Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 065
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Диди, понеже и на мен ми бяха изписали аспирин (Акард 75), тя ми каза че категорично не препоръчва аспирин. И че за нея той има своето място само при риск от прееклампсия или след доказан спазъм на маточните артерии и нужда от антиагрегант.

Bubble, аз предвид че не съм в София вече, имам избор или при някой лекар в Стара Загора, но за такъв няма препоръка, или онлайн. Подробно обясни, каза че ако имам въпроси винаги е насреща. Дори ми остави номера си, ако е необходимо да й пиша.
Нещата, които ми каза, се препокриха с четеното в темата за тромбофилията. Единствено дозата на фолиевата киселина ми се струва висока. Но пък казва след положителен тест да е такава. Забравих да я питам за причината. Мисля да й пиша. Нали имаш 7 дни за допълнителни въпроси към платената консултация.

Ян, в поста ми съм си качила резултатите от изследванията за фолиева киселина и съм писала, че съм ги изпратила на доктора. Хубаво е да се чете преди да се коментира.

# 316
Мини, след бременността с Едуардс изследвахте ли кариотип на теб и на партньора ти? Повече от 1 загуби ли имаш? Извинявай за въпроса.

# 317
  • Замък сред облаците
Мини, много е високо 3 хапчета фолат на ден. Аз съм също хетерозигот по този ген, 1 хапче Неофолик мета беше напълно достатъчно през бременността, даже като беше 45 разреждах през ден да пия за 2 седмици.

# 318
Мини маус, фолата ти е идеален. Аз бях с 6 и пиех по две на ден. Както казах за 20 дни го качих до твоето ниво. Сметни ,ако пиеш по 3 какво ще стане. Над 43 е опасно ниво за бременност.
Човек се опитва да помогне, ама понякога направо ми се ще да си замълча..

# 319
Bubbless, пускахме кариотипи. И на двамата са нормални.
Ян, не коментирах че се опитваш да помогнеш, а единствено частта за изследванията. Ти ако искаш се сърди.

# 320
Наистина е много високо 3 хапчета на ден.
Аз правя консултации с д-р Тончев. И аз съм с хетеро и максималната доза, която ми каза, че мога да приемам е 2х1 и то след контроли. Висок фолат може да бъде токсичен.

Добри отзиви за следене на тромбофилия знам, че има и за д-р Минкова в Токуда, но тя е ангиолог.

# 321
  • София
И аз подкрепям фолатът да е 1 на ден. И също, да се приема заедно с Б12 метилкобаламин, след като го изследваш. Двата витамина трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм.

Витамините се наваксват при дефицит още преди забременяване. След това се следят, и ако на фона на приеманите добавки падат много, тогава може да се увеличи дозата. Аз бях бременна с близнаци, нямах дефицити, но от средата на втори семестър вдигнах фолат и Б12, защото бебетата дърпаха много.

# 322
На мен ми трябваше лекар за онлайн консултация. Дори сега да се разходя до София за такава на живо, при бременност не би ми било удачно.
Попитах за дозата, и тя ми отговори, че когато има намалена ензимна активност дневната доза необходима е 0, 8- 1,2. В моя случай препоръчва за начало терапия с три таблетки дневно. Пак казвам, изследвала съм Б9, Б12 и хомоцистеин и изпратих резултатите на лекаря.
Дозата ми направи впечатление, за това и я коменрирах.
Б9 и Б12 съм спирала само за 20 дена, за да направя изследванията. След което отново започнах приема.

# 323
Момичета, здравейте отново! Не съм писала от месец, защото чакам да ни минат изследванията и резултатите излизат лека полека. Общо взето нищо за сега.
От тромбофилия основен панел (това каза хематоложката да пусна първо време и след това да добавим, ако има нужда и друго) - Factor V, Protrombin, MTHFR - норма
PAI - хетерозиготен носител генотип 4G/5G и вчера допълнително пуснахме ACE I/D и FXIII.
ПКК - нито 1 отлклонение, а от показателите коагулация - всичко норма, освен Протромбиново време което е 63% при норма 70-130 и INR 1,39 при норма 0,8-1,2. Интересното е че док ми каза - тук няма проблем. Чакаме Д-димер да излезе.
Спермограмата - има някакви леки отклонения, но и тя е доста добра. Все пак М има час за преглед при уролог в понеделник.
Чакаме и кариотип.
И като ми казват до тук няма нищо, което да е причина ми става лошо. Май предпочитам да има някаква причина и да я елиминираме своевременно, защото трети аборт НЕ ИСКАМ. 😒 Не че е гаранция, но някак си ако предприемем мерки ще съм по-спокойна.

# 324
  • Варна
Не разбрах, и PAI и ACE ли са хетеро?

# 325
Не разбрах, и PAI и ACE ли са хетеро?
Не,само PAI
ACE пуснахме по-късно, чакаме до седмица резултат.

# 326
Дениз, то коагулацията ( какъвто и да излезе д димер ) няма да са причина, в смисъл може ,ако имаше тромбофилия да покажат сгъстяване ,но ти нямаш ... Така че не се плаши на тези резултати, наистина са си ок.
Може би ти остават вируси да провериш , и " флората" на матката , аз така му викам - за инфекции , гъби или полово предаваните гадове...

# 327
Дениз, то коагулацията ( какъвто и да излезе д димер ) няма да са причина, в смисъл може ,ако имаше тромбофилия да покажат сгъстяване ,но ти нямаш ... Така че не се плаши на тези резултати, наистина са си ок.
Може би ти остават вируси да провериш , и " флората" на матката , аз така му викам - за инфекции , гъби или полово предаваните гадове...
Гадовете всичките ги проверих още преди тази бременност, януари месец.. нищичко
И полово предавани и гъбички и всичко.
Там резултатите са чисти. Не знам какво още да проверя.
И друго искам да попитам аз вас : има ли отчаяли се, отказали се. Аз се чувствам мнооого зле и не знам дали искам да правя скоро пак опити. Звучи много гадно сигурно, обаче имам нужда от някаква мотивация. А е едва началото. Респект към жените с n на брой опити, инвитро и т.н.
Явно моята психика е много слаба.

# 328
  • Замък сред облаците
Щом имаш нужда от почивка, дай си я. Важно е за теб да си пълноценна, а с постоянния стрес не се случва. Така че е нормално да си починеш. Пък после дали ще правиш опити ще решите с партньора.

# 329
Аз чаках една година да подновим опитите..
Ако искаш влез в темата за Сигридов, там може да прочетеш много информация и да ти хрумне какво още да изследваш.

Общи условия

Активация на акаунт