Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
За АГ не знам честно казано... Юдова знам, че уж е добра в репродуктивни, но пък ти си забременяла, така че може би нямаш нужда от нея. Аз съм при Анна Атанасова, защото има представа от тромбофилии. Но за разчитане на резултатите и терапия ходих при Константинова (генетик). Иначе даже по-добре при Миглена Стайкова в Окръжна (хематолог). Атанасова в началото ми казваше, че нямам нужда от терапия, ама като прокървих без причина в 6г.с и се сети, че трябва.

Благодаря ти, ще си запазя поста ти, за да мога след време като приключението започне отново, да ги имам предвид. Честно казано очаквах да са от Майчин дом повечето, но това е добре.  Blush Ясно е, че ще се обикаля.

Отново светъл празник на всички!

# 301
Кураж! И твоето чудо ще се сбъдне!!!

# 302
Здравейте и от мен!

Flower, съжалявам за случилото се! Форумът много помага наистина. Информацията, която си обменяме тук, по-голята част от специалистите не я споменават или смятат, че няма нужда, било се случвало, другият път ще са наред нещата... Да, ама не. Имам 3 бременностти, първата е успешна, лека и безпроблемна, втората се оказа мисед аборт като твоята, в 10 седмица и при мен съответно с последвал кюретаж, а сега третата кухо яйце, преди броени дни минах през медикаментозен аборт. Много е неприятно, но единственото решение е да не се даваш на мъката и да се бориш за мечтата си да имаш детенце. Желая ти го искрено!

Момичета, в Четвъртък вечерта изпих първия Топогин и в Петък сутринта втория. Мислех си, че няма да е гадно ама... такива болки не помня някога да съм усещала честно... Добре, че мина... Още наболява понякога, но се търпи. Исках да попитам до кога продължава кървенето и слива ли се с цикъл или отделно ще си имам цикъл след време? Забравих да питам АГ и нямам идея...

Мацето, надявам се при теб всичко да върви наред, как си? Успех на всички и благодаря предварително!

# 303
Кураж! И твоето чудо ще се сбъдне!!!

Христос Воскресе! Бъдете здрави!
Благодаря ти, мила!

Дами, днес ми е трети ден от кюретажа. До момента нямах кой знае какви болки, бяха като менструални и дори не ги забелязвах на фона на емоционалните такива. Само че от тази вечер ме започнаха много силни, режещи болки тип мъчителни газове, които ту стават нетърпими до степен в която не мога да се изправя, ту стихват малко. Пих течен аналгин защото уж е по-силен, но за момента не помага особено. По принцип лекарите казаха, че е нормално да имам болки, но се изплаших, защото днес внезапно се увеличиха. Аз пих и утрогестан, от който имах зверски запек и задържани газове, които може би сега притискат матката и става ужас. Като цяло изобщо не съм добре със стомаха и ако се изходя веднъж на 2 дни, ще е чудо. Пия дуфалак, но действа слабо.

Също така исках да ви споделя, че откакто това ми се случи, се превърнах в следовател и започнах много да чета. В първия пост на тази тема пише, че преди да се забременее, хормонът TSH трябва да около 2, а моята стойност преди забременяването беше 4,9, като никой не ми каза, че е проблем и си забременях, но не съм пила нищо за смъкване и сега започвам да мисля, че може и това да е причината за аборта. Cry Станалото - станало, занапред ще внимавам МНОГО с хормоните.

Nat92, Благодаря и на теб за дадения кураж! Също така съжалявам за всичко, през което си преминала и преминаваш. Аз също ти пожелавам да не се отказваш и скоро да се сдобиеш с 2ра рожба, търсете причините и действайте.
За въпроса не мога да ти съдействам, ще чакаме съфорумките.

# 304
Аз също на 2-3 ден след кюретажа имах режещи болки с контракции сякаш и ми падна кръвното, бях у нас и помня,че тавана почна да ми се върти направо... Наблъсках се с обезболяващи ( пробвай кетонал,Аулин) и много айрян и сол и едвам изтърпях деня. Но намаля от самосебе си , ако не ти мине ден,два отиди на преглед. При мен като ме срежеше не можех да мърдам направо...
За тсх може да го изследваш сега и да посетиш ендокринолог.

# 305
Аз също на 2-3 ден след кюретажа имах режещи болки с контракции сякаш и ми падна кръвното, бях у нас и помня,че тавана почна да ми се върти направо... Наблъсках се с обезболяващи ( пробвай кетонал,Аулин) и много айрян и сол и едвам изтърпях деня. Но намаля от самосебе си , ако не ти мине ден,два отиди на преглед. При мен като ме срежеше не можех да мърдам направо...
За тсх може да го изследваш сега и да посетиш ендокринолог.

Благодаря ти, значи не съм единствена. Уж постихнаха малко, дано да спрат и не се увеличават повече до такава степен, че е ужас направо... надявам се до ден-два да стане по-поносимо.
Нека 1во се възстановя, че нещо прекалено съм се фрустрирала и явно трябва да забавя темпото малко. При 1ва възможност ще изследвам всичко, за което не се чака да се нормализират хормоните 1-2 цикъла.

# 306
  • София
Исках да попитам до кога продължава кървенето и слива ли се с цикъл или отделно ще си имам цикъл след време? Забравих да питам АГ и нямам идея...

И аз преди няколко дни зададох същия въпрос,момичетата казаха,че е нормално да зацапвам.Няколко странички назад питах.
Аз си следя и температурата и ми се струва,че всичко е ок,вчера и овулация усетих.
Ще видим дали ще ми дойде на време.

# 307
  • Замък сред облаците
Nat, между 10 и 20 дни кървене и зацапване, после чакаш цикъл. Виж ако искаш календарчето ми сега от СА на предната или по-предната страница.

# 308
  • София
Здравейте,
за съжаление съм със спонтанен аборт от миналата седмица. Искам да си пусна тромбофилии ( и не само) и виждам, че предимно в Геника се пускат, но видях че има пакет в лаборатории Синево, който ми се струва доста по - обширен. Някой може ли да изкаже мнение, предполагам че няма такова значение къде ще бъде пуснат или .. ?

# 309
  • Замък сред облаците
В Геника има няколко пакета, не всички са на сайта (ама са с нов и са публикували само основен и най-пълния, но отдолу има брошура в пдф да отворите). Повече неща можете да изследвате в сравнение със Синево.
Геника е специализирана генетична лаборатория и няма шанс за грешки, в сравнение с обикновените лаборатории.

# 310
Освен това в Геника към пакетите могат да се добавят допълнителни изследвания. Както направих и аз с няколко други гена. В Синево почти всички изследвания се пращат в Румъния, освен стандартните базови, които правят тук. След скандали с тях за едно изследване, повече не бих пуснала нищо важно там.

# 311
Момичета, shik, от темата за тромбофилиите, ми беше препоръчала нейния хематогог, д-р Веселина Иванова. Направих с нея консултация през Halee. Качих изследванията за тромбофилия и другите кръвни, които бях правила. Там имаше Б9, Б12 и хомоцистеин. Слагам ги в скрит текст. Казвала съм и преди, но няма как да се помни на кой какви са му били показателите.
Скрит текст:

Каза ми, че нямам високорискови мутации за тромбофолия, но имам комбинация от носителство на две генни мутации, които в комбинация увеличават риска от загуба в начална бременност. Никой не би могъл да каже дали в случая това е било причина за загубите ми до момента, по—вероятно е синдрома на Едуардс, според нея. Припомням че при втория ми аборт през декември, в 12+6 г.с., изследвах абортивен материал и резултата беше положителен за Синдром на Едуардс. Каза ми, че нейната препоръка е при следваща бременност - още след положителния тест да провеждаме профилактика с НМХ - Фраксипарин. Както и тук сме коментирали, ми каза да приемам метилирани форми на Б витамините. След положителен тест каза да започнем с Фраксипарин 0, 4 подкожно веднъж на ден (ежедневно) + Абофолик мета/ Неофолик мета, което си избера, 3х1 дневно. Препоръча да направим контроли на ПКК, желязо, ТЖсК, феритин и ниво на Вит В12 при положителен тест. За контрол на фраксипарин - АПТТ, фибриноген и Д Димер, 4-6 седмици след стартирането на фраксипариновата профилактика да изследваме ниво на анти Ха, за да проверим дали дозата е достатъчна ( 4-6 часа след поставяне на инжекцията). Предложи да направим консултация при положителен тест. За хомоцистеина каза, че се стремим да е под 8.

Писах и в темата за тромбофилията. Тук копирам същото. Извинявам се на момичетата, които следят и двете теми, че се повтарям.

# 312
  • Варна
Ами да, аз съм с почти същите, само че са ми хетеро при мен и трите и съм на НМХ 0.4. Уж и аспирин де, ама аз не го пия. Не знам защо, мен повече от аспирина ме е страх, отколкото от инжекциите.

# 313
  • София
Minnie.Mouse ,благодаря за споделеното!
Ох аз хем искам да видя  Паскалева при бременност,хем ми се иска да е някой лекар,който може по-изкъсо да ме следи и евентуално да коригира нещата в движение.
Тази лекарка ми прави добро впечатление ,подробно ли ти отговори като цяло ,доволна ли си от консултацията?

# 314
На мен също ми изглежда в час докторката, но аз не бих пила 3 пъти на ден фолиева ,без да съм я изследвала . При бременност ако мине 43 е опасно. А с три на ден много бързо би стигнала това ниво. Не знам защо толкова смело изписват повече от 1. Аз имах много тежък дефицит и ми казаха по 2, и за 20 дни я качих доста .

Общи условия

Активация на акаунт