Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 982
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Yan, аз правих цветна снимка преди 3 седмици.
Можеш да си поискаш упойка, аз правих без. Има болка, но е буквално секунди (20-30) и по-скоро беше като болезнен цикъл. А при мен лявата тръба не пропусна контраст, дясната пропусна. Тръбата ми не е идеално права, но лекарят каза, че няма жена с идеално прави.
Иначе слагат кратка венозна анестезия.
Четох много в темата за цветна снимка и няма правило. Жени с пропускащи тръби ги боли много и обратното, както и такива със сраствания, хидросалпингс и т.н които не усещат нищо.

Ами то ме боли що годе силно и не мога да локализирам къде точно, просто една хоризонтална черта долу ниско ме реже.... Преди години имах ендометриозна киста, затова ме е страх да няма нещо сраснато наистина... След кюртаж наистина ли може да станат сраствания?! Ужас... Как се вижда има ли ги, защото АГ нищо не видя като ходих.... Какво се прави? Много ме е страх от цветна снимка,чела съм ,че боли ...дала съм си срок до юли и ако не стане не знам вече какво да изследвам, имам всичко възможно, без е такива разни сраствания и проблеми с тръби....

Маце, успех !!!

# 541
Здравейте, момичета. И аз се записвам тук, но с медикаментозен аборт, направен на 29.04 😞. Първа бременност. Забременях на втория месец от опити, като не съм следяла овулация. Януари месец пусках профилактично цитономазка, секрет, кръвни изследвания плюс хормони на щитовидната. Уж всичко беше наред, единствено ги притесняваше ТСХ казаха, че е високо (3.25) и това може да бъде проблем със забременяването, но да се пробваме 3-4 месеца, ако не настъпи- консултация с ендокринолог. Аз естествено реших да не чакам и бях на преглед при ендокринолог във Вита, където ми казаха, че е нормално, нямам никакви проблеми с другите показатели, ЩЖ ми е супер, и след като забременея тсх ще си се смъкне само, така и стана. Забременях без проблем март месец и тсх излезна 2.23. Всичко уж беше в нормите, чхг си растеше, прогестерона също, но месец по-късно се установи, че ембриончето е със спряла сърдечна дейност( мисед аборт), бях в 9гс, а то беше спряло в 7гс. и трябва да реша дали да се чистя с кюртаж или с МА, след много рев, душевна болка и консултации реших да направя МА, понеже е по-щадящ, както ми бяха казали, плюс съм на 26г и уж трябва бързо да се възстановя, и можем по-бързо да започнем новите опити.
Не знам дали това може да е евентуално причината, но и аз като Мацето изобщо не боледувам, а точно първите седмици на март бях настинала, кашлица, гърло и нос, пих Нурофен стопколд, сиропи против кашлица и капки за нос си пръсках, защото мислех, че нищо не ни се е получило, но  на 20.03 разбрах, че съм бременна. Бях доста притеснена, че съм навредила на бебенцето, едните лекари ме успокояваха, а проследяващата АГ студено ми каза:” ами то или е станало нещо, или не, хубаво е, че е ранна бременност и няма да се привържеш толкова…”
След всеки преглед при нея бях толкова тъжна и стресирана 💔 на предпоследния преглед, когато каза, че пулсът бил доста слаб и не и харесва, просто рухнах психически и веднага след прегледа при нея ОТНОВО се разболях… такова не ми се беше случвало досега. Седмица след това разбрах финалната диагноза. 😞
Та, няма да обяснявам за емоции и тъга, всички знаете какво е, болката е много голяма, но се опитвам да не си вкарвам лоши мисли в главата, макар че много ме е страх, че ще се повтори пак.
Сега пуснах пълен пакет тромбофилия, днес пуснах ПКК плюс повечето витамини, да видя как върви всичко над 10 дни след аборта, като витамините ги спрях още като разбрах, че е спряло да се развива.
Иначе тази седмица съм при Русев, а след това в Надежда  на контролен преглед, да видим дали всичко се е изчистило.
Физически поне се чувствам добре, за разлика от емоционалното състояние.

# 542
  • Замък сред облаците
Миа, съжалявам за загубата. Ранното боледуване при зачеване би могло да окаже влияние (примерно цитомегаловирусите, те протичат като настинка), а може и да е било малшанс.

За друг път да знаеш, че при опити за бебе и бременност може да пиеш само парацетамол от лекарствата без рецепта. Нурофен и аналгин са строго противопоказни. Също и доста сиропи, спрейове не са безопасни, търси такива, които са разрешени при бременни.
В случая нурофен надали е оказал влияние щом си го пила в началото на март, но го имай предвид.

Отделно при бременност имунната система “изключва”, за да не отхвърли ДНК-то на партньора ти от оплодената яйцеклетка, затова е по-податлив организма на разболявания. На мен примерно при всяка бременност ми избива херпес до седмица след закъснението, а с успешната ми имах 7 херпеса за период от 5 месеца.

# 543
  • На изток от Ада
Тхс трябва да е под 2.
Иначе съжалявам!

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 09:32 от nasito8988

# 544
Мацето, стискам силно палци:heart:

Здравейте, момичета. И аз се записвам тук, но с медикаментозен аборт, направен на 29.04 😞. Първа бременност. Забременях на втория месец от опити, като не съм следяла овулация. Януари месец пусках профилактично цитономазка, секрет, кръвни изследвания плюс хормони на щитовидната. Уж всичко беше наред, единствено ги притесняваше ТСХ казаха, че е високо (3.25) и това може да бъде проблем със забременяването, но да се пробваме 3-4 месеца, ако не настъпи- консултация с ендокринолог. Аз естествено реших да не чакам и бях на преглед при ендокринолог във Вита, където ми казаха, че е нормално, нямам никакви проблеми с другите показатели, ЩЖ ми е супер, и след като забременея тсх ще си се смъкне само, така и стана. Забременях без проблем март месец и тсх излезна 2.23. Всичко уж беше в нормите, чхг си растеше, прогестерона също, но месец по-късно се установи, че ембриончето е със спряла сърдечна дейност( мисед аборт), бях в 9гс, а то беше спряло в 7гс. и трябва да реша дали да се чистя с кюртаж или с МА, след много рев, душевна болка и консултации реших да направя МА, понеже е по-щадящ, както ми бяха казали, плюс съм на 26г и уж трябва бързо да се възстановя, и можем по-бързо да започнем новите опити.
Не знам дали това може да е евентуално причината, но и аз като Мацето изобщо не боледувам, а точно първите седмици на март бях настинала, кашлица, гърло и нос, пих Нурофен стопколд, сиропи против кашлица и капки за нос си пръсках, защото мислех, че нищо не ни се е получило, но  на 20.03 разбрах, че съм бременна. Бях доста притеснена, че съм навредила на бебенцето, едните лекари ме успокояваха, а проследяващата АГ студено ми каза:” ами то или е станало нещо, или не, хубаво е, че е ранна бременност и няма да се привържеш толкова…”
След всеки преглед при нея бях толкова тъжна и стресирана 💔 на предпоследния преглед, когато каза, че пулсът бил доста слаб и не и харесва, просто рухнах психически и веднага след прегледа при нея ОТНОВО се разболях… такова не ми се беше случвало досега. Седмица след това разбрах финалната диагноза. 😞
Та, няма да обяснявам за емоции и тъга, всички знаете какво е, болката е много голяма, но се опитвам да не си вкарвам лоши мисли в главата, макар че много ме е страх, че ще се повтори пак.
Сега пуснах пълен пакет тромбофилия, днес пуснах ПКК плюс повечето витамини, да видя как върви всичко над 10 дни след аборта, като витамините ги спрях още като разбрах, че е спряло да се развива.
Иначе тази седмица съм при Русев, а след това в Надежда  на контролен преглед, да видим дали всичко се е изчистило.
Физически поне се чувствам добре, за разлика от емоционалното състояние.

Съжалявам, че преминаваш през това. Аз по Великден минах през кюретаж заради мисед аборт в 10 г.с., плодът отговаряше на 8 и нещо. Не съм боледувала и не съм приемала лекарства, така че лично аз не вярвам да е от това. Все пак както АА е казала, хубаво е занапред да ги съобразяваме.
Аз забременях при ТСХ 4,6, за което преди месеци бях на ендокриноложка, която по същия начин го неглижира и каза да правим опити 6 месеца, ако не станело, сме щяли да мислим коригиране. Пълен абсурд и ме е много яд. Съвети кой знае какви не мога да ти дам, направи си всички изследвания от 1ва стр. на темата за свое спокойствие и продължаваме в опитите. Simple Smile
Бъди силна!

# 545
Миа, съжалявам за загубата. Ранното боледуване при зачеване би могло да окаже влияние (примерно цитомегаловирусите, те протичат като настинка), а може и да е било малшанс.

За друг път да знаеш, че при опити за бебе и бременност може да пиеш само парацетамол от лекарствата без рецепта. Нурофен и аналгин са строго противопоказни. Също и доста сиропи, спрейове не са безопасни, търси такива, които са разрешени при бременни.
В случая нурофен надали е оказал влияние щом си го пила в началото на март, но го имай предвид.

Отделно при бременност имунната система “изключва”, за да не отхвърли ДНК-то на партньора ти от оплодената яйцеклетка, затова е по-податлив организма на разболявания. На мен примерно при всяка бременност ми избива херпес до седмица след закъснението, а с успешната ми имах 7 херпеса за период от 5 месеца.

АА, Много благодаря за съветите, със сигурност ще го имам предвид занапред и ще съм по-подготвена при евентуално следващата бременност. Дай боже да е успешна този път. 😞 Стискам палци при всички момичета тук да се наредят възможно най-благополучно нещата, защото вярвам, че заслужаваме да бъдем щастливи.

Насито, АГ ми каза същото, но както споменах, никой не обърна внимание на това, след като забременях и видяха, че се е смъкнало хептен го неглижираха.

Флауър, благодаря много! Със сигурност от другия месец ще направя всичко необходимо, само изчаквам сега да дойде нормалния МЦ и след него ще пусна и всичко останало.
Опитвам се да не мисля черногледо и да си представям, че следващия път всичко ще се нареди, но… знаете страха си остава.
Бъдете здрави момичета, дано при всички се наредят нещата.
Стискам и аз палци на Мацето, вярвам, че всичко ще е наред!

Иначе аз ще пиша като имам някакви резултати или новини след прегледа!

И за финал, да знаете, че съм изчела всички коментари в темата от 2015 насам и сте уникални всички, възхищавам се на смелостта и куража ви. 🙏❤

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 09:39 от miaa7

# 546
Диди по скоро няма отношение към шийката. Колко е в момента? Коя седмица стана?

Ян правила съм и цветна снимка и хистероскопия без упойка и двете грам не са ме боляли. При цветната снимка се видяха срастванията на яйчниците и тръбите, а при хистероскопията на изхода на тръбата. Махнаха ми тези сраствания и започнах да забременеявам естествено. Цветната снимка я правих в Щерев а хистероскопията при Калчев.

Кисс съжалявам през това което минаваш, кажи какви изследвания сте правили?

Цветна снимка, спермограма, две хистероскопии. Всичко нормално.

# 547
  • София
Миа много съжалявам че се записваш тук. Ще помагаме да вкараш тялото си в готовност за следващата бременност!

Момичета минах, там си е човечето, всичко е наред, даже некомпетентната ми шийка е 38 мм, предния път беше 35мм. Сега следва неинвазивен тест, преглед днес при хематолог, и на 29ти ФМ. Много ви благодаря на всички за стиснатите палчета, не ги пускайте ♥

# 548
  • На изток от Ада
Ей Миа, много ти%е било тъжно от 2015 да ни четеш. Disappointed Relieved
И аз съм чела теми назад, не толкова.
Пусни за тромбофилия. И виж нещата от 1ви пост. Следващата бременност ще е успешна!

# 549
Миа много съжалявам че се записваш тук. Ще помагаме да вкараш тялото си в готовност за следващата бременност!

Момичета минах, там си е човечето, всичко е наред, даже некомпетентната ми шийка е 38 мм, предния път беше 35мм. Сега следва неинвазивен тест, преглед днес при хематолог, и на 29ти ФМ. Много ви благодаря на всички за стиснатите палчета, не ги пускайте ♥

Мацето,  на първо място много, много се радвам за теб и ще се моля всичко да е наред до финала!  Благодаря за куража, опитвам се да мисля позитивно, сега взех някакви добавки за имунитета и за малко детокс след всичките медикаменти и всичко преживяно, та 2-3 месеца ще гледам да си вкарам всичко в релси! Още веднъж благодаря на всичко,  вече се чувствам по-леко, след като ви споделих.🙏

Насито, да… много тежко го преживях, буквално две седмици изчетох всичко, включително и в темата за медикаментозния аборт 😞 като всяка жена си мислех, че това никога няма да ми се случи. Не можех да повярвам, че и това трябва да преживея..но уви случи се. Гледаме с ММ да не падаме духом.

# 550
  • Варна
Мацето, гуш Hug сигурна бях, че всичко е наред!
Шийката е в момента колкото беше и в 21ва седмица - 27мм. В момента съм в 30г.с.

# 551
  • София
Миа никой няма да ти върне радостта от първата бременност и първата мечта за съжаление, ще остане там за цял живот, но от ден на ден ще става по-лесно.

Диди супер е, хайде то още 6 седмици и късаш синджира!

# 552
Диди, супер, почти си го избутала. Relaxed

Маце, това ли беше страшния преглед?

Аз също бях доста болна преди аборта, но тогава и детето ходеше на ясла и ни носеше брутални, ама брутални неща. В добавка ТСХ ми беше 3.50, имам една торба с тромбофилии и честно, не знам кое му е дало начална скорост, но и спрях да го мисля, защото няма смисъл. Било, каквото било.

Мина 1 година, дадох си емоционална почивка, начертах си план и от другия месец ще действаме. Междувременно, освен тромбофилията си открих хипофункция и брутална ИР, наследство от гестационен диабет. Сега взимам сензон за мониториране на КЗ, на ендокринолог съм в края на месеца да тълкуваме резултатите и давам старт. Satisfied

Минах и през една препоръчвана за проследяване на бременни с тромбофилия АГ, и тя не хареса терапията на Тончев само с Клексан за моите безброй мутации. Иска да пия само Аспирин до някой си преглед, което на мен ми се струва абсурдно, при положение, че неговата препоръка е да не чакам закъснения даже щом правим опити, а директно кръвен и да започвам с хепарина. Нося си Лайден, хомо ACE и 4G/5G.

Mia, съжалявам, че се записваш тук, както и останалите нови момичета. Не се задържайте много тук. Heart Exl

# 553
  • София
Hearty да, този беше, макар че още изтрещели прегледи ще има, предупредила съм и АГто и тя се смя, и тя тръпне на всеки преглед

Слушай си Тончев, АГто не е хематолог да дава терапии за тромбофилии. Ако не те кефи, сменяш.

# 554
  • София
Маце браво! Е това са хубави новини !
Аз доколкото знам с шийката до 16 г.с не е особено показателно,после вече трябва да се мери много стриктно.
Миа,съжалявам 😣 Гледай ТСХ да е под 2,защото и това може да е причина за загуба и изхвърляне от организма.В начална бременност може до 4 пъти да скочи.Доцент Русев ми го е казвал това.
Не знам как са ти позволили с тези стойности да забременяваш 😒

Общи условия

Активация на акаунт