Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 26 077
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • Замък сред облаците
Различно е при всеки. Мен ми е 37 ден след СА и още не ни е дошъл цикъла, но пък ме тресе яко ПМС.

На Флауър случая също изглежда е нормален. 37,1 не е температура, следобед и надвечер нормалната телесна температура на човек е до 37,2.

# 346
При мен всичко е наред, казаха, че още се чистя. Поне видяхме матката, няма никакви деформации, имало 2-3 съсирека, но казаха, че ще паднат сами и не е нищо притеснително.
Вече съвсем психясах с този мисед, ама страх лозе пази. Благодаря ви

# 347
Добро утро, момичета.
Някоя от вас има ли опит с малка/хипопластична матка. Освен това ми е и двурога и изместена. За вторите две знам че се прави хистероскопия, но за размерите нямам идея. Четох, че всичко това води до аборти Има ли жени с успешна бременност с такава матка?

# 348
  • Варна
Не ми е поставяна подобна диагноза и не съм сигурна какво означава, но на първото ми секцио лекарката изкоментира "направо не знам това бебе как се е събирало в тази малка матка". Също коментира, че явно това дето сме го мислели за контракции през бременността и ме блъскаха здрасти с магнезий, е било заради теснотията и опитите на матката да си връща позицията след всяко движение на бебчето. Отделно и първото ми детенце беше седалищно и сега и второто така застана, явно ми има нещо и не им е удобно. Но по-скоро си мисля, че при мен си е структура, не че имам недоразвита матка.

# 349
Здравейте, включвам се и аз. От темата за ноемврийски бебета - тук. Преди два дни ми правиха абразио след мисед в 8г.с. Бях с двуплодова бременност - първия плод спря развитие в 6г.с., втория го видяха в срядата че е без сърдечна дейност и още на следващия ден ги махнах. Кървенето ми спря на следващия ден, болките още същия ден. Това ни беше трети опит инвитро. С мъжки фактор сме, аз съм с СПКЯ... Другите два опита бяха без имплантация, и сега това. А не мога да опиша радостта когато разбрахме че сме бременни с близнаци!... Не знам как ще го преживея. Иска ми се още утре ако можем да подновим опитите, но докторката каза най рано след два месеца- или когато ЧХГ-то се изчисти напълно. Как се справяте психологически момичета? Аз лично за сега физически се чувствам добре. Но не знам как ще се справя емоционално. След всеки опит, като че ли, ми става все по- трудно.😔

# 350
  • София
Как се справяте психологически момичета? Аз лично за сега физически се чувствам добре. Но не знам как ще се справя емоционално. След всеки опит, като че ли, ми става все по- трудно.😔
Аз ще се повторя,тежко е,тук най-добре можем да разберем мъката ти.
Единствено новата бременност лекува,а това че все пак е имало имплантация си е лъч светлина.
Ще се случат отново нещата и до финал,мисли позитивно и гледай напред към новата бременност! Подготви се ... психически,физически.Повече плодове,зеленчуци,движение.Гледаш напред,времето не можеш да върнеш.
И аз от ноемврийската тема отпаднах.

Спарки ,матката е разтеглив орган,ще се овладеят нещата ,пази се от инфекции.Ако има контракции в най-лошия случай ще влезнеш на вливки в болницата и ще се овладеят,ще я успокоят.

# 351
  • На изток от Ада
Трудно е , но уж следващата ще е ок . За жалост аз имам 3+ аборта. На моменти се отказвам.  Ходим в Надежда сега .....

# 352
Знам, че за всички е трудно. Щом сме тук-не е от хубаво. Но-да... Надеждата умира последна!

# 353
  • На изток от Ада
Знам, че за всички е трудно. Щом сме тук-не е от хубаво. Но-да... Надеждата умира последна!
какви изследвания имаш?

# 354
какви изследвания имаш?
Само кариотип. При мен е ок. При мъжа ми има изменение в норма в 9та хромозома(което влияе на качеството на спермата-морфология 3%) и нищо друго. Питах докторката какви други изследвания да правя - каза няма нужда. Пусна ми изследване на хормони на щитовидната още преди една година-всичко беше ок. И до там.

# 355
  • На изток от Ада
какви изследвания имаш?
Само кариотип. При мен е ок. При мъжа ми има изменение в норма в 9та хромозома(което влияе на качеството на спермата-морфология 3%) и нищо друго. Питах докторката какви други изследвания да правя - каза няма нужда. Пусна ми изследване на хормони на щитовидната още преди една година-всичко беше ок. И до там.
виж 1 пост. Пусни тромбофилия. Витамини...
още преди година Боже!

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 11:23 от nasito8988

# 356
  • София
eyes ,вие направихте ли генетично на ембриончето след аборта?

# 357
eyes ,вие направихте ли генетично на ембриончето след аборта?
Не. Казаха няма нужда. Чакаме резултатите от хистология на аборативния материал. Там ще покаже дали е патология при ембриона или проблема е в лигавицата.

# 358
Eyes, съжалявам за загубата. Аз бих направила изследванията от първата страница. Не знам дали хистологията ще покаже дали е имало патология при ембриона. Моята като излезе единствено пишеше некротирали хорионни въси и още нещо,  което доктора каза че означава, че е започнало да се разлага, а моето дете е било със Синдром на Едуардс. Ние правихме изследване на абортивния материал.

Момичета, вчера трябваше да ми дойде цикъла, според календара. Между 26 и 28 дни ми е продължителността, днес ми е 29 ден, т.е. ми е първи ден закъснение. По принцип ми се струва миниатюрна възможността да съм забременяла. Имаме един опит този месец и след това мъжа ми имаше кърлеж. Чакаме да минат 20 дни и ще си прави изследване за лаймска болест. Притеснено ми е и умирам от страх. Вчера и днес имам менструални болки от време на време. Ако и днес не ми дойде, утре ще си правя тест.

# 359
  • Варна
Не дадохте ли кърлежа за изследване? Ако сте то дали и е отрицателен няма нужда и той да се изследва. Стискаме палци. При мен винаги е ставало от един опит, така че защо да е миниатюрен шансът Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт