че с такива стойности евентуално малко по-трудно да забременея, но, ако се случи трябва да се следи по-често. Както споменах забременяването стана от втория месец, като нито сме си давали зор да следим нещо, правихме си с*кс за удоволствие, но с нагласата, че евентуално ще се случи и нещо хубаво накрая😅 хубавото се случи… и то много бързо, но също толкова бързо приключи. Плюс Тсх ми спадна, както беше казала и ендокриноложката, при която отидох, преди да започнем опитите,  според нея АГ-тата яко плашат жените с този тсх.
Та, при мен забременяването беше изключително бързо и без проблемно, но износването - не. Днес пуснах малко тестове (ПКК, витамин Б, Д, фолиева к-на и желязо плюс crp) сега излизат резултатите. Чакам до края на седмицата и резултатите от тромболфилията.
Като дойде и свърши първия МЦ ще пускам пъпен пакет хормони на ЩЖ, цитономазка, микробиология и всичко други бактерии. По принцип съм си запазила час при Русев за този четвъртък, нооо след него 100% ще отида и при други специалисти, не мисля да се побърквам по изследвания и супер много терапии.

Щях да ви питам малко извън темата, но къде може да се направят изследвания за алергии на антибиотици?

Иначе се чудя при кого да започна да ходя преди евентуална бременност и да продължа да се следя. Много мои приятелки са доволни от Надежда, аз се чудя  и за Калчев и Чучумишев.

# 567
  • Sofia
Калчев не следи бременност след 8-12гс.
Чучумишев не изражда. Преценете си.
За мен беше важно следящият АГ да изражда.

# 568
  • София
В Александровска се правят изследвания за алергии към лекарства.

Иначе за следене, добър Аг в добра болница да изражда.

# 569
В Александровска се правят изследвания за алергии към лекарства.

Иначе за следене, добър Аг в добра болница да изражда.

Да, май затова клоня повече към Надежда, сега ходя там при Данаил Илиев, ще видим как ще подходи след аборта, ако не ми допадне, ще пробвам някой друг в Надежда.
Бях и в Щерев за кратко, но там изобщо не ми хареса…
Единственото се чудя дали не е добре да си намеря и още едно АГ, което да може да ме следи по-често, че всички знаем за графиците на докторите в частните клиники.

Общи условия

Активация на акаунт